Ynt: Haydi Pelepones'e
Yolculuğumuza katılan arkadaşlarıma çok ama çok geç döndüğüm için hepsinden özür diliyorum.
Araya 2011 Karadeniz, Yunanistan, Ege gezilerim girince atlamışım açıkçası...
"Aliço" her zamanki gibi beğenilerini kısa ve öz cümle ile belirtmiş. Kendisine teşekkür ediyorum.
"berkcantp" bize sağlıklı gezmeler dilemiş.Biz de bu dileğini gerçekleştirerek 2011 i sağlıklı gezilerle geçirdik. Biz de size sağlıklı günler diliyoruz.
*** "chatlak" yurt dışı gezilerin "tedirginlik eşiğini" irdelemiş...Gerçekten de insan evinden uzaklaştıkça bu tedirginlik kilometrelere bağlı olarak derece derece artıyor.Hele bir de araya yabancı ülkeler girerse..Ama şunu da düşünün ki size bir yabancı turist gelse ve ve bir derdini söylese o na yardım etmek istemezmiydiniz. Tabii Türk insanı ile yabancı ülke insanı tam da eşit olamıyabiliyor bu yardım konusunda ama sonuçta az çok bir yardım mutlaka görüyorsunuz.
Sizin Yunanistan gezinizi okumuştum o zamanlar...Hemen bütün sanayi çarşılarını tanımıştınız neredeyse...
Ama arabalarda eski modeldi ve bu durum kaçınılmazdı ..Eski arabalarda ne kadar bakımlı olursa olsun bilemeyeceğiniz metal yorulma arızaları çıkabiliyor maalesef. Örneğin eski bir aracın aks keseceğini nereden tahmin edebilirsiniz ki ?
Şu pozitif enerji de yabana atılmaması gereken bir olgu.En azından insanı bir arıza karşısında daha moralli kılıyor.
Asprovalta ya gelince 2011 yazında artık karavanları kıyı şeridine park ettirmiyorlardı.Gün boyu yolda durabiliyorsun ama geceleri büyük otoparka yönlendiriyor polis sizi..Yani eski tadı yok Asprovalta'nın...
"nevzat" Anlatım diline hayran kalmışsınız .Çok teşekkür ederim..Hay dillimi seveyim.. ;D
"58ayhan"a bir macera romanı sunabildiğim için mutluyum. Size de dilediğiniz gibi küçük bir gurupla güvenceli, neşeli bir gezi diliyorum.
Kabin amirim de saygılarını sunuyor bu vesile ile...
"Ercüment Özbek" UKKf den bu geçiş transferden ziyade bir gereklilik oldu malumunuz. Orası bir mektepti aslında. Yurt geneline açık belki bir orta mektep ama devam mecburiyeti vardı, belirli bir çerçevesi, prensipleri vardı... bilirsiniz. ;D
Şimdi burada devam ediyoruz karınca kararınca. Sizin de uzuuun gezilerinizi ve kıyıda köşede kalmışlar dahil kampinglere ait değerli bilgilerinizi bekliyoruz.
Sağlıkla...
Pelepones yolculuğumuz aslında bitti ve de araya koca bir kış girdi, giriyor... Ama baharın ilk kıpırtılarının Pelepones'i yattığı kış uykusundan uyandıracağına, yeniden bizlerle birlikte olacağına inanıyorum.
Hoşça kalın..