halilo11
Zirve
geziniz çok güzel ilgiyle izliyorum teşekkürler, bende birgün medine ve mekke ye karavnımla gitmek istiyorum acaba zor olurmu?
saygılar Halil Buruk
saygılar Halil Buruk
Selam muscattan halil kardeşhalilo11' Alıntı:geziniz çok güzel ilgiyle izliyorum teşekkürler, bende birgün medine ve mekke ye karavnımla gitmek istiyorum acaba zor olurmu?
saygılar Halil Buruk
windyhill' Alıntı:Selam muscattan halil kardeş
Bu sabah birleşik arap emirliklerinin yanındaki suudi arabistan konsolosluğuna gittim hem sizi bu konuda aydınlatmak hemde vize alabilirsem suudiye geçerim diye düşündüm.
Turist vizesi vermediklerini sadece umre ve suudi vatandaşı veya şirketinin davetiyesiyle vize verdiklerini belittiler.
saygılar
Bizdende selam ve saygılar muscattanderindeniz1' Alıntı:Merhaba, öncelikle gezi izlenimleriniz ve paylaştığınız fotoğraflarınız için çok teşekkürler.
Bir arkadaşın dediği gibi; pek denenmemiş ve sanırım ilk kez yapılan bir gezi. Bu nedenle sizi kutluyorum.
Sizin rotanızı düşünen gezginlere, görmüş yaşamış biri olarak paylaştıklarınız yol gösterici olacaktır diye
düşünüyorum.
İzmir'den selamlar, sevgiler.
Selamlar bizdende gungor beygüngör' Alıntı:Okurken bile başım döndü Ferhat bey, sonu iyi olur temennisinden başka ne diyebilirimki. Selamlar.
windyhill' Alıntı:Gece turizm acentasının olduğu bölgede kaldık vize umudumuz bitmişti,sabah karavanı bırakıp vize için türkiyeye dönmeyi düşünürken iran bandar abbasdaki arkadaşımıza bu konuyla ilgili mail gönderdik arkadaşımız sabah araştıracağını bildirdi.
Fakat irandan alınan vizeyle ummandan emaretes'e giriş yapıp yapamayacağımız hakkında yine tedirgindik sabah son olarak yine konsolosluğumuza gitmeye karar verdik.
Gün gerçekten bizim için çok yorucu geçmişti bu umutla uyuyabildik ,sabah şehirin diğer ucunda olan konsolosluğa geldik, görevliye sorunlarımızı anlattık bu görevli daha evvel görüştüğümüz kişi değildi baştan yapabilecekleri birşey olmadığını söylemesine rağmen içeriden türkçe bilmiyen başka bir görevliyi çağırdı sorunumuzu bu arkadaşa anlattıktan sonra içeriden başka bir görevli geldi türkçe bilen bu görevliye tekrar sorunlarımızı anlattık ve irandan aldığımız eski emarets vizesi olan evrağı gösterdik.
Fakat vize olan bu evrağı ilk gün konuştuğumuz görevliyede göstermiştik vize umudumuz yine yoktu.
Sağ olsun bu arkadaş emarets konsolosluğunu aradı cevap yine aynıydı sadece diplomatik pasaportlara vize verebildiklerini söylemişler.
Konsolosluğa işlerini görmek için gelen bir arkadaşın e vizeyle bu işi çözebileceğimizi söyleyince görevli arkadaşa bunu ilettik tekrar İrandan vize alabilirsek ummandan emaretes'e geçip geçemiyeceğimizi sorduk görevli arkadaşda bir kaç yeri aradıktan sonra nereden alındığının önemli olmadığını böyle bir vizeyle geçebileceğimizi söyledi.
Bu bilgiyi konsoloslukta ilk görüştüğümüz arkadaşın vermesi gerektiğini düşünüyoruz maalesef bu bilgiyi konsolosluğa gelen bir vatandaşımızdan edindik, neden bu işlere vakıf olmıyan insanların konsolosluklarda görev yaptığını anlıyamadık gerçekten çok ilginç.
Bu seyahatte iranda bizim için bu vizeyi alıp parasını ödeyecek arkadaşımızın olması çok büyük şanstı çünki ummandan irana para transferi ayrı bir sıkıntı ve turizm acentasıyla bu konu nasıl çözülebilirdi bilemiyorum.
Bu seyahat esnasında bandar abbasda tanıdığımız arkadaşlarla dostluğumuzun geçici değil kalıcı bir dostluk olduğunu gördük ve yaşadık gerçekten iran insanları dost insanlar.
Bugün e vize mailimiz gelecek ve mutlu son.
Muscattan selamlar saygılar ferhat yılmaz mirsat taner