Karavan İle İran Ve Umman

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan windyhill Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 265
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 115,181

Etiketler

Avrupa yollarından sonra mis gibi geldi rotanız. Umarım bir gün Hindistan'a kadar gidecek bir karavancımız çıkar.
Size hayırlı yolculuklar dilerim.

Ferhat bey,
Bir çoğumuzun Avrupa rotası düşlerken böyle bir rota seçiminizi kutlarım.
2 yıldır Binrota sayfalarında İran, Hindistan, Nepal topiclerini inceliyorum.
Nemrut gezimde dağcı ve maceracı Aydın Irmak kardeşimizle tanışıp Nepal, Everest.... serüvenlerini dinledikçe gelecekte ki rota planlarımda kafam karıştı, yol arkadaşımın cesaretsizliğinden olsa gerek, elimden ne gibi şeyler gelir diye düşünmüyo değilim.
Sevgi ve Saygılarımla, merakla takipçiniz olacağım.
İlhan GÜNEŞ

Vaktiyle Hazar kıyılarında ortak yat işletmeciliğine davet eden iranlı bir dostumuz vardı, yolunuz o tarafa düşecekse iletişim bilgilerini bulmaya çalışayım.

Ana konu güvenlik ile ilgili bazı endişeler giderilebilirse Türk karavancıları doğu yönünde de yepyeni dünyaların beklediğini düşünüyorum.

Taner

Dun Ferhat Abi ve Sevgili yol arkadasi ile gorustum, Her sey yolunda ve dogru duzgun goruniyordu. Internete Cep tel modem ile baglandiklari icin hiz sorunu yasiyorlar.

Insallah firsat olursa donus yolunda yeniden gorusucegiz.

tanerer' Alıntı:
Ana konu güvenlik ile ilgili bazı endişeler giderilebilirse Türk karavancıları doğu yönünde de yepyeni dünyaların beklediğini düşünüyorum.

Taner
En azindan Iran icin boyle bir kaygi (bilinenin aksine mevcut degil, Hatta cogu Avrupa ve Dunya ulkesinden daha guvenliklidir ki Insallah Ferhat abiler de yolculuk sonunda yazacaklari gezi raporunda duyma sansimiz olacak.

Evet herkesi heyecanlandıran bir başlık yazılanlarda bu nitelikte sanırım herkes böyle bir gezi başlığı için çok mutlu oldu.Güzel ciddi olmayan sorunlarla yurdumuza dönmenizi bekleyeceğiz.Keyifli geziler.

İyi yolculuklar diliyoruz. İran 'ın güvenli olduğunu ben de duymuştum. Gezi yazınız hepimize rehberlik yapacaktır.
Mazot alırken kimlik mi soruyorlar? Gerçi bir depo 10$, İran vatandaşına 5$. ;D

Selam arkadaşlar tahrandan
Temennileriniz için cok teşekkür ederim,aldığımız irancel kartı ile ancak birkaç defa internete bağlanabildik maalesef irancel havlu attı))) bu nedenlede sizlerle paylaşımım şimdilik dar bir cerçevede kalmakta,şu anda tahranda yaşıyan iranlı eski bir arkadaşımın misafiriyiz oradan yazıyorum.
Tebrizde kaldığımız 4 günün ilk 3 günü eski çarşının tamamını gezdik.Mistik,güvenli ve en önemlisi dil sorunu hiç yoktu.Ertesi gün Tebrizden ayrılmayı düşünürken,Tebrizde yaşayan iranlı kardeşim (SHARY),in sayesinde (bu sitede tanıştık,Tebrizde buluştuk,görüştük) tebriz,in modern yüzünüde gördük.Özellikle eski adı şah gölü yeni adı il gölü ve çevresi çok güzel geceyi orada geçirdik.Shary kardeşime burada teşekkürü borç bilirim.sabah kahvaltıdan sonra yola çıktık geceyi tebrize 300 km olan zencan da geçirdik bugün yine 300 km civarı yol yaptık akşam üzeri tahrana geldik yol genelde sakin olmasına rağmen giriş te yoğun trafik vardı,birkaçgün tahranda kalıp gezmeyi düşünüyoruz pazartesi umman ve dubai vizesini arştırıp yola devam etmeyi düşünüyoruz.
saygılar ferhat yılmaz ,mirsat taner

tanerer' Alıntı:
Vaktiyle Hazar kıyılarında ortak yat işletmeciliğine davet eden iranlı bir dostumuz vardı, yolunuz o tarafa düşecekse iletişim bilgilerini bulmaya çalışayım.

