Defender Operasyonu Başladı "Trabzon'dan"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ndogru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 169
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,749
Ynt: Defender Operasyonu Başladı "Trabzon'dan"

ndogru' Alıntı:
Teşekkür ederim , Yunus bey kilit için dikkate alacağımız ölçü bu değildi sanırım , aks diş sayısı mı o zaman ?
Evet önemli olan 24 fireze olması ama malesef sendeki difaransiyer 24 fireze değil
kilit konusunda çok tecrubeli arkadaşların yazılarını okursan daha iyi olur

Etiketler

Difransiyeller söküldü benzinle yıkandı ,değişmesi gereken bilye ve keçeler değiştirildi. Şanzumanlar açıldı ,temizlendi kontrol edilip conta takımları değiştirildi ve takıldı. Nihayet Şaseyi toplamaya başladık. Resimler : Defender yeniden doğuyor ve Şenol usta yeni aldığımız orijinal hidrolik direksiyon sisteminin direksiyon kutusunu monte ederken...

IMGP1057.jpg

IMGP1059.jpg

IMGP1061.jpg

IMGP1062.jpg

Bu arada Yunus bey ; akslar 24 freze bahse konu aks freze sayısı olmasın ?

ndogru' Alıntı:
Bu arada Yunus bey ; akslar 24 freze bahse konu aks freze sayısı olmasın ?
önemli olan diferansiyel taraf sendeki içi 10 fireze dişı 24 fireze
yanılmıyorsam disco'ladra içide 24 fireze yani benim bildiğim otokar defenderlerde fazla seçeneğin yok

ndogru' Alıntı:
Difransiyeller söküldü benzinle yıkandı ,değişmesi gereken bilye ve keçeler değiştirildi. Şanzumanlar açıldı ,temizlendi kontrol edilip conta takımları değiştirildi ve takıldı. Nihayet Şaseyi toplamaya başladık. Resimler : Defender yeniden doğuyor ve Şenol usta yeni aldığımız orijinal hidrolik direksiyon sisteminin direksiyon kutusunu monte ederken...
TAVSİYE: okadar masraf ediyon çok güzel bi çalışma çıkacak eminim bundan likte görünrn jantlardan al bide helezen yayları açık maviye amörtisörlei ateş kırmızıya boyattır mükemmel bi şey olur

nevzat bey resimler güzel çekmişsiniz
sen makinayı elinden bırakma sakın ,bol bol resim cekmen gerekli yoksa bu ustalara a iş yaptıramazsın .ustalarımızın da reklamları olsun
şenol usta ile işini iyi bir şekilde hallettiniz, arkadaşlar ellerinden geleni yaptılar senin işlerinide bayağı güzel yaptılar.zevkle çalıştılar
Hasan ve şenol ustanın yaptığı işçiliği land servislerinde bulamazsın inanki kendi araçları nı yapıyorlarmış gibi çalıştılar.
aracın şasi haliyle bile güzel görünüyor.senin arabanın şasisine atılan boya ve yapılan boya işçiliğini . çok landlar gördüm kupalarında bile böyle boya işçiliği yok
gerçekted aracınız güzel olmuş.hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.zevkli sürüşlerin olur.
Alihsan ustanın ordada resim çekmeye devam etmeniz gerek, onlarda yaptıkları işlerden zevk alırlar ki işini iyi yapasınlar
arabanın kupasını toplarken sıkılmadan zevkle çalışırlar bundan sonra size sabır gerek lidir acele etmemen gerek.
ben bile sabırsızlıkla aracının biteceği zamanı bekliyorum size sabredin diyorum ama ben bile şimdiden sabırsızlanıyorum.
senin aracın bittiğini görürsem birtanede bana alacağız onu toparlıyacağız sizin deneyiminizden ve bilginizden faydalanmamız gerekecek.
bu sene Fındığa iyi para verirseler bizde birtane land rover almayı düşünüyoruz.inşallah iyi para verirler. hiiiii.
size kolay gelsin iyi çalışmalar diliyorum .
Amiral /İsmail

kış çıkmadan aracı umarım bitirirsiniz.
nevzat bey çalışmalarımıza artık sizin aracınızla gideceğiz Aracınız hayırlısıyla erken cıkar sizin aracınızla dağlara gitmeyi düşünüyoruz,
dağlarda arızalanan sistemlerde tamir ve bakım için arazili araç lazım. sizin aracınız varken artık Sivil savunmadan araç alma ihtıyacımız da kalmaz.
kışın dağlara sivil savunma müdürlüğünden aldığımız araçlarla gidiyorduk.
altaki resim aldığımız sivil Savunma aracı ile röle tamir ve bakıma gittiğimiz günlerden bir gün 2008 yılı Hıdırnebi mevkii.
Aracınıza Webasto Takdırırsanız iyi olur. kışın soğuk havalarda 1500-2000 rakımlı yerlerde işinize yarar. 73s.

HPIM4752.jpg

İsmail bey merhaba ,tabiyki araç TRAC Trabzon şubesinin emrinde olacak (www.ta7ka.com) hatta arkasına "role bakım ve acil durum mobil haberleşme istasyonu" da yazabiliriz.Bu arada resimdeki sivil savunma defenderi de çok güzel muhtemelen TD300 dür .Aracın hikayesine gelince motorcudaki işlerimiz bitti , bu gün aracı tekrar kaportacıya getirdik.Ali İhsan ustanın iş durumuna göre sanırım iki ay daha bekleyeceğiz. Trabzondan selam ve saygılarla ...

hayırlı ugurlu olsun umarım benimde böyle bi LRm olur ileride çok hevesliyim bu arazi canavarlarına gerçekten hergün sahibinden.com a girip bakmakla geçiyor ömrüm :smiley:

arkadaşlar size bi land rover buldum saglık bakanlıgından eger ilgilenenler varsa aracı gorsunler derim bende hastasıyım bu arabaların ama şuan gücüm yetmedigi için bakınmakla yetiniyorum bursadaymış sanırım itfayeciymiş şuanki sahibi araç www.sahibinden.com da beyaz defender 110 2.5 beyaz ilan numarasından arayıp bulabilirsiniz:#20054275....inşallah bana da nasip olur dularınızı bekliyorum :smiley: saygılar...

Adsız.jpg

ben çift kabin landrover 110 defender 1993 den yukarıya fiyat 20.000 kadar 2.9 motor hacmi olan bir araba arıyorum fakat bulamıyorum yardımlarınızı bekliyorum . ayrıca askeri çıkma çift kabin de olabilir veya ucuzundan çift kabin 110 olabilir fiyat 14.000 e kadar olabilir.

mert5377' Alıntı:
ben çift kabin landrover 110 defender 1993 den yukarıya fiyat 20.000 kadar 2.9 motor hacmi olan bir araba arıyorum fakat bulamıyorum yardımlarınızı bekliyorum . ayrıca askeri çıkma çift kabin de olabilir veya ucuzundan çift kabin 110 olabilir fiyat 14.000 e kadar olabilir.

Çift kabin dediğiniz 110 DCPU veya 130 ise, bu modellerde 2.9 motor yoktur. Daha doğrusu LR'de 2.9 motor yoktur.
Defender'larda en çok göreeceğiniz motorlar 2.5 (Benzinli, Dizel ve Tdi), 3.5 V8 dir. Bununla beraber Diğer serilerde kullanılan Td5, TdV6, V8 (3.9, 4.2, 4.6 ...) da mevcut.
Geçen gün bir ilan gördüm. Defender 130 V8 motorlu. Sahibinden.com da ilanlara bir bakmanızı öneririm.

yer zigana dağı kış etkinlikleri ve geçen sene çığ düşmesi sonucu hayatlarını kayıp eden 10 dağcı arkadaşların anısına Anıt açılışı ve yapılan etkinlikler
umarım beğenirsiniz çok kar vardı bizim aracların havası değildi Landrover in zamanıydı.bizim minibüs karda çok zorlandı.

IMG_1648.jpg

sizleride görmek isteriz.
aracınız bittimi seninle gideriz .

IMG_1480.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR