'egeli' 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan egeli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 634
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 115,262
Ynt: 'egeli' 2012

Değerli arkadaşlar,

Bizi ilgi ve sabırla izlediğiniz için sonsuz teşekkürler.. Sizlerin ilgisi sürdüğü sürece, elimiz elverdiğince paylaşımlarımıza devam edeceğiz..

Selamlar.. sevgiler...

Etiketler

Seddülbahir Kalesi 1659 da mimar Mustafa Ağa tarafından savunma amaçlı inşa edilmiş..

Çanakkale Savaşı sırasında ölen 3000 kadar İngiliz askeri anısına kurulan anıt..

16.jpg

15.jpg

14.jpg

Çanakkale Şehitler Anıtı, Çanakkale Savaşlarında şehit düşen yaklaşık 253 bin askerin anısına, Hisar Burnu'nda yapılmış. 41,70 metre yükseklikteki anıt, çok uzaklardan bakıldığında Mehmetçik'in M harfi gibi görülmekte.. Dört sütun üzerindeki anıtın tavanında mozaiklerle Türk Bayrağı resmedilmiş.

13.jpg

12.jpg

6.jpg

5.jpg

8.jpg

Değerli Yavuz abi ve Ülker hanım iyiki varsınız siz bir tarih yazıyorsunuz ve biz bu tarihin içinde sizle birlikte yaşıyoruz.Sizi hergün burdan acaba şimdi nerdeler diye hemen açıyor ve burda Gezenbilir de takip etme mutluluğunu yaşıyorum.Tabiki en büyük hayalimde sizle bir yerlerde buluşup sizleri tanımak sizlere pek çok şeyi paylaşmak isterim.Tabiki kendi mekanımımız olan o güzel Erdek karşılamak isterim.Bu gün Erdekte Bursadan kardeşimiz ışıl hanımı karşıladığımız gibi.Saygılarımla

'TÜRKÜM' diyen her bireyin, imkanları elverdiğinde gidip görmesi, gezmesi gereken bir yer..

Meçhul asker anıtı.. Çanakkale Savaşları sırasında bir Anzak askeri tarafından Avustralya'ya götürülen, bir Türk askerine ait kafatası, getirtilerek 18 Mart 2003 tarihinde buraya defnedilmiş.

7.jpg

1.jpg

9.jpg

11.jpg

10.jpg

58ayhan' Alıntı:
Tabiki en büyük hayalimde sizle bir yerlerde buluşup sizleri tanımak sizlere pek çok şeyi paylaşmak isterim.

Ayhan Bey,
Güzel yorumlarınıza teşekkürler.. Biz de sizlerle tanışmayı isteriz.. İnşallah, bir gün.. bir yerlerde..

Selamlar..

Artık, Kabatepe'ye doğru yol alma zamanı.. Hedef Gökçeada..
Akşam 19.00 daki feribotla adaya geçiyoruz..

Feribotla 1 saat 15 dakika sürüyor,yolculuk normal şartlarda.. 20.05 sularında adaya yaklaşıyoruz.. Havanın güzel olması, bizim için şans. Rahatça güverteye çıkıp, deniz yolculuğunun tadını çıkarıyoruz.

Kabatepe.jpg

feribotta.jpg

Gökçeada.jpg

Gökçeada'ya yaklaşırken.jpg

Kuzu Limanı.jpg

Adaya yaklaşken, yıllar yıllar öncesinde ilk gelişimiz geldi, gözümün önüne.. 1974 temmuzuydu.. İki günde bir, 4 saat süren bir sefer yapan feribot dışında anakara ile hiç bir ulaşımı olmayan adada, kalp hastası olan rahmetli babam için büyük tedirginlik duymuş, 'rahatsızlanırsa ne yaparız?' endişesi yaşamıştım. Ve bizim adadan ayrılışımızın ertesi günü Kıbrıs olayları patlak vermiş, uzun süre adayla ulaşım kesilmişti.

Bir yıl sonra, Çapa Tıp, Cerrahpaşa Tıp, Haseki, Samatya Sigorta gibi dört büyük hastaneye bir kaç dakikalık mesafede, babamı kaybettik.. Bunları anımsayınca hüzün kapladı, içimi..

Neyse, o tarihte, Kuzu Limanı'nda bir kaç terkedilmiş Rum evi dışında bir şey bulunmayan, seyrek olarak çalışan bir veya iki cip ile merkezine çıkılabilen Gökçeada bugün, hastanesi, yüksek okulu, havaalanı ile yaşanılası bir yer..

Gökçeada (2).jpg

Öntaş çiftini alkışlamamak mümkün değil.Bu saatte hala yazılanları okumadan bırakmak mümkün değil.Şahsım adına üzücü bir olayda Taraklı festivalinde tanışmamış olmam sanırım benim büyük hatam.Karşılaşacağım ilk organizasyonda inşallah diyorum.Elinize sağlık çok güzel bir anlatım ve harika görüntüler içinde ayrıca teşekkür ederim.

Sayın egeli bu saatte fark edip okuma şansını yakaladım bir çırpıda sonuna geldim yürekten tebrik ediyorum.Aynı sizler gibi gezip görmüş oldum sağlıklı ve huzurlu bir şekilde nice daha uzun gezilere gidebilmenizi temenni ediyorum.İyi sabahlar....

Sn. seyyah54,
Sn.yetkin,

Gecenin ilerleyen saatlerinde bizi izleme ve emeğe saygı inceliğini gösterdiğiniz için teşekkür ediyoruz.
Selamlar.. Sağlıkla kalın..

Gökçeada, eski adıyla İmroz 289,5 km2 alanı ile Türkiye'nin en büyük adası. 95 km.lik bir kıyı şeridine sahip ve Türkiye'nin en batı ucu İnceburun (Avlaka Burnu) Gökçeada'da. 11 köy bulunan adada dört gölet, bir baraj gölü ve bir de Tuz Gölü var.
Tuz Gölü'nün denize çok yakın olması, bize deniz suyunun sızmasıyla oluştuğunu düşündürüyor. Derinliği sadece 1 metre olan Tuz Gölü, yazın kuruduğunda ince bir tuz tabakası kalıyormuş, sadece.. Gölde, bitkilerin çürümesinden oluşan siyah çamurun şifalı olduğu söyleniyor ve çamur banyosu yapılıyor.

Tuz Gölü.jpg

Tuz Gölü1.jpg

Adada memba suyu akan çeşmeleri görebilirsiniz. Gökçeada, kendi ihtiyacını karşılayabilecek su potansiyeline sahip. Öyle ki; bahçelerin sulanmasında kullanılan su, ücretsiz olarak veriliyor.

Kiliseler dışında, hiç ummadığınız yerde karşınıza çıkıveren şapellerin sayısı 360 dan fazlaymış. Çoğunlukla yeşillikler içinde bembeyaz badanaları ile göze çarpıyorlar.

Zeytin ve üzüm adanın ekonomisinde büyük önem taşıyan ürünler.. Adada 300-400 yıllık zeytin ağaçları varmış. Şaraplık üzüm yetiştiriciliği de ön sırada.. Dolayısıyla da şarap üretimi.. Son zamanlarda da organik ürünler ağırlık kazanmış..

Kuzu Limanı, Gökçeada'nın anakara ile bağlantısını sağlayan feribotun yolcularını getirip-götürdüğü yer..

Kuzu Limanı (2).jpg

feribot.jpg

Gökçeada'nın merkezi, feribot iskelesine yani Kuzu Limanı'na 7 km. Eski adı Panagia imiş.

1.jpg

Gökçeada Merkez.jpg

şapel.jpg

Zeytinlide bir şapel.jpg

Gökceada ve bahcelere bedava su ve 360 şapel cok şaşırdım suyun birazıda kıbrısta olsaymış bari teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR