Karavan İle İran Ve Umman

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan windyhill Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 265
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 114,906

Etiketler

iran fotoğrafları

dubai fotoğrafları 010.JPG

dubai fotoğrafları 015.JPG

dubai fotoğrafları 006.JPG

fsirin' Alıntı:
dubaı abu dhabı sharjah fotografları 215.JPG
dubaı abu dhabı sharjah fotografları 216.JPG
Ne ilginç binalar var. Neymiş bu bina öğrenebildiniz mi?

Goldwingerr' Alıntı:
New York gibiymiş buralar

Arap Halkları'nın tepesinde, onlara da bir miktar sus payı vererek, petrol-gaz gelirleriyle sefa süren despotlar, bu ülkelerin/halkların geleceğini, batılı ortaklarıyla birlikte yiyorlar. Yemek de ne; har vurup harman savuruyorlar. İşte böyle; betona, otomobile, batılı futbol takımlarına, her türlü tüketim malına ...vb çılgınca harcıyorlar. :mad: Ey Arap, birgün bu petrol-gaz bitecek!... ;)

Cavid Sezen

fsirin' Alıntı:
dubaı abu dhabı sharjah fotografları 215.JPG
dubaı abu dhabı sharjah fotografları 216.JPG
Ne ilginç binalar var. Neymiş bu bina öğrenebildiniz mi?
Bu bina abu dhabi al raha bölgesinde otel fakat daha açılmamış selamlar

gezmen' Alıntı:
Arap Halkları'nın tepesinde, onlara da bir miktar sus payı vererek, petrol-gaz gelirleriyle sefa süren despotlar, bu ülkelerin/halkların geleceğini, batılı ortaklarıyla birlikte yiyorlar. Yemek de ne; har vurup harman savuruyorlar. İşte böyle; betona, otomobile, batılı futbol takımlarına, her türlü tüketim malına ...vb çılgınca harcıyorlar. :mad: Ey Arap, birgün bu petrol-gaz bitecek!... ;)

Cavid Sezen
Tabiiki bitecek birgün hocam fakat dubaide dünyanın heryerinden turist var,ve ben burada kafası havade gezen kendini birşey zanneden avrupalıların komplekse girdiğini gözlemledim. müthiş bir turizm potansiyeli yaratmışlar,araştırdım dubainin petrol gelirinin fazla olmadığını gördüm.
iran adeta petrol ve doğalgaz denizinde yüzüyor fakat görünümde hiç bir şeyi başaramamışlar adeta herşey birbirine karışmış,selamlar

Toplumsal tavırlar nasıl oralarda? Şortla filan dolaşılabiliyormu ?

Buralardan sizlere haberler verelim, her taraf kar altında. Güzel havaların tadını çıkartın. :smiley:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29998.msg1218167#msg1218167

fsirin' Alıntı:
Toplumsal tavırlar nasıl oralarda? Şortla filan dolaşılabiliyormu ?

Buralardan sizlere haberler verelim, her taraf kar altında. Güzel havaların tadını çıkartın. :smiley:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29998.msg1218167#msg1218167
Burası bu konularda çok rahat şortla gezmenin hiç bir problemi yok,ama iran bu konularda sıkıntılı bir ülke.
Burada havalar çok güzel denizde çok temiz bugün burj el arab otelinin sahilinde günü geçirdik rus turistler çok yoğun selamlar.

SELAMLAR
İki dubai cumeyra sahilinde ikinci günümüz şansımıza rastgele girdiğimiz sahile yakın bir yere park ettik.
Dün akşam burada kalan eşiyle seyahat eden fransız karavancı ile sohbet ettik uzun süre türkiyeden kaldıktan sonra irana geçip bir ay iranda kalmış bazargan gümrüğünden giriş yapmış iranda problemler yaşamış, iranda ilginç bir uygulama var araç mazotlu olduğu için extra para ödemesi talep ediyorlar girişte gümrükte bize yardımcı olan arkadaş tebrize kadar gideceğimizi söylememizi bildirdi fakat biz daha evvel tahran ve daha ileriye gideceğimizi söylemiştik işlemlerimizi bitirip gümrüğün içinde olan karayollarında son evrağımızı yaptırırken görevli nereye kadar gideceğimizi sorunca tahrana gideceğimizi söyledik bu yol için 650 euro ödememiz gerektiğini bildirdi ben parayı ödemeyip geri dönmek istediğimi söyledim bize gümrükte yardımcı olan arakadaş görevliyle konuşup 270 euro ödeyip irana girebileceğimizi söyledi bu parayı ödedik karşılığında hiç bir evrak vermediler artı giriş polisinede 200,000 tümen (60 dolar civarı) rüşvet verdik sebep tv nin e,l,m bisini sökmememizdi.
aynı mazot olayını fransız karavancı da yaşamış oda 350 euro ödemiş tabiiki karşılığında hiç bir evrak vermemişler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri