Bende yarın veya ertesigün DHL'den teslim almayı bekliyorum.DHL bize biraz fazla fiyat çıkartır sanırım.Ürünü bu sabah ptt den teslim aldım. 80 lira vergi, 8 lira gümrük işlem ücreti 80 kuruş damga vergisi ödedim : ) Kutuyu açmaya fırsatım olmadı henüz. İlk fırsatta montajını deniycem..
Siz çok şanslıymıssınız bana ötv vergi vs 425 tl çıkarttılar Ankarada. Siz nereden çektinizÜrünü bu sabah ptt den teslim aldım. 80 lira vergi, 8 lira gümrük işlem ücreti 80 kuruş damga vergisi ödedim : ) Kutuyu açmaya fırsatım olmadı henüz. İlk fırsatta montajını deniycem..
ptt şubesinden gidip aldım.Siz çok şanslıymıssınız bana ötv vergi vs 425 tl çıkarttılar Ankarada. Siz nereden çektiniz
Gümrükte takıldığı için bende Yenimahalle PTT gümrükten aldım.Kredi kartı extresini ve siparişin ekran görüntüsünü aldılar.İtiraz ettiğimde tutara bazen gümrükte gözden kaçtığını ve düşük fiyatla çıktığını söylediler.Ayrıca yıl sonu teftişlerde bunların açığa çıktığını ve kişilere tekrar hesap çıkarttıklarını söylediler ama bana inandırıcı gelmedi. Kimseye böyle bir hesapta çıkmasın zaten devlet sadece sade vatandaşı soyuyor. Isıtıcı güzel görünüyor ve umarım ikimizde arızayla karşılaşmadan kullanırız Mustafa Beyptt şubesinden gidip aldım.
neden bu kadar fark olduğuna ilişikin 1-2 not ve tahmin ileteyim.
aliexpress ten alışveriş yapıyorsanız eğer "standart shipping" ya da "china post" varsa bunları seçin.
neden olduğunu bilmiyorum ama gümrük işiyle uğraşan bir komşum böyle yap demişti.
tahminim, bu DHL özel firma. neticede gümrük işlemleri için daha fazla işlem ücreti yazmış olabilirler.
kamu kurumları nispeten daha uygun rakam yazıyorlar. (benimkinde 8 TL gümrük işlem ücreti)
bir de bazı satıcılar eğer talep ederseniz kutu üzerine daha düşük bir bedel yazıyorlarmış. vergi de burada yazan değer üzerinden hesaplanıyor galiba.
benimkinde talep etmememe rağmen düşük bedel yazmışlar. sanırım bundan rakam nispeten küçük çıktı.
yine de her halukarda diğer markalardan uygun fiyata gelmiş sizinki de. İnşallah kullanırken sıkıntı yaşamazsanız da aradaki farkı bir zaman sonra affettirir cihaz
Ozel mesaj attim sizeBen aliexpressten aldığım ısıtıcıyı karavanıma monte edemeden karavanımı sattım. Yeni karavanımda da soba olduğu için webasto geldiği haliyle kutusunda durmakta. Bana 1150 liraya mal oldu. İsterseniz bu fiyattan verebilirim.
hala satıyormusunuz.Ben aliexpressten aldığım ısıtıcıyı karavanıma monte edemeden karavanımı sattım. Yeni karavanımda da soba olduğu için webasto geldiği haliyle kutusunda durmakta. Bana 1150 liraya mal oldu. İsterseniz bu fiyattan verebilirim.
merhaba,Video: https://www.youtube.com/watch?v=oJ1be2Dpa7A
elimden geldiğince anlattım videoda aklınıza takılan olursa sorabilirsiniz