Isınma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 157
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,148
Ynt: Isınma

nejat ural' Alıntı:
insel bey;

ACSA'da bu otomatik için fiyat almışmıydınız ?
açıkçası sizin tecrübelerinize benimkilerde eklenince, hani truma için para biriktirmeye başlasammı diye düşünmeden edemiyorum.
tek korkum, ya test etmeden bu hafta gitseydim...
çoluk çocuk donardık valla.

Bence hic o ustacikla vakit kaybetmeyin. Direk Acsa'ya gidin. Size ne yapmaniz gerektigini soylerler. Otomatik cok para degil. Ayni sorun olmasi ufak bir ihtimal. Ayrica montaj da cok hassas bir konu boru mesafeleri onemli. Nadir'in bunlari hic onemsemedigini soylemislerdi. Ben 400e almistim isiticiyi. Her nadire gittigimde benden 50 veya 100 tirtikladi. Toplam verdigimi hatirlamak bile istemiyorum. Aman diyeyim bu adam insani katil eder.

Etiketler

saygı değerli dostlarım ben bu sayfaları hiç okumamıştım.nezamanki benim karavanın turmamatik sobaad problem cıkınca bır bakayım dedım vede neler varmöış neler.benım sobanın ısıtıcında yanı sıcak su veren kısımda problem varmıs.herhalede so bölümünde patlak varmöıs su koyunca dısardakı havalandırmadan su çıkıyor on abktıracam ama nereye goturecem bılmıyorum veya bunla kım ılgıleen bılır bılmek ıstıyorum yerın sokemedım soke bılsem ben bakacam yapa bılırmıyım dıye bundan bılgınız olursa çok sevinirim.yahutta ne yapabılırım bılgı ihtıyacaım var saygılar ...erdekten ayhan

Arkadaşlar her ne kadar siz karavan içinde ateş yakılmasına karşı olsanızda ben Amerika dan şu ürünü aldım HeatMate [attachment=1] .
Bunun kapalı mekanlarda yakılmasının sonuçlarını biliyorum ama benim kullanacağım kimyasal bu http://www.ecosmartfire.com/tr/somineler-hakkinda/havalandirma sizin söyleyeceğiniz herşeye cevap veriliyor bu sitede.
Ocağı aldığımda ilk izlenimim biraz büyük olması(şimdi düşününce devrilmesinin güç olması büyük bir fayda) ama aklımda hep kamping gaz ın ürünleri vardı,niye ölçülerine bakmadınız diyebilirsiniz.Ürünün büyüklüğü kullanıma engel teşkil etmiyor.Ben saf alkolle ilk denemeyi yaptım yaklaşık 350 ml alkolle(ipa) en kısıkta 4 saat yandı.Yani yemek yapmak içinde ısınmak içinde harika bir ürün.Ayrıca havalandırmanın yanında elektronik gaz ölçen ve tehlike anında uyaran cihazlardan da kullanacağım.Ben bunu benim connect te değil yapacağım karavanda kullanmayı düşünüyorum.İlk kampa gittiğimizde getirip göstereceğim ve alkol öyle bir şeyin için de sallanan pozisyonda değil ,pamuk gibi bir şeyin içine döküldüğünü farz edin.Yemek yapmak için alkol (ipa)ısınmak içinde Denatüre Etanol kullanmayı düşünüyorum.

heat mate.jpg

cumartesi bakım masrafı 600 tl tutunca , malesef eski cihaza zorunlu olarak veda edip, kışı yeni D2 ile karşılamaya karar verdik.
ilk test olumlu.
tavsiye ediyorum.

Bülent lütfen vazgeç bu işten. Linkini verdiğin sitede şunlar da yazılı:
''Tipik inşaat özelliklerini taşıyan bir evde, diğer bir deyişle ağır izolasyon maddeleri ve sıkı geçirimsizlik maddeleri nedeniyle son derece sıkı bir yapısı olan bir ev olmadığı sürece; filtreleme (hava geçirimi) yoluyla yanma ve havalandırma için yeterli hava temin edilebilecektir.
Banyo veya benzeri herhangi bir küçük odada kurulum yapmayınız veya çalıştırmayınız.''

Tamam açıklamalardan anlaşıldığına göre karbonmonoksit zehirlenmesini gözardı edebiliriz. Ama karbondioksit de belirli yoğunluğa ulaştığında zehirlidir.
Oksijen, biliyorsunuz yakıcı gazdır. Oksijen olmadan yakıt, ısıyla reaksiyona giremez. Kapalı bir mekanda yakılan ateş, ortamın oksijen seviyesini hızla düşürür. Aynı hızla karbondioksit seviyesini hızla arttırır.
O küçücük hacimde 20 kişiyle uyuduğunu düşünsene? Bence sabaha çıkamazsınız. Yazık olur.
Vazgeç bu sevdadan. Havalandırması olan bir çadırda yemek pişirmek ya da anlık ısınmak için kullanılabilir ama uyurken asla!

Cem ben evimde bile kar yağarken mutlaka açık cam bırakırım,karavanda da üst havalandırma ve ızgara havalandırma olacak.Yani bol oksijen olacak merak etme zaten gaz alarmı öterse sen yakınlarda olursun :smiley: Birde alevini görsen küçücük açıyorum,umarım karavanı yapınca benim karavanda bu yanarken hep beraber üstünde kestanede çeviririz.

Daha parasını vermedim arkadaşım yolladı ama ebay da 85 dolara var,bunun muadili marintek te 500 tl ye yakın,,marintekteki üründe ebay da 100 dolar.Ben aldığımda ebay da ,marintekte bulunan ürün yoktu.

mayıstosböce' Alıntı:
Daha parasını vermedim arkadaşım yolladı ama ebay da 85 dolara var,bunun muadili marintek te 500 tl ye yakın,,marintekteki üründe ebay da 100 dolar.Ben aldığımda ebay da ,marintekte bulunan ürün yoktu.

Bülent Hocam
Durum nasıl ısındınmı bu aletle. Tavsiye edermisin. Sonuç ne oldu.

Arkın benim aracın boyutlarını biliyorsun şuan dışarı da denedim sorun yok sonra bir abinin karavan büyüklüğünde bir odasında denedim orada da sorun yok ama ben etil alkol kullanmadım dah, ipa ile kullandım.Bu yüzden tam verimli denemedim.

yaybek' Alıntı:
Nejat bey D2'niz hayırlı olsun nereden ve kaç liraya taktırdınız ve kullanımı nasıl diyer cihazla kıyaslarsanız artı ve eksileri nelerdir yazabilirseniz seviniriz en azından fiyatını özele atabilirmisiniz.

İkitellide Eberspecher mümesilinde taktırdım.
sağolsunlar çok ilgilendiler.

10 taksit yaptı (ama kiseye söyleme dediler ;-) ) fiyat 120x10=1.200 tl

ben truma yı düşünüyordum.
bir arkadaım kiralık karavanda yakmada v.s. sorun yaşayınca açıkçası tüp v.s. beni gece uyurken düşündürdü !.
korktum yani.
önce güvenlik deyip buna döndüm.
Neden webasto değil.
son dönem gelişimi ve argesi ebershpecher'in daha iyi.
ve türkiyede servisi yedek parçası çok yaygın.
öte tarafta Benim meslek lojistik yönetimi.
yirmi yıldır Kaptanlarla konuşuruz teknik konuları.
onlar da son 3 yıldır bu markayı övüyorlar.

Nejat bey cevabınız için teşekkürler,Açsa'yı aradığımda bana sadece 3 taksit yapabiliriz demişlerdi fazlasının mümkün olmadığını ayrıca fiyat konusu benim lehime biraz farklı idi banada kimseye söyleme dediler ;) ama ben son zamanlarda yaptığım fazlaca masraftan sonra ısıtıcı işini ertelemek zorunda kaldım ???.

mayıstosböce' Alıntı:

Ebay'dan sorunsuz alışveriş yapılabiliyormu? Yani sorunsuz vergisiz Türkiye'ye kargo gelebiliyormu?

aslanahmet' Alıntı:
Ebay'dan sorunsuz alışveriş yapılabiliyormu? Yani sorunsuz vergisiz Türkiye'ye kargo gelebiliyormu?

Ahmet 100 € geçtiğinde vergi alıyorlar ve yılda senin adına gelen kargo miktarı da önemli,eğer adına fazla kargo gelirse,şuan limitini bilmiyorum,hepsinden vergi almaya başlıyorlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR