Ynt: Isınma
Yusuf merhaba,
Hem Webasto ( 2001 ducato ) hem Eberspächer ( 2004 jumper ) ısıtıcıları karavanlarımda kullandım. Webasto mazot emiş pompası, özellikle sessiz ortamlarda ( gece) maalesef ses yaptı. Pompa şasiye montajlı idi, lastik contası vardı ona rağmen emiş anındaki metalik sesi kesemedim. Sanki birisi elinde bir metalle aracın şasisine vuruyor gibi. Konuştuğum karavancılar da bu sesi
( değişik seviyelerde) duyduklarını söyledi. Son çözümüm pompayı havada sallanır halde bırakmak oldu. (bağlantı hortumları sağlam) . Ses azalmasına rağmen devam etti. Uykumu kaçıracak düzeyde idi.
Şu an Eberspächer kullanıyorum ve pompa ses düzeyi daha düşük, dayanılır düzeyde. Her ikisinde de özellikle gece yakın çevrende kimse olmamasına dikkat etmelisin. Egzostan çıkan gaz bile ses yapar, kişilerin hassasiyet düzeyine göre bu genelde rahatsız edici bir şeydir.
Sensor konusuna fazla kafayı takma, ayrı bir opsiyon olarak satılan bir aksesuar. Üzerinde gelen ayar düğmesi yeterli, havanın ısısına göre senin tarafından ayarlanıyor ve son derece yeterli.
2-3 dk içinde 12m3 luk aracını çok rahat ısıtırsın.
Tavsiyem 2. el yerine biraz daha bekleyerek ( olmazsa 1-2 yıl sonra) 1.el taktırman. Neticede ocakta ısınan bir çaydanlık su da sana yeterince ısı verir
2.el için çok iyi araştırman lazım,
kimse çalışan ve memnun olduğu cihazı satmaz geçerli bir neden yoksa.
Kolay gelsin.
Oğuz