Defender Operasyonu Başladı "Trabzon'dan"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ndogru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 169
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,749
Ynt: Defender Operasyonu Başladı "Trabzon'dan"

orsamer' Alıntı:
selamlar,
mke den herhalde yüzlerce hurda defender çıkıyor. acaba bunların hepsi yenileniyormu. bu yenileme işinin maliyeti ne kadar tutuyor acaba. ? bir de bu işe harcanan zaman var. tabiki işin güzel tarafı bu araçlar ekonomiye tekrar kazandırılıyor. konuyu merakla takip ediyorum. kolay gelsin

Bu soru hep sorulur, kimse de bugüne kadar net bir cevap vermiş değil. Ancak gördüğüm duyduğum kadarıyla sorunun cevaplarının çok geniş bir skalada olduğunu söyleyebilirim. Kimisi 3-5 bine aracı çıkartır bir o kadar da harcarım derken bu işlemi 60-70 bin TL bütçe ile bitiren (yani büyük ölçüde) de var. Bu tamamen sizin neyi ne kadar yapmak istediğiniz ile alakalı.

Etiketler

öncelikle land rover toplamanızı merakla izliyor ve forumda yayınlamanızı çok ama çok takdir ediyorum. tebrikler ve başarılar ... böyle bir aracı modifiye ekipmanları kullanmadan bozukları yenileyerek ve iç - dış döşeme, koltuk, boya yaptırarak, en ekonomik tabloda yaklaşık, araç hariç, masraf nedir ? çok ama çok merak ediyorum. bu sorunun cevabını tüm üye arkadaşlar da emınım çok merak ediyorlardır. bilenlerden birkaç yakın tahmin ve aralıklı rakkam alabilirmiyiz ? sevgiler, saygılar, selamlar ...

İyi dilek ve temenniler için tekrar teşekkürlerimi sunarım. Maliyet konusu ve nasıl toplanacağı konusu Nejat beyin de belirttiği gibi tamamen kişsel tercihlerle ilgili ( biraz da almış olduğunuz aracın motor-şanzuman-diff.) nasıl çıkacağı ile ilgili ... Bazı arkadaşlar katıksız orijinalci bazı arkadaşlar ise değinildiği gibi 3-5 bine işi bağlama niyetinde . Ben işin doğrusunu değil sadece kendi tercihimi anlatabilirim. Ben aracımı toplarken "karma metod" tercih ediyorum. Uydurma parça kesinlikle kullanmayacağım ancak Türkiyede Defender için ciddi parça üreten firmalar var , (Otokar ve diğerleri ) üretimler hiç orijinalinden geri kalır gibi değil. Hatta bazı yerli üretimlerde oprijinalinden daha iyi daha fonsiyonel sonuçlar görülüyor. Örneğin Defenderin kapı içi ve tavan döşemeleri orijinalinin nasıl olduğunu kullananlar biliyor .Yerli üretim bir kapı iç döşemesi gördüm bir arkadaşta , fiberden üretilmiş , jelkot boya ile boyanmış , gayet güzel , kaplama ihtiyacı duyulmadan uygulanabilir ben erişebilirsem bunlardan kullanacağım. Burçlar keçeler-contalar için de aynı şeyi düşünüyorum. Ancak hidrolik direksiyon gibi yerli teknolojinin yetersiz kaldığı bir sistemde hurda araçlardan sökülme direksiyonu değil , epeyce pahalı olmasına rağmen orijinal yeni direksiyon sistemi taktıracağım. Planlamam bu karma metodla Defenderimin üzerinde uydurma parça olmadan ve ekstra lar hariç ( diff-lock , vinç, port bagaj vs...) 20.000 tl gibi bir maliyet

onder1976' Alıntı:
öncelikle land rover toplamanızı merakla izliyor ve forumda yayınlamanızı çok ama çok takdir ediyorum. tebrikler ve başarılar ... böyle bir aracı modifiye ekipmanları kullanmadan bozukları yenileyerek ve iç - dış döşeme, koltuk, boya yaptırarak, en ekonomik tabloda yaklaşık, araç hariç, masraf nedir ? çok ama çok merak ediyorum. bu sorunun cevabını tüm üye arkadaşlar da emınım çok merak ediyorlardır. bilenlerden birkaç yakın tahmin ve aralıklı rakkam alabilirmiyiz ? sevgiler, saygılar, selamlar ...
Kısa ve öz cevap
araç hariç 10bin

aksesuvar ve ekstra offroad donanım hariz onun sınırı yok 50bine kadar yolu var

çok çok teşekkürler, konu anlaşılmıştır, hiç de düşük rakkamlar değil bu rakamlar :( ben 10 - 12 bin tl civarı ummuştum araç ve yenileme maliyetini ancak minimum yarısı kadar daha gerekli, o da elzem olanların yapılması için anlaşılan ... ancak yenilerinin fiyatı düşünülürse benzer performans ve görünüş için değer elbette ! arazi için ideal bir araç olduğuda malum zaten :smiley: tekrar teşekkür ederim selamlar .

ilk öngörülen miktar her zaman düşük oluyorr ben de araç hariç 7 bin diye hesab ediyordum ama 10 bin i geçti ve hala yapacak bir çok iş varr..yani evdeki hesap sanaiye uymuyorr :smiley:

araç toplamaya başlayan arkadaşları sanayiide tanıdıkları yada tanıdıklarının tanıdıkları olması çok önemli birde araç toplarken her şeyi başkasına yaptırmamak gerek araç sahibininde tulumu giyip yapabilecek işleri yapması lazım bu o kadarda zor değil..bir o kadarda zevkli eski parçayı dikkatlice sök yenisini al tak.. bir başlarsanız gerisi gelir.
farz edinki arazide kaldınız tamircimi çağıracaksınız yoksa çamurstop mu yapacaksınız. ;D

evet kesınlıkle haklısınız her işi sanaıde yaptırırsanız astarı yüzünü geçerr

Arkadaşlar haddim olmayarak bir tavsiyede bulunmak isterim
Ben bu sayfayı çok beğeniyorum bütünlüğünün bozulmasını hiç istemem Konu dışı sohbetleri uygun sayfalarda yaparsak Nevzat beyin garajıda kirlenmemiş olur ve her defender sahibine bilgi kaynağı olur

Arka dif. ayna mavrodide 46 / 13 yazıyor , bizim ustaya ayna oranı nedir diye sorunca bana onu gösterdi. Dif. in ve arazi şanzımanının oranlarını hazır sökülmüşken nasıl anlayabilirim ?

ndogru' Alıntı:
Arka dif. ayna mavrodide 46 / 13 yazıyor , bizim ustaya ayna oranı nedir diye sorunca bana onu gösterdi. Dif. in ve arazi şanzımanının oranlarını hazır sökülmüşken nasıl anlayabilirim ?
nevzat bey 46 /13 dişli oranı değil ayna ve marotinin diş sayısıdır oran ise 1 : 3,54

yunus bager' Alıntı:
nevzat bey 46 /13 dişli oranı değil ayna ve marotinin diş sayısıdır oran ise 1 : 3,54

aslında aynı şey oluyor Yunus abi :smiley:

çıkış oranını veren, ayna ve mahrutinin diş sayılarının oranı değil midir zaten :smiley:

ozcour' Alıntı:
aslında aynı şey oluyor Yunus abi :smiley:

çıkış oranını veren, ayna ve mahrutinin diş sayılarının oranı değil midir zaten :smiley:
Özğür Makina mühendisi olan sensin :smiley:
Tabi ikiside aynı şey ama anlatılmak istenen ayna bir dönüşte maruti kaç tur döner
ayna 1/maruti 3,54 tur

yok abi estağfurullah, usta sensin, ben daha öğrenciyim hem 1 buçuk senem daha var en iyi ihtimalle :smiley:

ben sadece Nevzat abinin kafası karışmasın kolaylık olsun diye yorumda bulundum

bu arada difransiyel geçince aklıma geldi, ön difransiyel ellerinden öper :smiley: yukarı aşağı azcık boşluk devam ediyor söktürmedim duruyor öyle :smiley:

Teşekkür ederim , Yunus bey kilit için dikkate alacağımız ölçü bu değildi sanırım , aks diş sayısı mı o zaman ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR