Karavan İle İran Ve Umman

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan windyhill Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 265
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 114,920
Fransız bandar abbastan sharjaha geçmiş ve aynı gün gümrükten çıkmış bizim şanssızlığımız geminin perşembe saat üç de limana gelmesi diye düşünüyorum.karavan ve kendileri için bin dolar ödemişler sharjahtan ummana geçmişler bir ay orada kalmışlar ummanın çok güzel ve güvenli bir ülke olduğunu söylediler dubaiden karavanı gemiye verip kendileri de uçakla malezyaya geçeceklerini söylediler dubai malezya arası gemi yolculuğu 15 gün sürüyormuş karavan için gemi nakliyesi 3,000 dolar)malezyadan uzakdoğuyu dolaşıp çine geçeceklerini bu seyahatlerinin iki yıl süreceğini belirttiler böyle seyahatleri Türk karavancılar içinde temenni ediyorum.
Selamlar

Etiketler

Selam arkadaşlar hedefimiz olan ummandan
Dün öğleden sonra ummana giriş yaptık ,birleşik arap emirliklerinde farklı arazi yapıları gördük Ajman şehrinden sonra Ras al khaimah şehrinde, arap körfezi sahilinde olan bir şehir,sahilde çarşıya yakın geniş bir park yerinde kaldık burada ilgimizi çeken şey Araçlarıyla sahil turu atıp burada araç temizliği için bekliyen hintliler ve diğer ülkelerden çalışmak için gelen insanlara araçlarını temizletip cantlarını parlattırıp tekrar tur atmaya çıkan ve genellikle Ciplerle ve model arabalarla gezen araplar ilgİnçti bu olay gece geç saatlere kadar devam etti,arapların yaşamında araçlar çok önemli görünüyor, genelde toyotonun son model büyük jipleri ve değişik marka model büyük kamyonetler çok fazla.
Bu şehirden umman körfezinde olan Dibba şehrine devam ettik şehiri biraz geçtikten sonra sahilde güzel bir yerde kaldık ve denize girdik sahilde arapların çadırları yoğundu deniz güzel ve temizdi kısacası birleşik arap emirliklerinde karavancılar için her şehirde ve her yerde müsait park yerleri kolayca bulunabiliyor deniz kirliliği yok çok temiz bir denizi var.

dubai fotoğrafları

dubai fotoğrafları 003.JPG

dubai fotoğrafları 004.JPG

dubai fotoğrafları 018.JPG

dubai fotoğrafları 093.JPG

dubai ve yolda çekilen fotoğraflar 028.JPG

Her iki gümrük kapısınıda çok rahat geçtik,dubai gümrüğünde vizemizin tek girişli olduğu İçin dönüş vizesini nereden alacağımızı sordular,dubaide konuştuğum fransız karavancı Dönüş vizesini gümrükten aldığını söylemişti,ben de gümrük polisine bunu belirttim vize Hakkında telefonla konuştuktan sonra dönüşte gümrük kapısından vize verilmediğini Söyledi tabiiki ilginç fransız dönüşte gümrükten vize alabiliyor türkler alamıyor,muscattan Alabileciğimi söyleyince çıkış mühürünü vurdu.
Ummana giriş yaptığımız gümrük dubainin sahil şehri olan fujaırah'ı 10 km civarı geçince Sakin ve az sayıda görevlinin çalıştığı bir gümrük ,çalışanlar her konuda bize yardımcı Oldular kısa sürede işlemlerimizi bitirdik,bir aylık vize aldık(40 umman riyali) 1 riyal 4.60 tl Üç ay geçerli olan araç sigortası içinde 210 dubai dirhemi ödedik (1 ay ve 3 ay sigorta Bedelleri aynı fiyat) ummana girdiğimizden itibaren edindiğimiz izlenim çok rahat ve Sakin ,yolları güzel görünen köy ve kasabalar düzenli ve temiz kısa bir süre yolculuk Yaptıktan sonra gece yol boyunda bir kasabada kaldık tabiiki ilginç dubaide selam almaya Alışkın olmadığımız için buradaki insanlar daha sıcakkanlı geldi çok insan bize selam vermeden geçmedi.
Bugün ise sınıra takriben 100 km olan sohar şehrinin sahilindeyiz,sahil şeridi geniş araç Parkı olan insanların piknik yapıp gezdiği yeşil alanı hurma ağaçlarının bol olduğu bir park yeri.
Denize girme şansımız olmadı deniz o kadar fazla çekilmişki ummanlılar çekilen kumsalda maç yapıyorlardı.
Şu anda yerel saat akşam sekiz (türkiyeden iki saat ileri) karavanımızdaki termometre +24 dereceyi göstermekte ,hava saat 17.30 da karardı.
Sharjah'ta rizikoya rağmen limandaki free shoptan alıp zula yaptığımız içkiler çookk işimize yaradı,dolabımızdaki şarabı açma vaktiii.
Saygılar selamlar Ummandan. ferhat yılmaz mirsat taner

Afiyet şeker olsun hafta sonu Bursa daydım benim karavanı bıraktım yapılması için Aydın Bey ile kulaklarınızı çınlattık
İzmirden Selam
Burak Yalçın

takipteyim ayrıca bender abbastan sharjah a honda hrv ile geçmek tabiiki benzinli nasıl olur acaba martda sizin yollarınızdan takipteyim ayrıca duba,iden suuda devam edeblirmiyim acaba teşekkürler

Goldwingerr' Alıntı:
Afiyet şeker olsun hafta sonu Bursa daydım benim karavanı bıraktım yapılması için Aydın Bey ile kulaklarınızı çınlattık
İzmirden Selam
Burak Yalçın
Sağ ol Burak kardeş inşallah rakıyıda bursaya dönüşte beraber içeriz, yeni karavanın hayırlı olsun aydına selam

itfaiyeci' Alıntı:
takipteyim ayrıca bender abbastan sharjah a honda hrv ile geçmek tabiiki benzinli nasıl olur acaba martda sizin yollarınızdan takipteyim ayrıca duba,iden suuda devam edeblirmiyim acaba teşekkürler
Selamlar ummandan
Tabiiki bandar abbas dan sharjaha geçebilirsin belki geçiş fiyatı bizden daha düşük olabilir,dubai vizesi bandar abbastan turizm acentası aracılığıyla alınabiliyor fakat acentalar vize konusunda bize çok farklı fiyatlar verdiler araştırmanda yarar var.
Bandar abbastan daha farklı ülkelerede gemi seferleri var mesela kuveyt gibi fakat suudi arabistanın kara yolu turist vizesi vermediğini araştırmalarımda okudum ,bu konuları çok iyi araştır derim saygılar

Selamlar Muskattan
Dün öğleden sonra muscata geldik şehir girişinde carrefurun olduğu city center parkında Bir kaç saat mola verdik alışveriş merkezini dolaştık bir çok alışveriş yerinin ve büyük bir carrefour mağazasının bulunduğu fazla yoğun olmıyan bir yer, genelde umman'da sakinlik göze çarpıyor.
Muscat şehir turuna karavanla devam ettik gece kalmak için güzel bir yer bulmak ve biraz Şehiri tanımak babında, ilk geldiği şehirde insan bir süre mutlaka bocalıyor şehir İçinde dolaştıktan sonra sahili bulup sahil bitiminde güzel bir park yerinde kaldık.
Dün bir süre dolaşmamıza rağmen şehri çözemedik,bugün yine karavanla dolaşırken sultan qabusun annesi adına yaptırdığı camiyi tesadüfen farkettik geniş bir alana yayılan cami yeşil alanı mimarisiyle içerisindeki tek parça halısı ve ahizeleriyle muhteşem bir görünüm sergiliyor.
Muscat şehir haritası temin ettikten sonra şehiri çözdük sayılır sultan qabusun sarayını gezip biraz fotoğraf çektikten sonra devam edip saraya birkaç km civarında olan tesadüfen girdiğimiz bir köyün sahilinde güzel ve sakin bir koydayız.
Sarayda dikkatimizi çeken şey hiç bir güvenlik önleminin olmadığı, gördüğümüz sadece biri nöbetçi kulubesinde olan dört tane asker,bizim siyaset yapan padişah torunlarına duyurulur.
Sarayın kapısına kadar gidip fotoğraf çekme şansımız oldu,sarayın konumu çok güzel bir yerde eski muscatın bitiminde sol yanında liman olan sağ tarafında dağların ve kale görünümlü eski yapıların bulunduğu giriş bölümünün bahçe ve granitlerle kaplı geniş bir alan göz dolduruyor,bu geniş alanın etrafında ise resmi devlet kurumlarına ait olduğunu tahmin ettiğimiz modern binalar göze çarpıyor bu güzel görünümün çarpıcı tarafı ise yerleşim bölgesiyle adeta iç içe olması.
Sultanlıkla yönetilen bir ülkenin bu kadar rahat olması gerçekten bize ilginç geldi,bizi yönetenlerin bu ülkeden feyz almalarını temenni ediyoruz.
saygılar.

umman ,muskat fotoğrafları 188.JPG

umman ,muskat fotoğrafları 109.JPG

umman,muskat fotoğrafları 009.JPG

umman ,muskat fotoğrafları 165.JPG

umman ,muskat fotoğrafları 191.JPG

07gokhanlc' Alıntı:
İranda alınan para enteresan geldi bana...

Selamlar iyi yolculuklar..
Evet iranın mazot için para uygulaması gerçekten ilginç tabiiki rüşvet ve belgesiz,tedirginliği bandar abbas çıkış gümrüğünde yaşadık acaba iranda yaptığımız km karşılığı para alacaklarmı diye fakat ilginç olan bu olay bu gümrükte hiç gündeme gelmedi.
Adeta çözülmez bir muamma,selamlar ummandan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri