Defender Operasyonu Başladı "Trabzon'dan"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ndogru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 169
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,756
Ynt: Defender Operasyonu Başladı "Trabzon'dan"

ndogru' Alıntı:
Mürselim bey ve Arif bey çok teşekkür ederim. Arif bey ; Gürcüstanda 250 dolar (mercedes ml) yeni koltuk fiyatı mıdır ,çıkma mı ?
çıkma ama yeni denilecek kadar temizleri var

Etiketler

ndogru' Alıntı:
İyi dileklerde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Bu günü sanayide geçirdik , motorcu Hasan usta ile araçları çalıştırıp , motor ve yürür aksam kontrolleri yapılıp revizyona alınacak ilk araç seçildi , bahçedeki araçla sanayideki aracı yürüterek yer değiştirdik ,birinin şaftlarında vuruntu-boşluk vardı onu sona bıraktık.Kırıkkalede fazla fotograf çekmeye fırsatım olmadı çektiğim bir kaç fotografı eklemeye çalışacağım.Kırıkkale araç park sahasında TA7K Kadir bey biteviye turların birkaçında görünüyor , burada TA7K "
" the Ugly " rolünün mezarlık sahnesinde gibi , tabi benim de ondan geri kalır kalır bir halim yok ...
Selam ve saygılarımla ...

BU ARAÇLAR NERDE BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİMMMMM

nevzat bey merhaba,
ali kemal yılmaz ben.kilit konusunda tavsiyede bulunabiliim.benim defender ım 1997 model arkada detroit locker önde detroit true track kilit var.arka kilit mükemmel çalışıyor haçlı sistem,yaylı olan gibi zorlanınca bırakmıyor.iki yıldır deniyorum kesinlikle tavsiye ederim.özellikle defender daki diff lock kolunu çekince devreye girmesi çok iyi.istanbul kayalar oto dan temin edebilirsiniz amerikan malıdır bavulda taşımaya gerek yok fiyatı da 1.500 tl civarındadır.yardıma ihtiyacınız olursa trabzondayım.hayırlı olsun kolay gelsin

On gün aradan sonra Ali İhsan usta şaseyi ele aldı , pazartesi günü şase motorcuya gidecek , motor- şanzuman indikten sonra kumlama-boyamaya gidip tekrar motorcu Hasan ustaya teslim edilecek burada bütün burçlar ,contalar değişecek , şanzuman ve diferansiyelle kontrol edilecek ... Resim : Temel usta arka tamponu değişiyor ...

IMGP1033.jpg

IMGP1038.jpg

Sökülen aracımda stepne tutucunun bağlantılarını inceledim , yük 3 kolla dağıtılıyor , biri kapıya ki ona müdehale yapmanın imkanı yok gibi görülüyor. Diğer ikisi arka çamurluk sacına (aliminyum) vida ediliyor. Stepne epeyce ağır , gerek kapı gerekse arka çamurluk sacı bu kadar ağırlığı uzun müddet taşıyamaz , arka çamurluk içinden arka şaseye (tampona ) bir boru veya sac yardımıyla içten bir destek yaptırmayı düşünüyorum. Bu sorunu çözen arkadaşlardan bilgi rica ediyorum. Selamlar ...

Nevzat bey bu fotodaki bizim Murselimin aracı
ancak stepne bağlantısı için ayrıyekten güçlendirmeye gerek duymadık ama
Önce aparatı tornacıda bütün bronz burçlarını ve civalararını yeniledik ve hiç boşluk kalmayacak şekilde ayarladık
kapıya bağlanan kısık yük almayacak şekilde ayalandı bir sorun olacağını zannetmiyorum hatta benimkide iş yerinde burçlarını değişecem toplayıp takacam zaman bulamıyorum

SDC12179.png

yunus abiye katılıyorum çünki bizde stepnenin kapıyı bozabıleceğini düşünuyorduk ama burçlarını değiştikten sonra gayet iyi oldu ve yükü kapıya vermiyorr en ufak bir sallanma dahi yok çok güzel olduu

Trabzonun meşhur 4x4 ustası Hasan usta ve oğlu Şenol usta Defenderi parçalarken !

IMGP1043.jpg

Defender bu gün nihayet tamamen söküldü , şase halinde kumlama - pütür atma- şase boyama için kumlamacıya kurtarıcı sırtında gitti. Orda bir hafta kadar kalacak bu arada pazartesi burç takımı contalar vs.. sipariş edilecek ..

selamlar,
mke den herhalde yüzlerce hurda defender çıkıyor. acaba bunların hepsi yenileniyormu. bu yenileme işinin maliyeti ne kadar tutuyor acaba. ? bir de bu işe harcanan zaman var. tabiki işin güzel tarafı bu araçlar ekonomiye tekrar kazandırılıyor. konuyu merakla takip ediyorum. kolay gelsin

ndogru' Alıntı:
Defender bu gün nihayet tamamen söküldü , şase halinde kumlama - pütür atma- şase boyama için kumlamacıya kurtarıcı sırtında gitti. Orda bir hafta kadar kalacak bu arada pazartesi burç takımı contalar vs.. sipariş edilecek ..
Burçları mutlaka Poliburç olanlarından al derim
takımı 120tl diye hatırlıyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR