Karavan İle İran Ve Umman

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan windyhill Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 265
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 114,902
İşinize yarar umarım... :-\

http://www.irangezi.com/?sayfa=isfehan

http://www.geziyorumlari.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1575&Itemid=170

Cavid Sezen
 

Etiketler
gezmen' Alıntı:
İşinize yarar umarım... :-\

http://www.irangezi.com/?sayfa=isfehan

http://www.geziyorumlari.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1575&Itemid=170

Cavid Sezen
Teşekkürler
Bugün meydanı ve çarşısını gezdik
 



mayıstosböce' Alıntı:
Üstteki fotoğrafın ne kadar değerli olduğunu bilerek bakıyoruz.Kolay gelsin ve sabırlar.
Bülent Bey'in dediğine tam olarak katılıyorum. Gezilerde çektiğiniz her kare fotoğraf ve kamera görüntüsü çok değerlidir. Mutlaka yedekler alarak yol alın. Yedekleri farklı yerlere koyun. Aracı terk ettiğinizde, bir yedeği yanınızda taşıyın. En ideal yedek ortamı taşınabilir küçük hard disklerdir.

Sorunsuz bir gezi diliyor, gezi sonunda bol fotoğraflı bir gezi yazısı bekliyoruz. :smiley:
 




Selam arkadaslar Dubaiden
Iranda gecen 26 gunluk seyahat sonrasinda dun dubaiye geldik fakat karavani iranda birakmak zorunda kaldik aslinda dubaiye karavanla gecip bir sure kaldiktan sonra ummana devam etmekti fakat kismet olmadi bandar abbas"dan 14 gunluk dubai vizesini ve iki kisilik gemi biletlerini turizm acentasi araciliigiyla 300 dolar karsiliginda aldik karavan icin bileti"de gemi acentasindan almamiz soylendi tahmini 200 dolar civari tabiiki bu fiyatlar gidis gelis fiyatlariydi,gemi acentasina gittigimizde yalnizca tek yon karavan bilet fiyatinin 800 dolar oldugunu donus bilet fiyatinida veremeyeceklerini soylediler ayrica gemi seferinin 3 gun sonraya ertelendigini bildirdiler tekrar acentaya gidip gemi biletlerini 150 dolar daha odeyerek gidis donus ucak biletlerini alip dun aksam dubaiye geldik 14 gun sonra irana donecegiz.
Isfehandan sonra internete girme sansimiz hic olmadi iranda gecen 26 gunde 3200 km yol yaptik tabiiki bu konuda yazilacak cok sey var.
 


Selam arkadaslar
Yazima isfehanla devam etmek istiyorum,bu sehirde dort gun kaldik iranda gordugumuz ve gezdigimiz en guzel sehir diyebilirim.
Carsilari cok duzenli hareketli ve genel olarak temiz bir sehir tum iranda gordugumuz yesil alan ve agaclarin fazlasini bu sehirde gorduk.
Park yeri sikintisi hic cekmedik tesadufen sehir merkezi humeyni meydani zayende nehrine yakin olan bu park yerinde rahat ve guzel dort gun Gecirdik,zayende nehir yataginin sagi solu kilometrelerce yesillik agaclik temiz ve uzun yuruyus parkurlari olan insana zindelik veren bir yer ,zayende nehrinin suyu maalesef yok baska bolgelere aktarmislar,iranlilar piknige cok merakli olmalari dikkatimizi cekti nehir yatagi boyunca bir cok insanin cadir kurup burada kaldigini ve piknik yaptigini gorduk nehir yatagi uzerinde bir cok kopru var bunlarin bazilari arac trafigine acik bazilari ise sadece yayalar icin, koprulerin en unlusude si a si pol koprusu ozellikle geceleri bu kopru cok yogun oluyor.
Sehrin en uzun ve yogun olan insanlarin dolastigi ve alisveris yaptigi cadde temizligiyle goz dolduruyor cadde boyunca sagli sollu alisveris yerlerini gezen insan kalabiligi cok fazla ve bu caddenin ortasinda yaratilan yesillik ve park alanlari oldukca guzel ve temiz genelde kucuk alisveris yerleri revacta buraya ve iran geneline vahsi kapitalizmin dev alisveris merkezleri maalesef daha girememis.
Diger gorulmesi ve gezilmesi gereken humeyni meydani bu meydan cok buyuk bir alana kurulmus ve tarihi oldukca eski ali gapu sarayi karsisinda haremi kral camisi meydanin orta yerinde buyuk havuzu olan etrafi carsilarla cevrili olan tarihi bir meydan fakat bu sehir turizm fakiri diyebilirim gezilmesi ve gorulmesi gereken cok yer olmasina ragmen rastladigimiz turist cok az sayilir.
 

isfehandan birkac fotograf

isfehan fotoğrafları 072.JPG


isfehan fotoğrafları 074.JPG


isfehan fotoğrafları 114.JPG


isfehan fotoğrafları 070.jpg
 



Selam arkadaslar abu dhabiden
Yazima iranla devam ediyorum 30 kasim da isfehandan siraza devam ettik sehir cikisinda yesillik ve piknik alanlari devam ediyordu cuma gunu olmasi Itibariyla piknik yapanlar yogunluktaydi bir sure gittikten sonra yesillikten eser kalmadi kirac ve colu andiran arazi yapisi basladi iranda kirac bolgeler Cok fazla ,isfehan siraz arasi yaklasik 550 civari genellikle colu andiran arazi yapisi hakim aksam uzeri siraza yakin olan persepolis antik sehrine geldik.
Gece musait oldugu icin ve sabah antik sehri gezmek icin orada kaldik.
Antik sehrin girisi genis sagli sollu agaclik bakimli temiz bir yerdi aksam uzeri basliyan piknikciler gece yarisina kadar devam ettiler arabalariyla gelen kizli erkekli gruplarda muzik dinleyip nargileyle gece gec vakitlere kadar devam ettiler iranlilar icin piknik ve nargile yasamlarinin bir parcasi olmus herhalde en keyifli anlarii bu zamanlar ve dikkatimizi ceken diger olayda piknige musait olan heryerde cadirlarini kurup gecelemeleri bu olay burada gercekten Cok revacta ama karavancilikta maalesef sinifta kalmislar cunki hic karavan goremedik konakladigimiz heryerde karavan hakkinda bilgi almak Istiyen Bir cok ziyaretcimiz oldu,bu konuda en ilgincini tahranda yasadik kalabalik olan sehir merkezinde buldugumuz bir park yerine girmeye Calisirken arabayla yoldan gecen bir iranli kadinin durup karavan satilikmi diye sormasi gercekten cok ilgincti))))
Sabah persopolisi gezdik 2500 yillik tarihi kalintilari olan bir yer herhalde iranlilar icin burasi cok onemli bir yer yogun ziyaretci gruplari vardi.
Burada isfehanda gordugumuz iki karavanla dunya turuna cikan cek karavancilarla muhabbet ettik iki hafta evvel irana girmisler hindistan uzerinden uzakdogu ve cine devam edeceklerini soylediler karavanlari donanimli dort carpi dort kamyon katagorisinde olan karavanlardi.
Temennim el tayyip padisahliginin yuzde yuz otuz olan otv vergisini kaldirdigi gunu ve turk karavancilarini da bu yollarda gormek en buyuk dilegim.
Bana 2007 model olan ducato karavan 70 bin euroya maloldu. cekoslavayali man marka olan dort ceker karavaninin maliyetinin ise 75 euro oldugunu soyledi.
Persopolisi gezdikten sonra siraza devam ettik rastgele sehir merkezine ters bir park yeri bulduk park yerini bulmak icin bayagi zorlandik geceyi burada gecirdik, sirazin her iran sehrinde oldugu gibi adeta sehrin heryeri carsi buyuk bir bolumunu gezdik sayilir buradada ciger kebapcilari cok bol aksam ciger kebabiyla karnimizi doyurduk odedigimiz para 15 tl civarydi ama bir depo mazot bu fiyata olunca yemek pahaliya geliyor)))) genellikle pilav et ve ciger lokantalari cok fazla burada sulu yemek yapan lokanta goremedik.
Aksam karavanda biraz istirahat ettikten sonra laptopu alip internet olan bir yer bulmak icin kararli bir sekilde ciktik tabiiki burada geceleri cook uzuun oluyor zaman gecirmekte zorlaniyoruz fakat internet bulma operasyonumuz basarisizlikla sonuclandi,iki saat uzeri bir zaman dolastik maalesef internete baglanacak bir yer bulamadik tesellimiz yine karavanda cay demleyip icmek oldu mubarek yerin caylarida icilmiyor cay degil adeta ayva kompostosu))) maalesef kahve nin durumuda ayni ucu bir yerde icebilene askolsunn.
 

windyhill' Alıntı:
bir sure gittikten sonra yesillikten eser kalmadi kirac ve colu andiran arazi yapisi basladi iranda kirac bolgeler Cok fazla ,isfehan siraz arasi yaklasik 550 civari genellikle colu andiran arazi yapisi hakim

iran, iklim ve özellikle yüzey şekilleri açısından Türkiye'yi andırır; kuşkusuz önemli ayrılıklar da var. İç bölgelerinde, yarı çöl ve çöl alanlar, yüzbinlerce km2'yi bulur. (Kebir ve Lut çölleri) Geçtiğiniz iç bölgelerdeki yerlerin çöl olması ya da benzemesi, çok doğal. Sizin geçeğinizdeki isfahan ve Şiraz arası, hiç olmazsa yarı kurak bir bölge... ;) :smiley:

İzliyoruz; iyi yolculuklar. :smiley:

Cavid Sezen
 

gezmen' Alıntı:
iran, iklim ve özellikle yüzey şekilleri açısından Türkiye'yi andırır; kuşkusuz önemli ayrılıklar da var. İç bölgelerinde, yarı çöl ve çöl alanlar, yüzbinlerce km2'yi bulur. (Kebir ve Lut çölleri) Geçtiğiniz iç bölgelerdeki yerlerin çöl olması ya da benzemesi, çok doğal. Sizin geçeğinizdeki isfahan ve Şiraz arası, hiç olmazsa yarı kurak bir bölge... ;) :smiley:

İzliyoruz; iyi yolculuklar. :smiley:

Cavid Sezen
Teşekkürler
 

Sabah şirazdan devam ettik (03,12,2012)hedefimiz bandar abbastı takriben 600 km yolumuz vardı,Bandar abbas yolunu bulmak için biraz zorlandık bir kaç kişiye sorarak yolu bulduk yollar güzel gidişli gelişli olmak üzere genellikle çöl görünümlü,yerleşim bölgeleri birbirine çok uzak Bandar abbasa 200 km kala dağlık ve karla kaplı arazi yapısı başladı buraya gelene kadar hava bazen serinde olsa hiç kar görmedik dağlık ve karlı bölge 100 km ye yakın devam etti yine düz ve bazı bölgeleri hurma ağaçları olan nadirde olsa yeşil bölgeler göze çarpıyordu.
Bandar abbasa yaklaştığımızda trafik yoğunlaştı yol karmaşası başlayınca rastgele bir yolu takip ettik gece şehre girmeyi düşünmedik şehir yakınında bir benzinliğe girdik çok geniş alana yayılmış park yerleri oldukça büyük ve rahattı,buradada yine araçların yakıt alma kuyruğu oldukça uzundu bu olay iran genelinde ilgimizi çekti her aracın yakıt kartı var ve araç çeşitlerine göre günlük istikakları var fakat ne hikmetse araç kuyrukları hiç bitmiyor ve bazı benzinliklerde çok yoğun ara mesafelerde oldukça uzun.
Zencanda yaşadığımız olay da gerçekten ilginçti şehir yakınında ters istikamette olduğu için girmedik şehir içinden mazot alırız diye düşündük zencana geldiğimizde mazotumuz bitmek üzereydi maalesef birkaç kişiye sormamıza rağmen şehirde akaryakıt istasyonu olmadığını söylediler tekrar 20 km geriye dönüp daha evvel girmediğimiz istasyona geldik
Buradada araç kuyruğu vardı pompaya yanaştığımızda yakıt kartı istediler kartımız olmadığı için beklemek zorunda kaldık çünki mazotumuz bitme noktasındaydı yürüme şansımız yoktu pompacı sırada bulunan araçların yakıt kartlarından bizim depomuzu doldurdu aldığı fiyat farklıydı iran plakalı araçların ödediğinin iki mislini ödüyoruz tabiiki iki misli ödesekte bir depo mazot( 70,80 litre) ödediğimiz para 20 tl civarıydı her mazot aldığımızda bunu yaşadık bize ilginç gelen tarafı bu konuda gümrükte en ufak bir bilgi verilmemesiydi.
Bandar abbas girişinde benzincide gecelemeye karar verdigimizde,iran,ın en büyük limanlarından olan bu şehirde yük bekliyen birkaç tırcı ile konuşma fırsatımız oldu.genelde eski araçlar, Bandar abbas-Tahran-Tebriz arası çalışıyorlar bazen 3-4 gün yük bekliyorlar ve tırlarında ilkel koşullarda yaşamaya çalışıyorlar.Bandar abbas-tahran arası yaklaşık 1200 KM. aldıkları taşıma ücretide 300-350 dolar cıvarı
Öğleye doğru yola çıktık nihayet 4.12.2012 de pars körfezi ile karşılaştık.Bandar abbas,ta deniz kenarına gelmiş karavanda kahve molası vermiştik.
 




Ferhat bey merhaba,

daha önce yazdıysanızda benim dikkatimden kaçmıştır aracınızda İran plakası takılı sanırım,kanuni prosedürünü paylaşırmısınız.
Mazot fiyatını sizden okudukça ülkem adına üzülmemek elde değil,yolunuz açık olsun.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Mesajlar
1,521,965
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR



Geri
Üst