Garip Ile Iki Garip Yol Ve Kamp Günlükleri (2016)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 445
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 103,476
Teşekkürler Salih bey,

Garip bu sefer baya masraf çıkardı ama Baskı Balata Bilye ve özellikle de Triger seti çok önemli parçalar. Sonuçta biz Garip ile yoldaşız ve sürekli geziyoruz. Bu bağlamda Garip'e masraf yapmaya değer.

Önümüzdeki zamanlarda Gariple başka işler de yapacağız. Hobi amaçlı tarımsal üretime girmeyi düşünüyorum. İsteğim hobi amaçlı kümesler kurup gerçek doğal köy yumurtası üretmek olacak.

Bir arazi veya çiftlik evi arıyorum (Kiralık) Ankara'nın Ayaş gibi Kazan gibi Yakın ilçelerine bakıyorum şimdilik.

Garip'in de böyle Garip zevkleri var neylesin Turgutlu'dayken orada da kümesim vardı benim karavanımı yaparken. Şimdi burada da kümes kurmak istiyorum temel olarak hobi amacıyla.

Ankara'dan selamlar...
 




İyi düşünmüşsün yumurta iyi bir besin kaynağı ve her gün tüketilen gıda üstüne birde doğal olursa harika olur günümüzde bu tarz üretimlere ihtiyaç var hayırlısı olsun kolay gelsin
 




Merhaba arkadaşlar,

Bugün Garip ile beraber Domatesiyle ünlü ilçe Ayaş'ta idik. Ayaş yollarını aştık da geldik. Boyunu boyuma ölçtük de ne iyi ettik. Ayaş cennet gibi bir yer çok güzel köyleri ve o köylerde tarlaları bağ bahçeleri var. Ama malesef tarlasını veya bağ evini kiralamak isteyen hiçkimse yok. İmar geçtiği için de arsa fiyatları can yakıyor. Artı arsalarda bazı işleri yapmak mümkün değil. Bütün verimli araziler nasıl olduysa imara açılıp köylüye malları sattırılmış durumda anladığım kadarıyla. Çok yazık. Oysa çok güzel verimli tarlalarmış. İmara açılmış yerleri alanlar yine bağ bahçe yapıyor ama fiyatlar inanılmaz. Buralarda hobi amaçlı üretim yapmak mümkün değil.

Öte yandan yumurta üretip satmanın bir sürü koşulunu getirip doğal köy yumurtasının satışını imkansızlaştırmışlar. Köylünün ne yaptığını daha doğrusu köylüye yapacak ne kadığını anlıyorum. Yazık ki ne yazık çok üzülüyorum.

İşte böyle her gezide güzel şeyler görüp anlatamıyoruz malesef gözümüze yanlışlıklar ve çarpıklıklar da ilişiyor arkadaşlar.

Malesef Ayaş'ta da hobi bahçesi yapacak uygun bir yer bulamadım. Betonlaşma Kazan'daki kadar kötü değil şimdilik Ayaş'ta ama yakında o da başlar. Yerler hep satılmış çünkü.

Herkese Ankara'dan Selamlar...
 


Bugün ayrıca Ayaş'a gider iken Metro markete uğrayıp kendime kamp masası ve sandalyesi aldım. Masa olarak aliminyum modeli tercih ettim. Diğer model kuşkusuz daha sağlamdı ancak arabada benim istediğimden daha fazla yer kaplayacaktı bu yüzden bunda karar kıldım arkadaşlar...

182.jpg
 





Teşekkür ederim Salih bey ve Sn. Onoffvarlayok.

Masayı hemen Metro marketin bahçesinde kurup denedim. Çok pratik güzel bir masa ama umarım çabuk bozulmaz. Çünkü bu tip malzemeler biraz narin oluyor bazen.

Ankara'dan selamlar sevgiler...
 

Arkadaşlar,

Yarın Garip ile beraber küçük bir tura çıkıyoruz.

Tasarlanan daha doğrusu arzu edilen rotamızda KONYA, AKŞEHİR, EĞİRDİR, ISPARTA, BURDUR, SALDA, PAMUKKALE, SALİHLİ (setmog motosiklet festivali) var. Sonrasında İzmir'e geçip biraz dinleneceğiz.

Sonrasında İnşallah Garip ile tekrar yollarda ve kamplarda olmaya devam edeceğiz. Bu yıl inşallah bol kamplı bir sezon olacak gibi

Herkese ANkara'dan selamlar. Yarın başka bir yerden görüşmek dileğiyle...
 


Masa cok kullanisli. Hatta evde balkonda kullaniyorum bu aralar saglam da. Egridir de biraz vakit ayirin..hemen hizli gecmeyin bence.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,245
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst