Garip Ve Güçlü 2019

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,367
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 162,853
Hocam bence illa karavan olsun diye takılmayın çünkü siz eski bir karavancı ve kampçısınız (iki teker paylaşımlarınızıda biliyoruz) tayininiz belli olduğuğunda kendinize göre sabit bir düzen kurup sonrasında gittiğiniz yerin tadını çıkarın(karavanı olmayan bir kampçının tavsiyesi)
Sn. İlker72 Teşekkürler. Mevcut evimi olduğu gibi koruyup, gittiğim yerde karavanla idare ederim diye düşünüyorum. Ama tabii çok zorlanırsam eve geçerim tabii. Buralarda karavan yaşamını destekleyebilecek, kamp vs. yoktur ama belki elektrik alınabilecek yerler bulunabilir ilçelerde. Sonuçta elektrik bulunursa daha kolay olur kamp işi. Ben biraz daha karavanla haşır neşir olursam daha mutlu olacağıma inanıyorum. Gerçek manada homeless bir yaşantı olmayacak benimki. Çünkü haftasonu muhtemelen evime geleceğim. Çamaşırım, ütüm var. Haftaiçi yine karavan. Böyle düşünüyorum.

Etiketler

Çok daha fazla karavancı hayat tarzını tadımlayacağım yaşantılara Şubat gibi geçeceğim inşallah.
Bunu umarım becerebilirim. Gerçekten bunu başarabilirsem çok mutlu olacağım.
Özellikle Kuvvetli Don olayları ve Kara kış karşısında Pirikamp ve ben direnebilecek miyiz?
Zaman gösterecek...

Arkadaşlar,
Bu paylaşımları yıllık olarak yapıyorum. Yakında bu paylaşım başlığımın da süresi dolacak. Bu sene gezi namına çok bir şey yapamadım. Hep maliyetler ve maddi olanaksızlıklar karşıma çıkıyor malesef. Olsun yine de karavan hayatını çok güzel yaşadım. Güzel bir yıldı. Yeni yılda herkese bol geziler dilerim. Başta da kendime. İnşallah daha çok gezmek için daha çok yakıt parası ayırabilirim yeni yılda.
Herkese selamlar...

Hocam önce tayin yeriniz belli olsun. Suyunuzu dondurmayız.
Resmi duyurulmuş bir sonuç olmamakla beraber ben Gölbaşı Karagedik köyü olacağını kuvvetle muhtemel düşünüyorum.
Suyu dondurmamak için ne yapabiliriz bilemiyorum. Belki de sürekli vebastoyu düşük derecede açık bırakmak lazım. Onun da problemi elektrik harcaması. Bakalım elektrik konusunda bir atılımlar yapacağız zaten, Yeni panel, yeni akü gibi...

Belki köyde zaman içerisinde elektrik alacak bir imkan bulurum diyorum. Ama elektriksiz de idare olabilmem lazım. Bunun için jenaratör ve şarj cihazı devreye girecek.

Hocam suyu dondurmamanın en ucuz yolu mevcut olanı kullanmamanız.
Ankara'da gümrük nerdeyse etrafında tır malzemeleri satan dükkanları bulacaksınız. 15-20 litrelik yassı su deposundan iki tane alacaksınız. Temiz su 20litre, pis su 10 litre size banyo hariç nerdeyse 1 hafta yeter. Olmazsa köyün çeşmesinden doldurursunuz.
İçlerine küçük dalgıç pompa atarsınız. Aç kapa butonla çalışır.
Dışarıdaki depoyu izalasyon yaparak belki kurtarabilirsiniz ama onu köylülere sormak gerekir. Sürekli isitmayla olmaz.
Yalnız elektrik olmadan bu işe girismeyin. Jeneratör vs ile olmaz. Güneş paneli, akü vs.. Kışın çok zor.

Şöyle, Benim depo webasto ile aynı yerde. Webastodan hava geçerken mecburen deponun etrafından dolanıp geliyor. Uzun süreli webasto çalışırsa zaten su da, tuvaletteki porta potty de donmaz. Karavan park halindeyken donuyor.

Jenaratörü de acil durumlarda 3 saat çalıştırabileceğimi düşünüyorum. Bu akülere 45A şarj olması anlamına gelir ki bu da bir geceyi çıkartır tahminimce.
Ama tabii sabit elektriği de bulmaya çalışabiliriz.
Okuldan asla alamam ama başka birinden almam mümkün olabilir belki. Tabii bu karavanın da o kişinin yerinde duracağı anlamına gelir. Belki benzincilerle anlaşmanın bir yolunu bulurum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,769
Kayıtlı Üye Sayımız
166,591
Kaydolan Son Üyemiz
dırzo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR