Land Rover Defender Sürati

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan saitnuh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 262
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 73,469

Etiketler
Ynt: Land Rover Defender Sürati

xano
hakan bey yazdığım yazıda gaz ayarını kendim yaptığımı belirtmiştim. Aracın yakıt tüketimi buji , buji kablosu,motordurumu, debraj, sürüş şekli ve bunu gibi bir çok konuya dayanır. Ustaların yaptığı gaz ayarıyla benim yaptığım ayar fark ediyor. Özellikle bilgisayarda ayar yaptırıyorsanız arac elle yapılan ayardan fazla yakar. Aracı hava filitresinin motora giden hava girişini 3/4 oranında bantlayın. Gaz mümkün olduğunca kısın. Aracın şekişi çok düşecektir. Sonra gazı çekiş konturolu yaparak az az açın. Kendinize göre çekişi yakaladığınızda 300 liraları yakalıyacaksınız.

Nurs08,
gec cevap icin kusuruma bakma ancak fark ettim.. Eger, butcenizin bu ise ayrilmis olaninin tamamini kullanacaksaniz, size fikir beyan etmek icin su sorulari sormak isterim:

1) Bu arac ile aylik kac km. yapmayi planliyorsunuz?
2) Bu arac ile ciddi arazi yapmayi dusunuyor musunuz?
3) Bu arac ile uzun yol yapmayi planliyor musunuz?
4) Bu araci aldiginizda uzun bir sure masraf yapmak istemiyor musunuz? yoksa 1-2 sene sonra araca yatirim yapmak sizin icin uygun mudur?

bu arada butcenizin 12.000YTL oldugunu anliyorum.. selamlar, reha

reha bey ben istanbulda oturuyorum öğretmenim yaz ve kı tatillerinde uzun yol muhakkak olacak çok ciddi arazi düşünmüyorum son bütçem 12000 aslında ömürlük bi araç düşünüyorum yani yarın satiyim istemiyorum aylıkta tek aracım olucağı için şehir içindede binebilmeliyim off road için değil ama maceralı eğlenceli olduğunu düşündüğüm için

Selamlar,
o zaman size "kendimce" cevap vermeye calisayim...

1) Dizel/Benzin :Defender hakikaten gordugum en "evladiyelik" arac
2) Dizel: Uzun yol yapmayi planliyorsaniz Dizel arac daha iyi olacaktir.. Zira 2.5 Benzinli arac hakikaten yakar.. Benim olcumlerim 15lt. civarinda idi.. Bir de bu motor ile aracin zor yurudugu dusunulur ise cok verimsiz bir motor.. Hos, Dizel de de durum cok farkli degil ama hic olmadi boyle deli gibi yakmiyor.
3) Dizel: Gunun birinde aracinizin motoruna yatirim yapmak isterseniz, "Dizel" ise hic olmadi birgun motoru daha guncel bir motor ile degistirebilirsiniz (Devlet bugun itibari ile Benzinli motordan Dizel motora gecise izin vermiyor..

Sonuc olarak,
1) Yukarida dedigim kriterlerden dolayi bence Dizel motor daha akilci olur
2) ister Benzin, ister dizel.. Mutlaka onceden kullanin.. Sizin icin hayal kirikligi olmasin.. Zira
a) Her iki motor da gucsuzdur, ama ben Benzinli motoru 1 yil, dizel motoru 2 yil cok cok mutlu kullandim
b) Motoru ne olursa olsun , Defender "rahatsiz" bir aractir, ama ben "hayatimin en guzel" aracini kullaniyorum, bana sorarsaniz.. Ama boyle dusunmeyen cok ...Araci "sevmeniz" gerekir

kusura bakmayin, cok uzattim ama butcenizi "en mutlu olacaginiz" sekilde kullanmaniza katkida bulunmak istedim.. Suanda Ford Puma motoru takli bir Defender kullaniyorum.. istediginiz zaman benim arabam ile test drive yapabilirsiniz.. iyi gunler dilerim, reha

yakın ilgi ve alaknızdan dolayı çok teşekkürler bende dizele karar verdim dediğiniz gibi yakıt malum pahalı ülkemizde ben sadece benzinliyle uzun yolda daha rat ederim sanıyordum ama uyarınızı dikkate alıcam
bide bu aliminyum kasa herkes tamir edemiyormuş kaporta problemini siz kime yaptırıyorsunuz her kapartacı anlamıyormuş

neden? kaportasının alüminyum olması avantajdır. çürümez. hafiftir. boya bir şekilde oksitlendiği zaman da yarım saate temizlenir, macunlanır ve de boyanır. yamulmuş, yırtılmış bir yeri üzerine yama yapar yine de farkedilmeden kullanabilirsin. konuştuğun kaportacılar bu araçla uğraşmak istemiyor olmasın sakın?

Selamlar,
oncelikle ilgi ve alaka gostermek dogru olani. Bu amacla bu sitede biraraya gelmedik mi? "bence" isabetli bir karar vermissiniz, umarim gonlunuzdeki araci alir, mutlulukla kullanirsiniz.. Kaportaci konusunda haklisiniz, "nedendir bilmiyorum" (Engin beye cevap ! ) ama dediginiz gibi herkes tamir etmiyor yada edemiyor.. Levent sanayide bir usta var bu isleri yapan.. acikcasi gerektiginde sagolsun servis hallettiriyor ama eger ihtiyaciniz oldugunu dusunuyorsaniz telefon mumarasini ve adini alirim.. iyi gunler dilerim..

arkadaşlar bende sağlık bakanlığından land rover defender 110/83 model 1990 model camlı bir araç satın aldım. epeyde emek verip bayağı yakışıklı bir hale getirdim lpg de attırdım bu gün itibarı ile şehir içi 410ytl şehirler arası 250ytl yakıyor lpg ile benzin ile ölçüm yapamadım bütün aksamı çalışır halde benim sizlerden öğrenmek istediğim ilave olarak diferansiyel kiliti taktırabilirmiyim ? bu konudda görüş bildirirsniz sevinirim

safari2000' Alıntı:
arkadaşlar bende sağlık bakanlığından land rover defender 110/83 model 1990 model camlı bir araç satın aldım. epeyde emek verip bayağı yakışıklı bir hale getirdim lpg de attırdım bu gün itibarı ile şehir içi 410ytl şehirler arası 250ytl yakıyor lpg ile benzin ile ölçüm yapamadım bütün aksamı çalışır halde benim sizlerden öğrenmek istediğim ilave olarak diferansiyel kiliti taktırabilirmiyim ? bu konudda görüş bildirirsniz sevinirim

Aracınızda merkezi diferansiyel kilidi vardır. Arkaya ekstradan taktırmanızı öneririm. Diferansiyeliniz büyük ihtimalle 10 frezelidir. ama açtırıp saydırmakta fayda var. Buna uygun otomatik kilitlemeli ya da kompresörle manuel kilitlemeli bir dif. kilidi alabilirsiniz.

Aracınızı iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Selamlar,
Oncelikle aracinizi gule gule kullanmanizi dilerim. Engin arkadasima katiliyorum, Arkaya bir kilit cok faydali olur eger ciddi arazi yapmayi planliyorsaniz.. Sanirim maliyeti 1200YTL'yi bulur.. Malum, merkez kilidi standart geliyor arac ile.. ilave olarak, (keyfe keder olmak kaydi ile) on'e de takabilirsiniz.. onun da ciddi faydasi vardir.... Ama, eger ciddi camurda/kayada/karda aracinizi kullanmayi planliyorsaniz.. Yok, hafif toz/toprak da kullanacagim derseniz her ikisi de sart degil bence.. iyi gunler dilerim, reha

arkadaşlar ilginiz için tşk ederim size bir kaç sorum daha olacak arka diferansiyele kilit taktırırsam virajlarda kiliti açmam icap edecekmi ? diferansiyel kiliti kim takıyor adres verebilirmisiniz ?

kilidi düz yolda aktif hale geçirmemeniz tavsiye edilir. Zira normal yol koşullarında ön tekerlekler virajlarda birbirinden bağımsız hareket edeceklerdir.

Diff kilitlerinin birkaç türü vardır. Tam kilitleyenler iki teker arasında en ufak bir farklı hareket olanağı vermez. bazı kilitler limitli kaydırmalıdır. Bir miktar farklı harekete izin verir. Bu miktar kilidin modeline göre değişir.

Eğer manuel kilitlenir diff kilidi alacaksanız, düz yolda açmayın.

teşekkür ederim peki ben bu diferansiyeli kimden satın alabilirim ? bu konu hakkında hiç bilgim yok

Selamlar,
merkez kilidini gerektikce kullanmaniz gerekir.. On/Arka kilitlerin ise gerektiginde devreye alinan tipi (cifti 4000YTL civarinda) veya devamli devrede olan vardir (1000-1200YTL civarinda) .. iyi gunler dilerim, reha

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,636
Kaydolan Son Üyemiz
batucelik08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR