Defender Operasyonu Başladı "Trabzon'dan"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ndogru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 169
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,756
Ynt: Defender Operasyonu Başladı "Trabzon'dan"

Bu resimlerde de kaportacı Ali İhsan usta motor aksamına bakarken TA7K ve evimin park alanındaki LR 110 ...

IMGP1009.jpg

IMGP1011.jpg

IMGP1013.jpg

Etiketler

Her ikisi de düzgün ve tam görünüyor. Hurdalıkta harcadığınız zamana ve emeklerinize değmiş.
Bunlar tam baştan yaratılmaya uygun 110'lar. Komple soyulup toplanacak ve motorlarını da Puma ile değiştirip keyifle bineceksiniz.
Hayırlı olsun ve kolay gelsin.

Maşallah ikisi de çok diri duruyorlar, harcadığınız emeğe ve paraya değmiş gözüküyorlar, kolay gelsin...

Nevzat bey hayırlı uğurlu olsun Allah yardımcınız olsun benimde düşüncem böyle ihaleden bir defender110 almak istiyorum ama daha açıklayıcı bilgiler verirseniz çok sevinirim mesela ihale şartları para nereye ödeniyor nasıl giriliyor ihaleye artırım oluyormu yoksa fiyatı ordaki memur mu fiatı belirliyor araçlara nasıl bakıp karar veriyorsunuz çalışanı çalışmayanı gördüğüm kadarıyla araçlar çok hurda gibi görünüyor bizim burada jandarmada var çok gözüm takılıyor yani böyle bildiğimiz araçları nasıl bulabiliriz hepsi biyerdemi toplanıyor şimdiden teşekkür ederim sizede Allah kolaylık versin resimleri sabırsızlıkla belkiyorum ERDEK ten sevgiler

nevzat bey öncelikle hayırlı olmasını diliyorum benim avatarımdaki 110 u 22 ocak taki ihaleden aldık her türlü yardıma hazırım sormak istediğim birşey var araçları ihaleylemi aldınız yoksa birebir satış var mı?

İyi dilek ve temenniler için bir kez daha teşekkürler. Ömer beyin sorusuna cevap ihale Ankarada MKE Hurdasan merkezinde yapılıyor. Detaylı bilgilere www.mkehurdasan.com.tr adresinden pazarlama müdürlüğü ilanlarına girilerek erişilebiliyor. Girişgahda da yazdığım gibi biz ihaleye girmek amacıyla gittik ancak ihaleye girmeden daha önceki ihalelerde satılmamış araçlardan perakende satışta olanlardan iki adet satın aldık. İhale tecrübesi yaşamadığım için bu konuda yardımcı olamayacağım ancak yukarıdaki adresten "şartname"yi indirip okursanız ihalalenin kapalı zarfla yapılacağı , sizde kalsa dahi bir başkasının süresi içinde yüzde 10 , yüzde 15 gibi oranlarda artış yaparak aracı alabileceğini görüyorsunuz ... Biz tüm işlemleri Kırıkkalede bitirdik. Girişgahta bahsettim aslında. Ayrıca yine yazmış olduğum fiyatla mukayese edilecek olursa çok şey beklememek lazım bu aracın 2009 modeli 70.000 euronun üstünde ve tüm sıfır parçalar 1987 modele de takılabiliyor, araç başı verdiğimiz rakam bir motor parası bile değil , bir şanzıman parası bile değil, 4200 tl ye sıfır araba mı verecektiler ?
Çok daha düzgün olanları ihale ile alınabilir ancak sanırım 10.000 tl lere çıkabilir fiyat ... Benim için çok düzgünle bunların arasında hiç bir fark yok kafama göre yaptıracağım için onu da kuru şase yapıp küçük bir oksitli yerini değiştirecektim bunun da ... Üstadlar bu konuyu daha iyi bilir ancak bence bu durumdaki bir aracın Şasisi -şanzımanı-diferansiyelleri üstüne bir de motoru sağlam çıkarsa gerisine bakmamak lazım.
Bu günkü işlemlere gelince , elektrikçiyle anlaşıldı ve tesisat tamamen sökülmeye başlandı, cam ve döşeme de söküldü ... Kuru Şase olduktan sonra resimlere devam ederiz inşallah ...
Selam ve saygılarımla ..

Bir hayal daha gerçek olacak ..Hayırlı uğurlu olsun..Ve en önemlisi gönlünüzce olsun..

Yapmayı planladığınız modifikasyonlar hakkında bilgi verebilirmisiniz ? Araç ne için kullanılacak ? Off-road mu yoksa uzun soluklu geziler için mi ? Kullanmayı düşündüğünüz parçalar ve markaları neler olacak ?

Saygılarımla

Cenk

Cenk bey teşekkür ederim , aracı ustalar elverdiğince orijinaline sadık kalarak yaptırmayı düşünüyorum. Vinç ve Diferansiyel kilidi taktırmak istiyorum şimdilik motor da değişmeyecek.Ustaların kestirme çözüm önerilerinden kurtulmak için ilk günden mücadeleye başladık.

ndogru' Alıntı:
Cenk bey teşekkür ederim , aracı ustalar elverdiğince orijinaline sadık kalarak yaptırmayı düşünüyorum. Vinç ve Diferansiyel kilidi taktırmak istiyorum şimdilik motor da değişmeyecek.Ustaların kestirme çözüm önerilerinden kurtulmak için ilk günden mücadeleye başladık.

Kestime çözüm önerileri genelde kısa vadeli çözüm demektir.Çoğunlukla ileride sorun yaratır sanırım..Mücadeleye devam edin mutlaka :smiley: Yapacağınız herşey bize örnek olacak . Detaylı bilgilerinizi dört gözle bekliyorum..

Saygılarımla

Cenk

Serdar bey çok teşekkür ederim ,size de hayırlı uğurlu olsun ... Size , Yunus beye ve diğer üstadlara epeyce sorum var acil olarak:
Kapı içi ve tavan kaplamarının yan sanayi ürünleri var mı nerden bulabilirim ? Ustam orijinal hidrolik direksiyonun sorunlu olduğunu, zaten onun da toplama olduğunu , çıkma bir mercedes direksiyonu takmam konusunda epeyce ısrarlı bu konunun aslı varmıdır ? Lr parçalarını yerli ürünler de olabilir , en uygun temin edebileceğim Ankara veya İstanbul adresleriniz var mı ? Tek bir hidrolik Dif-Lock takmak istiyorum bu tek olunca arkaya mı öne mi takılmalı ? Tavsiye edebileceğiniz hidrolik dif-Lock ... :smiley: Aslında daha yüzlerce soru var ama şimdilik burda keseyim. Selam ve saygılar ...

ndogru' Alıntı:
Serdar bey çok teşekkür ederim ,size de hayırlı uğurlu olsun ... Size , Yunus beye ve diğer üstadlara epeyce sorum var acil olarak:
Kapı içi ve tavan kaplamarının yan sanayi ürünleri var mı nerden bulabilirim ? Ustam orijinal hidrolik direksiyonun sorunlu olduğunu, zaten onun da toplama olduğunu , çıkma bir mercedes direksiyonu takmam konusunda epeyce ısrarlı bu konunun aslı varmıdır ? Lr parçalarını yerli ürünler de olabilir , en uygun temin edebileceğim Ankara veya İstanbul adresleriniz var mı ? Tek bir hidrolik Dif-Lock takmak istiyorum bu tek olunca arkaya mı öne mi takılmalı ? Tavsiye edebileceğiniz hidrolik dif-Lock ... :smiley: Aslında daha yüzlerce soru var ama şimdilik burda keseyim. Selam ve saygılar ...

Diff kilidi öncelikle arkaya takmanızı tavsiye ederim.

ndogru' Alıntı:

Nevzat bey araçlarınız hayırlı olsun. geçen hafta bizde Hurdasan"dan 2 adet tenteli Defender 110 aldık hafta içide Ankara"dan gerekli yedek

parçaları temin ettik. size özel den. firmanın adını yolluyorum parçaları çok uygun fiyata alabilirsiniz şimdiden kolay gelsin. Ahmet.

bunlarda bizim araçlar.

CIMG2546Small.jpg

nevzat bey merhaba öncelikle hayırlı olsun
land toplamış biri olarak nacizane görüşlerimi belirtmek istiyorum.
hidrolık direksiyon kutusu orjinal ise öyle kalsın problemi varsa tamir takımı alarak (conta,oring vs) onarabilirsiniz
diff lock konusu ise landların %90 nı sadece arkaya takmıştır.bencede uygun seçim.
uydurma direksiyon kutusu alıp şasenin orasını burasını delmeyin.
land ta uyduralacaksa sadece motor uydurulur ondada kabul görmüş bazı modeller var.
parça alımı işinide listenizi yapın ankara ivedikte yığınla çıkma parça var birebir görerek pazarlık ederek alırsanız karlı çıkarsınız.
kolay gelsin diyerek iyi çalışmalar dilerim.

Ahmet bey ve Emin beye çok teşekkürler. Direksiyon düz , hidrolik taktırmak istiyorum , ustalarım orijinaline çamur atıyor , Emin bey teşekkür ederim ben orijinalinde israr edeyim. Nejat bey çok teşekkür ederim mesajı yazdıktan sonra araştırdım haklısınız diff-lock bulabilirsek arka diferansiyele taktıracağım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR