Bazargan gümrüğünde ülkede kalma süresi on günü geçerse iran plakası takma zorunluluğu olduğunu on günden fazla kalındığı takdirde her gün için 40 dolar cezası olduğunu bildirdiler plakayı 120 km civarı olan hoy şehrinden takabileceğimiz söylendi ve gümrükten plaka takmamız için evrak verdiler,hoy şehrinde plaka işlemlerini yapan polis merkezini sora sora bulduk plaka için bankaya para yatırmamız gerktiğini ve para dekontunu getirip plakayı almamızı bildirdiler,bir taksi ile ismi verilen bankaya gittim tabiiki bankadada para yatırmak dahi problem oldu bankanın yan taraftaki bölümünde parayı yatırabilmem için evrağı onaylatıp getirmem gerektiğini söyledi işin tuhafı bana bir iran vatandaşı gibi davranıp açıklamaya dahi gerek duymuyorlar ve aynı gün işlemi bitirip plaka takmam mümkün değil çünki öğleden sonra saat 14,00 de kapanıyor,türkçe bilen taksi şöforünden işlemler için rica ettim sağ olsun onun sayesinde aynı gün plakayı taktım.güngör' Alıntı:Ferhat bey merhaba,
daha önce yazdıysanızda benim dikkatimden kaçmıştır aracınızda İran plakası takılı sanırım,kanuni prosedürünü paylaşırmısınız.
Mazot fiyatını sizden okudukça ülkem adına üzülmemek elde değil,yolunuz açık olsun.
En tuhafıda şiraz yakınında persepoliste karşılaştığım muhabbet ettiğimiz iki çekoslovak karavanında iran plakası yoktu bunlar diğer gümrükten girmişler (urumiye) işlemlerini tebrizde yaptırdıklarını söylediler tebrizdeki turizm bürosunun telefon numarasını alıp tebrizdeki arkadaş olduğumuz iranlı kardeşimize büroyu arattım onların verdiği cevap gerçekten ilginçti bu uygulamanın iki sene evvel kalktığını söylemişler tabiiki yapacak birşey yoktu dönüşte tekrar hoy şehrine uğrayıp plakayı teslim edip ilgili evrağı gümrüğe teslim edeceğiz mazot olayı gerçekten ilginç bir hafta civarı keşm adasında kaldık bandar abbasa dönüşte orada arkadaş olduğumuz iki iranlı bizle beraber geldi şehir yakınlarında 76 litre mazot aldık parayı ödemek istediğimde iranlı arkadaş gerek olmadığını parayı ödediğini ben para vermek için ısrar edince iran vatandaşlarına verilen fiyattan ödediğini hiç birşey tutmadığını söyledi (10.000 tümen) 3 dolar civarı.akaryakıt konusunda allah yadımcımız olsun bizi yönetenler halkından biraz utansa bu olaya çözüm getirirler.
saygılar dubaiden.