Kusur Kalmayalım Dedik.gittik,gördük, Geldik.(yunanistan-italya-eski Yugoslavya)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enverdede Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 516
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 134,992
Ynt: Kusur Kalmayalım Dedik.gittik,gördük, Geldik.(yunanistan-italya-eski Yugoslavya)

Karadağ 'dan sonra Arnavutlu'ğu kuzey Doğusuna doğru boydan boya geçip Akrabalarımızın olduğu Kosova'ya gitmek niyetimiz,Denizden ayrılıyoruz anlaşılacağı gibi.Güneye geldikçe,ısınan havalarla birlikte bir kaç gün deniz tatili yapmamız iyi gelecek ama bu kampta ilk başta olabilir dediğimiz deniz ,biz yaşlılar için uzak...Yeni kamp aramaya,bulunduğumuz kamp yöneticisine durumu anlatıp deniz kenarı bir yer arayacağımızı söyleyince o 12 km ilerde Olive kampı öneriyor,Ayrılıyoruz Petrovaç'tanKöye yaklaşınca ekmek almaya yanaşıyoruz Pekar'a(ekmek fırını)Araca döndüğümde motorsikletli genç bizimkilere bizim kadar ingilizcesi ile bir şeyler anlatmaya çalışıyor,kendi dilinden konuşmaya başlayınca gayriihtiyari ohbee..diyor :D Kendilerinin aile işletmesi zeytin ağaçları altında küçük bir kampları olduğunu istersek bize eskortluk yapabileceğini söylüyor,Tamam diyoruz bi görelim,zaten navigasyon yolları bilmiyor bu bölgede geliyoruz kampa sıcak bir karşılama,oğlanda babaya ;bak yoldan müşteri getiriyorum havası ;)Bozmuyoruz havasını giriyoruz içeri

IMG_8554.JPG

IMG_8571.JPG

IMG_8570.JPG

IMG_8562.JPG

Etiketler
Ynt: Kusur Kalmayalım Dedik.gittik,gördük, Geldik.(yunanistan-italya-eski Yugoslavya)

Yerleşiyoruz zaten büyük olmayan kampta ,duş,bulaşıkhane,tuvaletlere yakın yere ,çünkü portatif tuvalet boşaltması olan kampın depo boşaltma yeri yok ,Karavan musluklarını kullanmayacağız.Çadırda hazır,kahveler içildi ,çamaşır ,yemek işi tamam,haydi denize ....plajda..(Bu arada bize önerilen Olive kamp yan komşumuz burdan biraz daha büyük)

IMG_8559.JPG

IMG_8561.JPG

IMG_8567.JPG

IMG_8579.JPG

Türk karavancı,okey oynamazsa tatilde olduğunu anlamazmış :D komşuların sahilde olduğu saatte oynuyoruz ,bu küçük kampın da müdavimleri var,mangallarını mutfak gibi ortak bir yerde yakıyor,herkez yaptığını getirip kamp sahibi aile ile ortak masa kuruyorlar,çevrede,karadağ'lıların,Bosna'lıların yazlıkları var aynı plajı kullanıyorlar Kampın ücretini yazmadım bu arada 4 Kişi+ camper+çadır 16 Euro..Plajda Başbakanımızı dinlemiş Bosnalı aile(foto izin alarak çekildi),bu suratından muzurluk akan velet babasının kafasından aşağı oyun kovası suyu boca edince,ayıp oluyor ama kendimizi tutamıyoruz,çocuğa hiç bağırmayıp telefonunu göstererek bunu ıslatabilirdin diye sadece uyarınca,Takdirimizi alıyor..Gün batana kadar plajdayız,birası olmayan küsmüş.

IMG_8566.JPG

IMG_8589.JPG

IMG_8596.JPG

IMG_8590.JPG

Ynt: Kusur Kalmayalım Dedik.gittik,gördük, Geldik.(

Ebru Yetim' Alıntı:
Günbatımları harika .Plaj kalabalık gibi görünüyor .Deniz nasıldı ?
Ebru hanım ,belirttiğim gibi burada karadağ ve bosna'lıların yazlıkları var , eski yugoslavya vatandaşlarının yıllarca gittiği sayfiye kenti Ulcınj 'e yakın oluşu sebebiyle yerlileri tarafından bilinen bir yer,deniz temiz kamp sevimli ve ucuz.

Ynt: Zekierkal

zekierkal' Alıntı:
Sayın Öztürk gereksiz bir soru ama. kamp, gemi, otabanlara 1000 E masraf oldumu.
Zeki bey size sağlıklı bir yanıt verebilmek için notları bir kez daha gözden geçirdim,Biz 600 Euro Kamplara ödeme yapmışız ,fazla otoban kullanmadığımızdan Bari- napoli 17 euro Selanik- igoumenitsa toplam 21 euro , aklımda kalan,İgoumenitsa-Bari feribot bizim gittiğimiz dönem ucuz sezon 4 kişi onboard 350 euro toplam dersek rakkam sizin tahmin ettiğiniz gibi,Yalnız gemi ve kamp hesaplamalarında kişi adedi önemli gittiğimiz kamplar kişi + aracınız + ekstralar (Çektiğiniz romork,ekstra araç,veya motor,)hesaplanıyor.Kabaca şöyle bir hesap yapabiliriz,Karavan + 2 kişi ortalama İtalya ve Hırvatistan kuzeyi için 30 Euro hırvatistan güneyi-karadağ için 20-25 euro diye tahmini bütçe yapabilirsiniz,Otoban ise İtalyada 265 km ye 17 euro verdiğimize göre kullanacağınız güzergaha göre kabaca bir hesap yapılabilir.

Utjehada topladığımız enerji ile eski yugoslavyanın,kominist rejimdeki arnavutlukla sınır komşusu,eskiden olduğu gibi şimdide gözde tatil ve sayfiye şehri Ulcınj'e bir göz atalım diyoruz,diyoruz çünkü programımızda deniz dinlencesi olarak bu şehri seçmiştik ancak 12 km lik kum sahiliyle büyük plajda bulunan kamp yeri bir beach parkın otoparkı gibiydi,ve yerli,avrupa ve amerikada yaşayan arnavutlar,avrupalı turistler tarafından doldurulduğu için çok kalabalıktı.şehrin merkezine yakın oteller ve siteler bölgesindede daha küçük plajlar vardı ve bunlara ulaşabilmek için karavanı biraz uzakta park etmek gerekecekti.Yolda ilk gözümüze çarpan Kapalı Enver Hoca döneminde en lüks vasıtası bisiklet olan Arnavut'un günümüzdeki aracı, Sakin yollar dan sonra Yaz nufusuyla kalabalık şehre giriyoruz,Tesislerin arasından plaja gidenler(aracı ancak buralara park etmek mümkün)Aslında yakınlaştıkça bizim bizden olanlarımıza özlemimiz artmış bir sürü bahane uyduruyoruz,Utjehada kalmasaydık,Alanya havasındaki bu şehir olabilirmiş.çıkıp rotayı arnavutluğa,aynı gün Kosova'ya Prizren'deki yakınlarımıza yöneltiyoruz.

IMG_8624.JPG

IMG_8631.JPG

IMG_8630.JPG

IMG_8632.JPG

Arnavutluktaki rotamız bu,Shkoder-lezhe-milot-reshen-kukes ve kosova.Ulcınj-Shkoder arasındaki dar,kazmayla açılmış tünelinden geçilen fakat yemyeşil 42 km.lik yolu saymazsak,yeni yapılan ve çoğu bölümü açılan Shokder-Tiran otobanı bizim Kosova ayrımımıza kadar ücretsizdi,daha sonra kısım kısım inşaatı süren kosova Prizren oradan Priştineye kadar da otoban (oda ücretsiz)yollar güzeldi.Zaten Ulcinj'den sonra navigasyonumuzda devreye girmişti.Yarısı karadağda olan İşkodra(Shkoder)gölünü besleyen Buna nehri kıyısındaki tepede İlirler'den kalma Rozafa kalesi

005.JPG

IMG_8634.JPG

IMG_8637.JPG

IMG_8645.JPG

Shkoder'i gezmek lazım ancak,Ulcınj 'de biraz vakit kaybettik,birde daha önce okuduğumuz bazı paylaşımlardan arnavutluğun dar yolları bilgisi neyle karşılaşacağımızı bilemiyoruz ,zaten programımızda Arnavutluk transit,Ama bilgi almak için girdiğimiz benzincideki pompacıyla hiç sevmedikleri sırpça konuşmak işime gelmiyor,Arnavutçayıda anlıyor ama konuşamıyorum,önce ingilizce tercümanımız merhaba diyor,Plakamızdan Ankaradanmısınız diye Türkçe yanıt alıyoruz,İstanbul Küçükçekmecede büyümüş,ebeveynleri tekrar dönelim dediğinden tekrar Arnavutluğa yerleşmişler,o söylüyor yeni yolların inşa edildiğini,yol tarifi yapıyor biz yinede Tiran Otobanında öyle güzel gidiyoruzki,birde sapacağımız yerdeki kavşak inşaatları yüzünden tali yollara girince epeyce geçiyoruz sapağı,Neyse uyanıyor tekrar geri dönerek bu kez bizi kukes üzerinden Prizrene ulaştıracak yola giriyoruz,dere yatağına Arnavutluk bayrağıyla yan,yana çizilmiş Amerikan bayrağı bizi bıyık altından gülümsetiyor,Yol bölünmüş ve manzaralı

IMG_8647.JPG

IMG_8654.JPG

IMG_8656.JPG

IMG_8663.JPG

Burada arkadaşlar çizgi romanların etkisinde kalmış,tabelaları çeviremeyince ,okların ucunu çevirmişler :DBolca yol resmi paylaşmamın sebebi daha önceki yıllarda kötü ün yapmış bu yolların güncelini vermek yol rotası çıkatanlara..Ve nihayet Sınırda...

IMG_8664.JPG

IMG_8666.JPG

IMG_8667.JPG

IMG_8668.JPG

Birinci fotonun hikayesi ilginç;Arnavutluk sınırındanda,diğer sınırlarda olduğu gibi araçtan inmeden geçince Kosova'daki memura uzatıyoruz Pasaportları ama geri vermiyor,dışardaki diğer memura sesleniyor,şka problem diyorum bildiğim arnavutçayla,sigorta diyor,yeşil sigortayı gösterene kadar diğer memur geliyor,Türkçe bildiğiiçin çağırmış meğer ,sigorta diyor oda ,onada yeşil sigortayı gösteriyorum,yok diyor bizden yaptıracaksınız,biraz rengim değişiyor neden diyorum her yerde geçen sigorte sizde geçmiyor,Tabelayı görmedinmi Para lazım diyor Gülerek...Peki üs için Amerikadan,her ay Türkiye'ye gelen başbakanınıza Bizden yapılan yardımlar diyorum,onada onlar,baştakilere yetmiyor diye Yine espirili yanıt,Her yer aynı be diyerek en az 15 günlük(transitte geçseniz mecbur)30 euroya sigortamızı yaptırıyor ve pasaportlarımızı alıyoruz,nereye gidiyorsunuz diyor Prizrene seni okutan öğretmene gideceğiz diyorum adını söylüyorum Matematik öğretmeni Eniştenin Tanıyor fakat ben Türk okuluna gitmedim diyerek otbandan çıkacağımız yeri ve yolu tarif ediyor.Zira Otoban Prizrende şehrin içinden akdere isimli bir kolu geçen,Bistrica nehrinin yanından,ücretsiz olarak Priştineye kadar devam ediyor.

IMG_8669.JPG

IMG_8674.JPG

IMG_8675.JPG

enverdede' Alıntı:
15 günlük(transitte geçseniz mecbur)30 euroya sigortamızı yaptırıyor ve pasaportlarımızı alıyoruz

ya Enver abim; elinize sağlık bunları yazıyorsunuz. Bizde ki bütçeyle, bunların Otoyollarına-Siğortalarına yetmez. selam/saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.