Taner
Çok teşekkür ederim taner kardeşim dönüş yolunda o bölgeden geçmeyi düşünüyoruz

fsirin' Alıntı:
İyi yolculuklar diliyoruz. İran 'ın güvenli olduğunu ben de duymuştum. Gezi yazınız hepimize rehberlik yapacaktır.
Mazot alırken kimlik mi soruyorlar? Gerçi bir depo 10$, İran vatandaşına 5$. ;D
Temenniniz için teşekkür ediyorum ,mazot alırken kimlik sorma olayı yok tabiiki fakat mazotlu araçlara gideceğin km üzerinden alınan bir para var hatırı satılır meblağda bunu daha sonra detaylı olarak yazacağım saygılar

mayıstosböce' Alıntı:
Evet herkesi heyecanlandıran bir başlık yazılanlarda bu nitelikte sanırım herkes böyle bir gezi başlığı için çok mutlu oldu.Güzel ciddi olmayan sorunlarla yurdumuza dönmenizi bekleyeceğiz.Keyifli geziler.
çok teşekkür ediyorum temennileriniz için

shary' Alıntı:
Dun Ferhat Abi ve Sevgili yol arkadasi ile gorustum, Her sey yolunda ve dogru duzgun goruniyordu. Internete Cep tel modem ile baglandiklari icin hiz sorunu yasiyorlar.

Insallah firsat olursa donus yolunda yeniden gorusucegiz.
En azindan Iran icin boyle bir kaygi (bilinenin aksine mevcut degil, Hatta cogu Avrupa ve Dunya ulkesinden daha guvenliklidir ki Insallah Ferhat abiler de yolculuk sonunda yazacaklari gezi raporunda duyma sansimiz olacak.
Merhaba şehram herşey için teşekkür ediyorum tahrandan selamlar

gezmen' Alıntı:
Geçeklerimiz (rota, güzergah) bile "Batı dayatmacılığı" içindeyken, aykırı geçekler(!) seçmeniz, bence takdir edilmesi gereken bir nokta. Kültürel hegemonyayı kırma çabalarınızı ilgi ile izliyorum/izleyeceğim. ;)

İyi yolculuk, dinlence ve gezi dilerim. :smiley:

Cavid Sezen
Temennileriniz için çok teşekkür ediyoruz

Selam arkadaşlar İsfehandan
Burada siteye yazı ve fotoğraf eklemek çok zor,dün öğle tahrandan çıktık kum şehri üzerinden isfahana gelmek istedik fakat trafik yoğunluğu ve şehir levhalarının karışıklığı yüzünden dört saat gibi bir gecikmeyle tahrandan ayrıldık ama istediğimiz kum şehri yolundan değil saveh yolundan isfehana gelmek zorunda kaldık,
Beşyüz km civarı olan yolun yarısnda gecelemek zorunda kaldık bugün akşam üzeri İsfehana geldik.
Biz karavancılar genelde ehli keyif insanlarız burada internete bağlanma şansı yok veya çok zor tv izlem şansımız yok oldu(çanak anten sökülünce) akşamları günün yorgunluğunu atmak için akşam yemeğini keyifli hale getiren bir iki dublemiz vardı oda hayal oldu ben şahsen bu seahatte zorlanıyorum olmazsa olmazlarımız vardı fakat burada onlar imkansız hale geldi,internete tesadüfen şehir merkezinde sayılabilecek bulduğumuz park yerinin yakınındaki otelden bağlandık ama ne bağlanmak evlere şenlik türk web sitelerine ulaşmak için bir saate yakın uğraştık çektiğim fotoğrafları burada ekleme şansım olmadı.
Burada birkaç gün kalmayı düşünüyoruz akşam geldiğimizde biraz şehri dolaştık, yarın şehri daha detaylı gezimeyi planlıyoruz bu şehirde gezilecek yerler hakkında önerisi olan arkadaşların yazılarını bekliyorum saygılar.
Ferhat yılmaz Mirsat taner

iran 25,10,2012 025.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,574
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR