Daha önceleri kendime bir Çekme Karavan yapmış ve kaynak işlerini ilk defa öğrenmeme rağmen görece iyi bir iş çıkarmış. Kendime senelerce kendi ihtiyacımı karşılayan karavanımı imal edebilmiştim.
Eğer bir motokaravan konusunda aynısını yaparsam bu kez mobilya işlerini ve tekniklerini aynı şekilde deneme yanılmalarla öğrenmem gerekecek. Belki birçok malzemeyi de doğru teknikleri iyi kullanabilene kadar ziyan edeceğimdir. Ama istenen hazır karavan ücretleri de benim dar gelirli durumumla hiçbir zaman barışamıyor. Bir karavan yaparken çok malzeme sıfırdan alınacak ama eğer ki iyi bir sonuç elde edilirse yapılan karavan satılabilir de belki. Belki daha iyisini ve daha iyisini yaparak gelişecek bizim öykümüz de.
Daha önceki karavanımı yaparken bu işin ne kadar çok emek gerektirdiğini görmüş bu nedenle yeni karavanlar yapmaya devam edememiştim. Aslında bir karavan yaparken mutlaka bu karavanın satılması için gerekli albeniye sahip olmasına da dikkat etmek çok önemli. Ben bir kampçıyım. Standart bir kampçıya göre karavan yapımına epey yatkınlığım var. Bugünlerdeyse deli planlar aklımdan gelip geçiyor. Yücel Hocanızın yeni bir karavan yapma zamanı geliyor mu acaba? Yeni bir yüz binlik, sadece benim yapabileceğim özel bir karavan daha... Yeni bir proje, yeni bir umut ve yeni bir hayata başlangıç... Hepsi aynı anda olur mu? O da mümkün...