Herkese Merhaba.,
2014 yılında Orta Avrupa turu (
Karavan İle Yunanistan-italya-avusturya-almanya-lüxemburg-belçika-hollanda-ingiltere-fransa-isviçre),
2015 yılında İspanya Portekiz turu (
Karavanla İzmir'den Avrupa Kıtasının Batıdaki Son Noktası Portekiz Cabo Da Roca Ya Yolculuk),
2016 yılında Kuzey Avrupa turu (
Izmirden Baltık Ülkeleri Rotasında 17 Ülke 15 Başkent) yapmış ve forumda paylaşmıştım.
2017 turunu planlarken Adriyatik doğusundaki dubrovnik gibi kıyıları karavan almadan önce gezdiğimden Balkan başkentlerini içeren bir tur yapmaya karar verdim.
Geçen kış Balkan ülkelerinin turu rotasını düşünürken Aralık ayında gazetede msc nin 24 Ağustos Hamburg çıkışlı Büyük Britanya turunda erken rezervasyon kampanyası ilanı dikkatimi çekti. Setura gidip konuşunca 8 ay önce alım yaparsam gerçekten çok ciddi bir indirim yaptıklarını ve çocuklarında ücret almadıklarını çocuklardan sadece vergi ile kabul etmeleri nedeniyle gezi için kaporta verdim.Böylece Balkan turu derken İskoçya,İrlanda ve İngiltere işin içine girdi.Sonuç olarak geziyi şöyle planladım.
İzmir-Sakız Adası-Pire-Patras-Bari (Venedik)-Modena-Milano -Vaduz (Liechtenstein)-Bregnz-Hamburg(Karavan Park Edildi)-İnvergordon (İskoçya)-Glaskow(İskoçya)-Edinburg(İskoçya)-Dublin (İrlanda)-Cork(İrlanda)-Southampton-Londra - Hamburg-Lubyana (Slovenya)-Zagreb (Hırvatistan)-Sarajevo ( Bosna Hersek)-Podorica (Montenegro)-Tiran (Arnavutluk)-Üsküp(Makedonya)-Alexandrapoli(Yunanistan)-İzmir