Karavan İle İran Ve Umman

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan windyhill Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 265
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 114,918
Goldwingerr' Alıntı:
Önce St Petersburg a olan gezinizi şimdi de bu geziyi okudum.Gerçekten çok güzel keyifli ve yürekli geziler yapmışsınız.Yürekli diyorum çünkü bir arkadaşımla StPetersburg da nevski prospekt de öğle vakti sırtlarımızdaki çantalar yüzünden 5 rus kapkaçcının saldırısına uğramıştık iki sene önce.Karavanla yaptığınız geziyi okuduğumda vayy dedim süper cesaretli bir yolculuk.Kutlarım sizi.
Bu gezinizi de merakla takip edeceğim.
İzmir den selamlar
Burak Yalçın
Selamlar bizden burak kardesim dubaiden yeni yilinizi kutlarim saglikli ve mutlu
yasam dilerim
Seyahatler cok guzel ve keyifli tabiiki karavanla olunca daha keyifli oluyor

Etiketler
seyahatlerde olumsuzluklar tabiiki oluyor seyahati sevdigin zaman bunlari asiyorsun ve hatta zamanla keyif aliyorsun.
Bir hafta evvel dubaiye geldik karavani iranda biraktik burada 14 gun kalip irana geri donduk fakat seyahat baslangici buraya karavan gelip ummana devam etmekti bazi sebepler yuzunden ucakla gelmek zorunda kaldik .bu seyahatte benim icin expertiz gezisi oldu tekrar irandan dubai vizesi alip bugun tekrar karavanla dubaiye geldik ama ne gelmekk biz oteldeyiz karavan gumrukteee

Selam arkadaslar dubaiden
nihayet dubaiye karavanla gelebildik ,dun bandar abbasta sabah sekizde basladigimiz islemler aksam sekizi buldu oldukca yorucuydu liman sehirin bir basinda plaka'yi teslim edecegimiz yer diger basinda sehir trafigi ise tam bir rezalet sag olsun iranli arkadasin yardimiyla bu iside basarip karavani gemiye verdik,bizde ayri bir gemiye bindik bizim oldugumuz gemi gece saat on bucukta kalkti, karavani verdigimiz gemi ise daha evvel hareket etti sabah saat onda sharjahda olacagini bildirdiler biz sabah saat sekizbucukta sharjaha geldik iki bucuk saat civari pasaport islemi icin bekledikten sonra dubaiye giris alabildik limana geldigimizde maalesef karavani verdigimiz gemi yoktu bizden bir saat sonra gelir dedikleri gemi bugun saat ucde limana yanasti tabiiki hic anlami kalmadi gumruk kapandi yarin cuma tatil bizede otelin yolu gorundu, derler yaa don gomlek ortada kaldik bugun aynen bunu yasadik,cumartesi karavani alabilecegimizi bildirdiler verdikleri 14 gun dubai vizesinin uc gununu sharjahta bitirecegiz vaziyet oyle gorundu,hayirlisi deyip cumartesiyi bekliyoruz baska caresi kalmadi saygilar

Ferhat Abi moralinizi bozmayın tatildesiniz bol bol gezin bizim için de foto yükleyin bakalım dubai de alışveriş yerleri gerçekten dedikleri kadar büyük müymüş.
İzmir den selamlar Burak Yalçın

Sag ol Burak kardesim moral bozmak yok tabiiki bugun hava guzeldi bol bol yuzduk gunu degerlendirmis olduk selamlar dubaiden.

Maalesef bugunde gumrukten karavani cikaramadik umidimiz yarina kaldi arabin meshur sozu var onu soylediler bukra insallah.
Isin zor olan tarafi karavandan hic bir esyamizi alamadik musaade etmediler uzerimizde olanla kaldik.
Bandar abbasta dubai dobusu tekrar gemi bilet fiyatlarini arastidigimizda karasimiza cikan fiyat cazipti ,baska bir gemi acentasi 400 dolar civari(1200,000tumen) fiyat verdi bu fiyat cazip gelince karavanla tekrar dubaiye gelmeye karar verdik tabiiki bu ucreti iran tumeni olarak odedik ,dolar olarak odendigi zaman daha farkli fiyat cikiyor,arti iki kisi icin de gidis donus icin odedigimiz 450,000 tumen takriben 150 dolar civari ,vize icinde odedigimiz para 600,000 tumen 100 dolar 280,000 ,300,000 tumen civari)

Amma iş yaw peki bu araplar sanırım hafta sonu çalışıyorlar Pazartesi mi tatil yapıyorlar hatırladığım kadarı ile İran da öyle miydi?Bu bahane ile giysi kreasyonlarınızı yenileyeceksiniz sanırım.Gelişmeleri merak ediyorum.İyi şanslar
İzmir'den Burak Yalçın

Selam Burak kardes ,burada iran gibi cuma tatil fakat calisma gunlerinde saat ikide heryer kapaniyor aksam uzeri saat beste esnaf isyerlerini aciyor ama resmi kurumlari bende cozemedim saat besten sonra calisiyorlarmi bilemiyorum.
Karavanda gunes panelimiz olmasaydi herhalde perisan olacaktik buzdolabi ne hale gelirdi bilemiyorum.
Esya isimiz ayri bir bela oldu hava sicak oldugu icin idare ettik yasayip ogreniyoruz hayirlisi.
Temennim bugun gumrukten araci cikarabilmek selamlar

Selam
Nihayet bugun ogleden sonra gumrukten karavani cikarabildik bugunde evrak kosusturmasi devam etti (280 dirhem gumruge odeme yaptik (75 dolar)civari.
Yorgunlugumuz sahilde guzel bir park yeri bulup denize girdigimiz zaman sona erdi.
Herhalde bundan sonra buralarinin keyfini karavanla daha guzel yasayacagimizi dusunuyorum.
Bir hafta sonra buradan ummana devam edecegiz saygilar.
Umarim bu seyahat yazilarim yanlis algilanmaz amacim buralara karavan veya herhangi bir aracla gelecek olan arkadaslara yasadiklarimi anlatmak.

windyhill' Alıntı:
Nihayet bugun ogleden sonra gumrukten karavani cikarabildik

Herhalde bundan sonra buralarinin keyfini karavanla daha guzel yasayacagimizi dusunuyorum.

Umarim bu seyahat yazilarim yanlis algilanmaz amacim buralara karavan veya herhangi bir aracla gelecek olan arkadaslara yasadiklarimi anlatmak.

*Gözünüz aydın.

*Kuşkusuz...

*Neden böyle düşünüyorsunuz ki? :-\ Paylaşım, çok değerli ve önemlidir tümümüz için. ;)

İzliyoruz... :smiley:

Cavid Sezen

Karavanınızı aldığınıza çok sevindim. Denenmemiş, gidilmemiş yerlere gidiyorsunuz. Teşekkürler.

Dubaiden fotoğraflar

dubai fotoğrafları 076.JPG

dubai fotoğrafları 116.JPG

dubai fotoğrafları 119.JPG

dubai fotoğrafları 125.JPG

dubai fotoğrafları 126.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri