Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe Malum)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Voyagers Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 153
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 91,063
Ynt: Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe Malum) Mi ?

Dostlar, Selam,
Bugün Allah'ın izni ile sanayinden aracımızı aldık. Hidrolik direksiyon pompası ile baskı balatası değişti. Motor indirildi, motor kulağı kopmuştu o değişti.

Yola çıktık, yakıtımızı aldık, her şey gayet güzel. Mutluyuz sevinçliyiz

Hopppaa !

Kurtköy gişelere gelmeden, araç (~80 km hızda) H'de 5. viteste giderken ayağımı yavaş yavaş gazdan çektim, motor freni gibi düşünün, birden araçta ciddi bir vibrasyon başladı. Tekrar gaza bastım geçti ardından aracı boşa aldım tekrar vibrasyon başladı hemen vitese alıp (5.) tekrar hafif gaz verdim titreşim geçer gibi oldu. Ardından, 5 ten 4'e geri almak için frenle beraber yavaşlarken debriyaja bastım, tam o sırada birden titreme şiddetlendi ve aracından altında ciddi vuruntular başladı, hatta çarpma sesleri duyuldu. Aşağı indim, yattın aracın altına, ön şaft ön tekerler bağlı olan 4 vidasından sadece ikisinin asılı durduğunu gördüm. Yani anlayacağınız, tüm civatalar ve somunları yerinden çıkmıştı. Malum yattım aracımın altına söktüm ön şaftı ve diff-lock H'de eve kadar geldim.

Soru bir : Bu neden olabilir ? Ciddi bir problem yaşatır mı bana ?
Soru iki : Vites kutusuna, Diferansiyele ve ön dişli gurubuna ciddi bir hasar vermiş olabilir miyim ?
Soru üç : Aracı diff-lock H'de eve kadar getirdim ( ~10 km) bu süreçte bir sıkıntı olmuş mudur ?
Soru 4 : Sanırım, bu şaftı yerine monte edebilirim (sonuçta 4 önde 4 arkada 8 adet teflonlu vida) herhangi bir püf noktası var mıdır ?

Konu hakkında engin düşüncelerinize ihtiyacım var benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.

Resimler aşağıdadır.

Selam saygılarımla
Murat

IMG-20140811-WA0001.jpeg

IMG-20140811-WA0003.jpeg

Etiketler
Ynt: Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe Malum) Mi ?

alma kardeş alma o kadar anlattık ne şekil araç sen oturmadın mı direksiyonuna ?

Ynt: Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe M

Abooo cok gecmis olsun. Acaba tamirdr usta hatasi olabilirmi. Debriyaji hidroligi falan degistirirken sokmustur usta sonra ciraga tak demistir cirakta sallamistir unutmustur falan

Yine de Usta'nın günahını almak istemem ama bana da usta hatası gibi geldi.

Sanayiden aldıktan sonra toplam yaptığım mesafe 30 km var yada yok.

Neyse, umarım ciddi bir sıkıntı olmaz, şaft yerine takılabilir İnşallah.

Teşekkürler,
Murat

Ynt: Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe M

Sade saftsa yerine takilir ama difransiyele zarar verdiyse biraz ugrastirir okadar. Defender bu ya bise olmaz

Tıpkısının aynısı benim başıma gelmişti ilk aracımı çıkardığım gün , bir daha O ustaya gitmedim. Başka araç da topladım başka usta ile ama bir daha böyle durumlarla karşılaşmadım.

Dostlar hatanın nereden kaynaklandığını buldum.

Şayet başınıza bu tip bir durum gelirse (İnşallah gelmez) aklımızda bulunsun. ;)

Eski yerinden çıkan cıvatayı aldım Tuzla oto sanayine gittim. Ne olur ne olmaz diye 8 adet civata ve 8 adette fiberli somun aldım (7,5 TL). Eve geldim, Hanım ile beraber yattık aracın altına, ver İngiliz anahtarını ver yıldız 14ü ver lokmayı derken önce söktüğümüz diferansiyel vidalarını yerine yeni somunlar ile yerleştirdik. Sonra, şaftın ön tarafını istavroz dişli takımına bağlamak isterken taktım civatayı, bir baktım cıvatanın (bir parmak 2,54 inç) sadece yarım santim ucu öbür taraftan çıktı ???. Elimdeki eski cıvataya göre aldığım için sorunun nereden kaynaklandığını bulmuş olduk. Sanayide takılırken civatalar kısa takılmış somunların fiberli kısımları civatayı titreşime karşı muhafaza edememiş. Çünkü civatalar kısa geldiği için somunların fiberli kısımlarını kapamamış.

Tuzla'daki oto sanayiye geri geldim elinde yoktu. İndim Tuzla tersanelerinin olduğu sanayiye, bir buçuk parmak (3,81 inç) 8 cıvata 8 fiberli somun aldım. (hepsi 3 TL).

Yattık aracın altına tekrar taktık şaftı yerine. Şimdi çok şükür herhangi bir sıkıntı yok.

Bu olay vuku bulduğunda sanayideki ustamı aradım, kendisi sağ olsun "abi hatamız ne ise gereğini yaparız, ne sıkıntın varsa neyin arıza yaptıysa değişimi bana aittir, işimizin arkasındayız dedi". Bu da beni mutlu etti. Sağ olsun.

Dün akşam aldık aracı, bastık gaza, gördük 90 km'yi, çıktık dağlara tepelere, Allah'ın izni ile döndük evimize.

Selamlar
Murat.

Murat bey önce tekrar geçmiş olsun. şimdi land cı oldunuz.
Forumda dturan arkadaşımız var o benim idolümdür. söküp takataka herşeyini öğrenmiş. Darısı başıma diyorum artık... İnşallah ilk ve son yolda kalmanız olur..

Burak Bey,
Yolun daha çok başındayız, inşallah bizlerde birer land' cı olabiliriz.

Şimdi, dturan Bey'in konu ve yorumlarını forumda aramaya başlıyorum, eminim hem sizlerden hem de kendisinden öğreneceğimiz çook şeyler vardır.

İyi dilekleriniz için tekrar çok teşekkür ederim.

Selamlar
Murat.

Vay be her konu başlığı ayrı macera ayrı deneyim. Darısı başımıza. :smiley:

Voyagers' Alıntı:
Dostlar hatanın nereden kaynaklandığını buldum.

Şayet başınıza bu tip bir durum gelirse (İnşallah gelmez) aklımızda bulunsun. ;)

Eski yerinden çıkan cıvatayı aldım Tuzla oto sanayine gittim. Ne olur ne olmaz diye 8 adet civata ve 8 adette fiberli somun aldım (7,5 TL). Eve geldim, Hanım ile beraber yattık aracın altına, ver İngiliz anahtarını ver yıldız 14ü ver lokmayı derken önce söktüğümüz diferansiyel vidalarını yerine yeni somunlar ile yerleştirdik. Sonra, şaftın ön tarafını istavroz dişli takımına bağlamak isterken taktım civatayı, bir baktım cıvatanın (bir parmak 2,54 inç) sadece yarım santim ucu öbür taraftan çıktı ???. Elimdeki eski cıvataya göre aldığım için sorunun nereden kaynaklandığını bulmuş olduk. Sanayide takılırken civatalar kısa takılmış somunların fiberli kısımları civatayı titreşime karşı muhafaza edememiş. Çünkü civatalar kısa geldiği için somunların fiberli kısımlarını kapamamış.

Tuzla'daki oto sanayiye geri geldim elinde yoktu. İndim Tuzla tersanelerinin olduğu sanayiye, bir buçuk parmak (3,81 inç) 8 cıvata 8 fiberli somun aldım. (hepsi 3 TL).

Yattık aracın altına tekrar taktık şaftı yerine. Şimdi çok şükür herhangi bir sıkıntı yok.

Bu olay vuku bulduğunda sanayideki ustamı aradım, kendisi sağ olsun "abi hatamız ne ise gereğini yaparız, ne sıkıntın varsa neyin arıza yaptıysa değişimi bana aittir, işimizin arkasındayız dedi". Bu da beni mutlu etti. Sağ olsun.

Dün akşam aldık aracı, bastık gaza, gördük 90 km'yi, çıktık dağlara tepelere, Allah'ın izni ile döndük evimize.

Selamlar
Murat.

Valla ben rahatladim abicim. Iyi iyi hayrini gor Allah kaza bela vermesin. Bu da nazari sadakasi olsun :smiley: guzel sevindiren mutlu eden olaylarin hemen ardindan bende muhakkak kucuk bi ariza sorun yasadim :smiley:

Cahidim Bey,
Çok Teşekkürler, inşallah çok daha büyük bir sıkıntı yaşamayız. Ama ufak tefek te sıkıntıları olsun yaww, yoksa tadını çıkaramayız bu veledin.

Erdal Bey,
Teşekkürler.

Sayın es-maddog,
Evet, konu başlıklarına fazla aldanmayın, her birinin içeriği kendinden zengin, pandora kutusu gibiler mübarek. Darısı, hayırlısı sizlerin başına efendim.

Selamlar
Murat.

Ya Tuzla'da bir tane Defender (eski kasa belki Series olabilir), içinde ne motoru var nede şanzımanı, ama üzerindeki logolar (Alüminyumdan) çok orijinaller, sahibini bir bulursam çok memnun olacağım. Her ne ise ücreti verip alacağım,şimdi gidiyorum tekrar istihbarat yapmaya. Fotoğrafını eklerim :smiley:

Selamlar.

Asagidaki Defender kaç yılına ait olduğu konusunda bir fikri olan var mı ?

Üzerinde Bir takım aluminium logolar var bir bulabilsem sahibini satın almak için teklif edicem ama bulamıyorum.

Aracin ne şanzımani var ne motoru ne de şartları. Sadece akslar ve biirkac fren tertibatı var.

Içinden, resimde görüldüğü gibi dikenli ısırgan otları çıkmış. Birde bir kaç örümcek yuva yapmış.

20140814_164140.jpg

20140814_164124.jpg

Ekli dosyalar

• 20140814_164131.jpg
    20140814_164131.jpg
    240.5 KB · Görüntüleme: 189

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,806
Kayıtlı Üye Sayımız
166,618
Kaydolan Son Üyemiz
Torrus2562

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR