'egeli' 2013

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan egeli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 441
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 157,023
Ynt: 'egeli' 2013

Ülker Abla , Yavuz Abi Selamlar..

Forumda biraz dolaştım ama net bilgi bulamadım aklıma siz geldiniz.. Bir çok karavancı gezginlerde burayı takip ettiğine göre belki biraz bilgi sahibi olan beni aydınlatır diye düşündüm..

Efendim.. Bir haftalık tatilimizi yaptık geldik.. Akyaka-Azmak .. Göcek..Fethiye vb taraflarında idik , bize 1 haftadan sonrası Çocuklar sağolsun haram :smiley: 5. günde kapışmalara başladılar.. !! bu sene 2 haftalık bir izin piyangosu vurdu.. 2. hafta Gümüldür vs yakın yerlere günübirlik takılıyoruz.. bugünde evde dinleniyoruz.. bende epey bir araştırmaya girdim.. Eylül gibi sadece eşimle birlikte 1 haftalık bir plan derdine düştüm.. kabaca plan şu..
Çocukları babaannelerine bırakacağız..yada onlar bizde kalacaklar..

Köprülü kanyon.. Manavgat Şelale.. Çıralı.. Patara vs sonrasını planlamadım henüz..

Giderken Isparta üzerinden gitmeyi düşündüm.. Isparta Aksu dan..Kasımlar a oradan da Köprülü kanyona ulaşmak gibi.. süper doğal güzellik var.. kafama takılan şu.. acaba o istikametten giden varmı ?? Özellikle Kasım lardan sonrası yol nasıl.. Google Earth dan net anlaşılmıyor.. bilen var ise paylaşırsa çok sevinirim.. Teşekkürler..

Bu arada Akyaka Azmak tan bir resim..

CAM00030.jpg

Etiketler

Merhaba Eyüp Bey,

Geziniz için Isparta'dan vazgeçmişsiniz ama, biz size Isparta- Eğirdir yönünden gitmenizi öneriyoruz, gene de.. Eğirdir Gölü kıyısında bir alabalık ziyafeti çekmelisiniz, kendinize.. Sonra Kovada Gölü Milli Parkı, Yazılıkaya Kanyonu rahatça gidilebilecek yollar ve görülmeğe değer yerler.. Sütçüler'den Aksu'ya çıkabilirsiniz, sonra.. Manavgat Şelalesini ( bu arada Oymapınar yolundaki ikinci şelaleyi de mutlaka görmenizi öneririz) görebilirsiniz..Köprülü Kanyonu düşünürseniz, Manavgat yönünde, Serik'i 10 km. geçip sola Taşağıl Yolunu izleyeceksiniz.. 36 km.lik yolun tamamı asfalt.. Sorun yaşamazsınız.. Biz de bu yıl o tarafları düşünüyoruz, ama temmuz ayı içinde büyük olasılıkla...

Eylül, bu geziler için ideal zaman dilimi.. Büyük keyif alacağınızı ümit ediyoruz..

Denizli- Korkuteli güzergahında pek fazla görsellik yok.. Acıpayam'dan gidebileceğiniz Salda Gölü ilginizi çekebilir, belki..
Yardımcı olabildiysek, seviniriz...
Selamlar.. İyi geziler...

egeli' Alıntı:
Merhaba Eyüp Bey,

Geziniz için Isparta'dan vazgeçmişsiniz ama, biz size Isparta- Eğirdir yönünden gitmenizi öneriyoruz, gene de.. Eğirdir Gölü kıyısında bir alabalık ziyafeti çekmelisiniz, kendinize.. Sonra Kovada Gölü Milli Parkı, Yazılıkaya Kanyonu rahatça gidilebilecek yollar ve görülmeğe değer yerler.. Sütçüler'den Aksu'ya çıkabilirsiniz, sonra.. Manavgat Şelalesini ( bu arada Oymapınar yolundaki ikinci şelaleyi de mutlaka görmenizi öneririz) görebilirsiniz..Köprülü Kanyonu düşünürseniz, Manavgat yönünde, Serik'i 10 km. geçip sola Taşağıl Yolunu izleyeceksiniz.. 36 km.lik yolun tamamı asfalt.. Sorun yaşamazsınız.. Biz de bu yıl o tarafları düşünüyoruz, ama temmuz ayı içinde büyük olasılıkla...

Eylül, bu geziler için ideal zaman dilimi.. Büyük keyif alacağınızı ümit ediyoruz..

Denizli- Korkuteli güzergahında pek fazla görsellik yok.. Acıpayam'dan gidebileceğiniz Salda Gölü ilginizi çekebilir, belki..

şimdi Google earth dan inceledim.. güzel yerler.. yolum toplamda 96 km uzuyor... şayet iznimi 1 hafta alabilirsem bu güzergagı kullanacağım.. Şayet 2-3 günlük bir haftasonu kaçamağı gibi yapabilirsem ilk seçenek olacak.. Denizliden sonra Acıpayam ı geçince Keloğlan mağarası var.. gittinizmi acaba.. gitmeye degermi ? ana yola çok yakın.. Geçerken uğranılabilir gibi..

Manavgat yönünde, Serik'i 10 km. geçip sola Taşağıl Yolunu izleyeceksiniz.. 36 km.lik yolun tamamı asfalt.. Sorun yaşamazsınız.. Biz de bu yıl o tarafları düşünüyoruz, ama temmuz ayı içinde büyük olasılıkla...

[/quote]

teşekkür ederim.. Google abi hemen Serik çıkışı Aspendos yolundan yer çizdi bana.. ileride Sizin önerdiğiniz Taşağıl yolu ile birleşiyor. ( Taşagıldan Köprülü kanyona giderken ) yol üzerindeki resimlere baktım Google un önerdiği yol toprak.. sizin yolun tamamı asfalt.. ama Aspendos sonrasında Çay üzerinde güzel bir köprü var.. alternatifler çok.. İyi gezmeler...

Ara yollar her zaman tercihimizdir... Manisa'dan Salihli'ye çıkmak için güzelliklerle dolu bir yolu tercih ettik.. İki yanı meyve ağaçları, zeytinlikler, uçsuz bucaksız sebze tarlaları.. tütün tarlaları olan bir yol.. Hava gene çok sıcak.. Bir çeşme başı molasında serinlemek iyi geldi... Sıcak havaya karşılık, çeşmenin suyu buz gibi..

DSC08955.JPG

DSC08962.JPG

DSC08963.JPG

DSC08964.JPG

Ekli dosyalar

• DSC08954.JPG
    DSC08954.JPG
    107.3 KB · Görüntüleme: 180

Yolumuzun üzerindeki Abide Beldesi'nde Şehitlik Anıtı..

DSC08982.JPG

DSC09046.JPG

DSC09064.JPG

DSC09070.JPG

Ekli dosyalar

• DSC08978.JPG
    DSC08978.JPG
    100.2 KB · Görüntüleme: 187

450 metre olan Sütunlu Yolun güneybatı ucu 1979 da yapılan kazılarla ortaya çıkarılmış...

DSC09073.JPG

DSC09062.JPG

DSC09071.JPG

DSC09077.JPG

Ekli dosyalar

• DSC09061.JPG
    DSC09061.JPG
    131.1 KB · Görüntüleme: 201

Roma Hamamı, stadyum ve tiyatro kalıntıları...

DSC08989.JPG

DSC08992.JPG

DSC08991.JPG

DSC08990.JPG

Ekli dosyalar

• DSC08988.JPG
    DSC08988.JPG
    144.7 KB · Görüntüleme: 172

Yavuz bey güzel görseller için teşekkür ederiz. Merak ettiğim borsada fiyatlar aynımı enflasyon olmuş mu.)))
Aysel &Ahmet Özek

DSCN3043.JPG

seyyah54' Alıntı:
Merak ettiğim borsada fiyatlar aynımı enflasyon olmuş mu.)))
Aysel &Ahmet Özek

Borsada fiyatlar oldukça yüksek, Ahmet Bey... Onun için yukarıdan duyuru yapılıyor.. (Eskiden hoparlör sistemi olmadığından.. ;) ;))

Ekli dosyalar

• DSC09074.JPG
    DSC09074.JPG
    93.9 KB · Görüntüleme: 189

Zeus Tapınağı olarak adlandırılan yapı kentin önemli noktası...

DSC09003.JPG

DSC09005.JPG

DSC09014.JPG

DSC09026.JPG

Ekli dosyalar

• DSC08987.JPG
    DSC08987.JPG
    83.9 KB · Görüntüleme: 181

egeli' Alıntı:
Bu sevimli minik üç kardeşi, annesi ve babasıyla uzaklardan, ta Hollanda'dan antik kenti gezmeğe gelmiş.. Sonra hem yorulup, hem acıkınca bu küçücük ağacın altında mola vermiş... :D :D (Biri daha minicik bir bebek olan dört çocukla taa buralara gezmeğe gelen aileyi kutlamak gerek...)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri