2025, Güçlü The Campervan, Geziler Ve Yaşam Güncesi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 829
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,341

IMG_20250222_125411_1.jpg

Ulaşan.

Beni takip edenler ve öykümün tamamına hakim olanlar birkaç defa tam zamanlı denemesi yaptığımı fakat iç Anadolu soğukları nedeniyle kamp yerindeki buz gibi tuvalet ve duşlardan sonunda cayıp vazgeçtiğimi iyi bilirler. Çok bir şey istemedim sıcak bir duş ve tuvalet ve makul bir çamaşır yıkama kurutma ütüleme mekanı bana yetecekti. Hala bunları bana sunacak bir kamp alanı bulamadım doğrusu ama yaklaşımımı değiştirip bunları bana sunacak bir karavan edinmeye çalışacağım.
Benim gibi dar gelirli birinin karavanla istediğince zaman geçirmesinin tek yolu içinde yaşaması. Artan kira giderleri sonrasında bu malesef daha da keskinleşti. Maaşımın yarısını kiraya verdikten sonra bir yere kıpırdayacak hal kalmıyor insanda.
İnternette bize kaynak olabilecek çok sayıda uzun süreli yaşayıcı bulabiliyoruz. Biraz daha sıkı takip edip işin inceliklerini ve zorlukların nasıl aşılabileceğini bunları deneyimlemiş insanlardan öğrenmek gerekiyor.
Hayatta karşılanması olan hijyen gibi ihtiyaçların fazla sıkıntı çekmeden karşılanabilmesi bir uzun süreli karavan yaşamı denemesini bir gün başarıya ulaştırabilir.
Aksi halde sanki hayallerim hiç gerçekleşemeyecek gibiler...

Daha önceleri kendime bir Çekme Karavan yapmış ve kaynak işlerini ilk defa öğrenmeme rağmen görece iyi bir iş çıkarmış. Kendime senelerce kendi ihtiyacımı karşılayan karavanımı imal edebilmiştim.
Eğer bir motokaravan konusunda aynısını yaparsam bu kez mobilya işlerini ve tekniklerini aynı şekilde deneme yanılmalarla öğrenmem gerekecek. Belki birçok malzemeyi de doğru teknikleri iyi kullanabilene kadar ziyan edeceğimdir. Ama istenen hazır karavan ücretleri de benim dar gelirli durumumla hiçbir zaman barışamıyor. Bir karavan yaparken çok malzeme sıfırdan alınacak ama eğer ki iyi bir sonuç elde edilirse yapılan karavan satılabilir de belki. Belki daha iyisini ve daha iyisini yaparak gelişecek bizim öykümüz de.
Daha önceki karavanımı yaparken bu işin ne kadar çok emek gerektirdiğini görmüş bu nedenle yeni karavanlar yapmaya devam edememiştim. Aslında bir karavan yaparken mutlaka bu karavanın satılması için gerekli albeniye sahip olmasına da dikkat etmek çok önemli. Ben bir kampçıyım. Standart bir kampçıya göre karavan yapımına epey yatkınlığım var. Bugünlerdeyse deli planlar aklımdan gelip geçiyor. Yücel Hocanızın yeni bir karavan yapma zamanı geliyor mu acaba? Yeni bir yüz binlik, sadece benim yapabileceğim özel bir karavan daha... Yeni bir proje, yeni bir umut ve yeni bir hayata başlangıç... Hepsi aynı anda olur mu? O da mümkün...

Yine de belki de karavan yapım işlerine fazla bulaşmasam, Karavanın kullanım zevkine varan bir kişi olarak kalsam daha iyi olacak...
Varolan çekme karavanımı daha çok ve daha verimli kullanarak masraftan bir müddet daha kaçınabilirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR