Karavan İle İran Ve Umman

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan windyhill Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 265
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 114,924

Etiketler
Merhaba Ferhat bey,Yurd disinda yasayan biri olarak sizi cok iyi anliyorum,Bu yöneticilerde biraz sahsiyet olsaydi bundan 50 yil önce Türkiyedeki sorunlari cözeceklerine iNsanlari yurt disina isci olarak göndermezlerdi.Hala daha bizleri burada Sagilcak Inek gibi görüyorlar,Konsoloslukta,Türkiyeye girislerde her yerde sorunlar ayni.Neyse morelinizi bozmayin ve gezmenize bakin.

Saglikli ve güzel geziler dilegiyle.

gezgör' Alıntı:
Merhaba Ferhat bey,Yurd disinda yasayan biri olarak sizi cok iyi anliyorum,Bu yöneticilerde biraz sahsiyet olsaydi bundan 50 yil önce Türkiyedeki sorunlari cözeceklerine iNsanlari yurt disina isci olarak göndermezlerdi.Hala daha bizleri burada Sagilcak Inek gibi görüyorlar,Konsoloslukta,Türkiyeye girislerde her yerde sorunlar ayni.Neyse morelinizi bozmayin ve gezmenize bakin.

Saglikli ve güzel geziler dilegiyle.
Maalesef kardeşim bizim ülkemizde herşey tersine işliyor şahsiyetli insanlar siyasette yoklar en büyük kaybımızda bu değilmi?

Konsolosluklar da çalışan arkadaşlar niçin orada bulunduklarını unutmuşa benziyorlar ne yazık ki.
Telefonla ulaşmayı denediniz mi? Telefonlara cevap var mı?

Açıkcası gittiğiniz rota Mustafa Balbay'ın Türkler Mezarlığı Yemen kitabını okuduktan sonra çok gitmek istediğim bir yer.
İnşallah en kısa süre de sorunu aşarsınız.

Yolunuz açık olsun.

Hasan

nasah' Alıntı:
Konsolosluklar da çalışan arkadaşlar niçin orada bulunduklarını unutmuşa benziyorlar ne yazık ki.
Telefonla ulaşmayı denediniz mi? Telefonlara cevap var mı?

Açıkcası gittiğiniz rota Mustafa Balbay'ın Türkler Mezarlığı Yemen kitabını okuduktan sonra çok gitmek istediğim bir yer.
İnşallah en kısa süre de sorunu aşarsınız.

Yolunuz açık olsun.

Hasan
Maalesef konsolukların vatandaşla ilgisi hiç yok onların asli görevi belli, iktidara yaranmak, Temenniniz için çok teşekkür ederiz,telefonla aramadım bundan sonrada aramayı düşünmüyorum saygılar

Hayal kırıklığınızı anlayabiliyorum,fakat oralara kadar gitmişken telefonla ulaşmaya calisirdim. Bazen mailler calismayabiliyor veya adresleri güncellenmemiş olabiliyor.

Yolunuz açık olsun.

Hasan

Ferhat bey, gezinizi ilgiyle izledik ve bu farklı rotayı belki biz de deneyimlemek isteriz. Verdiğiniz bilgilere ve aktardığınız deneyimlere teşekkür ederiz. Çöl Kartalı (Yeşim&Bülent) :smiley:

Ferhat abi sessiz sessiz takipdeydik,Ama artık pes dedik.Abi boşunamı denmiş.

........Her toplum layık olduğu şekilde yönetilir......

Daha ne denir,ki yolunuz acık suyunuz bol olsun. saygılarımızla Tunay,Tugay

Büyükelçilikler bünyesindeki konsolosluk şubelerinin görevleri şunlardır:

a) Büyükelçiliğin bulunduğu ve akredite edildiği ülke genelinde ya da bu ülkedeki belli bir görev çevresi dâhilinde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ve uyrukluğunu taşıyan tüzelkişilere yönelik konsolosluk işlemlerini yürütmek ve konsolosluk himayesi sağlamak.
b) Yabancılara yönelik vize işlemlerini yürütmek ve vize ita etmek.
c) 1963 tarihli Konsolosluk İlişkileri Hakkında Viyana Sözleşmesinde sayılan diğer görevleri ifa etmek. ç) Büyükelçilik tarafından verilen diğer görevleri yerine getirmek.
Kyn. http://www.mfa.gov.tr/teskilat-yapisi_.tr.mfa

Görüldüğü üzere tepkilerin nedeni olan turizm bazlı bilgi temini, konsoloslukların değil, gezginlerin kendi sorumlukları dahilinde yer almakta !

Not. Bildiğim kadarı ile, hiçbir konsolosluk, bulunduğu ülkenin turizm bürosu olarak çalışmamakta.

Bence bu kadar sert olmamakta fayda var. Yabancı ülke temsilciliklerimizde çalışan görevlilerimizin günahlarını alıyor olabilirsiniz.
1999 yılında eşim ve ufak kızımla Slovenya sınırında polisin yanlış yorumu sonucu evraklarımızda herhangibir eksiklik olmamasına rağmen ülkeye girememe sorununu Türkiye'ye döndükten sonra ayrıntılı bir biçimde olayın gerçekleşme şeklini saat ve dakika dakika anlatarak Lubyana Büyükelçiliğimize yazmıştım. Elçiliğimizin konuyla ilgilenerek Slovenya Dışişleri Bakanlığına bir notayla olayı bildirmesi sonucu Slovenya Dışişleri Bakanlığı pasaport polisince yapılan yanlış uygulama sonucu benden ve ailemden resmen özür dilemişti.
Olay Türklerin hiç kullanmadığı tali bir sınır kapısından (Dragonja sınır kapısı) özel arabamızla Hırvatistan'dan Slovenya'ya girmek istememizle başlamıştı. Hususu pasaportumuz olmasına rağmen görevli vizemiz olması gerektiğini söylemiş ve tüm açıklamalarımıza rağmen grişimize izin vermemişti. Bunun üzerine fazladan 4-5 saat yol ve kilometre yaparak Zagreb-Lubyana arasındaki ana geçiş kapısına giderek (Obrezje sınır kapısı) oradan bayağı bir geç saatte ülkeye girebilmiştik.

Bir ülkeye girdiğimizde cep telefonumuza o ülkenin konsolosluk bilgileri de geliyor. Sadece bir defasında bu bilgiyi kullandık. 2008 yılında şengen vizemizle Sırbistan'a giriş yapamayınca, Bulgaristan'da konsolosluğu aradık. Yardımcı oldular, sorularımızı araştırdılar tekrar tekrar görüştük ve kendimize mevcut vizemizle, sorun çıkartmayacak bir rota çizmiştik. Normalde Sofya'dan Sırbistan vizesi almak gerekiyormuş vizeyle uğraşmak istemediğimizden O zaman Romanya üzerinden gidip, Karadağ ve Arnavutluk üzerinden dönmüştük. Konsolosluklarımızı yurt dışındayken karşınıza çıkan sorunlar için arayabilirsiniz, yardımcı olacaklardır.

EvliyaCelebi2' Alıntı:
Büyükelçilikler bünyesindeki konsolosluk şubelerinin görevleri şunlardır:

a) Büyükelçiliğin bulunduğu ve akredite edildiği ülke genelinde ya da bu ülkedeki belli bir görev çevresi dâhilinde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ve uyrukluğunu taşıyan tüzelkişilere yönelik konsolosluk işlemlerini yürütmek ve konsolosluk himayesi sağlamak.
b) Yabancılara yönelik vize işlemlerini yürütmek ve vize ita etmek.
c) 1963 tarihli Konsolosluk İlişkileri Hakkında Viyana Sözleşmesinde sayılan diğer görevleri ifa etmek. ç) Büyükelçilik tarafından verilen diğer görevleri yerine getirmek.
Kyn. http://www.mfa.gov.tr/teskilat-yapisi_.tr.mfa

Görüldüğü üzere tepkilerin nedeni olan turizm bazlı bilgi temini, konsoloslukların değil, gezginlerin kendi sorumlukları dahilinde yer almakta !

Not. Bildiğim kadarı ile, hiçbir konsolosluk, bulunduğu ülkenin turizm bürosu olarak çalışmamakta.
Ben Yemen Sana konsolosluğundan turizm içerikli bilgi istemedim maalesef, sadece Yemene karayolu ile seyahatin güvenli olup olmadığı hakkında bilgi istedim.
Bu bilgiyi nasıl ve nereden temin edebilirdim? internetten bu konuda sağlıklı bilgi edinemedim.

TUGAY58' Alıntı:
Ferhat abi sessiz sessiz takipdeydik,Ama artık pes dedik.Abi boşunamı denmiş.

........Her toplum layık olduğu şekilde yönetilir......

Daha ne denir,ki yolunuz acık suyunuz bol olsun. saygılarımızla Tunay,Tugay
Selam Tugay kardeşim maalesef doğru söze ne denir, temnnileriniz için teşekkür ediyoruz.
selamlar

Çöl Kartalı' Alıntı:
Ferhat bey, gezinizi ilgiyle izledik ve bu farklı rotayı belki biz de deneyimlemek isteriz. Verdiğiniz bilgilere ve aktardığınız deneyimlere teşekkür ederiz. Çöl Kartalı (Yeşim&Bülent) :smiley:
Selam kardeşim Ummandan,faydalı olabildiysek ne mutlu bize bol seyahatli ve sağlıklı yaşam diliyorum saygılar.

umman fotoğrafları

muscattan sonra yol fotoğrafları 029.JPG

umman 074.JPG

umman 076.JPG

quriyat sur arası 002.JPG

quriyat sur arası 043.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR