Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe Malum)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Voyagers Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 153
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 91,051
Ynt: Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe M

Murat Bey, kırkbir kere maşallah nur topu gibi bir defenderınız olmuş sonunda, aramıza hoşgeldiniz ve şimdiden geçmiş olsun :smiley: bol çamurlu seyahatlerde kazasız belasız kullanmanızı dilerim
Saygılar
Alkım

Etiketler
Ynt: Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe Malum) Mi ?

Murat Bey, kompresor bahane, ne zaman isterseniz alabilirsiniz. Caya her zaman beklerim, defender ile cay her zaman iyi arkadastirlar.
Selam ve sevgilerle.
Atif Tezerten

Ynt: Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe Malum) Mi ?

Alkım Bey,

Çok teşekkürler, Eşim Ankara' lı yollumuz çok düşüyor o taraflara. Kısmet olursa geldiğimizde uğrarız yanınıza.

Atıf Bey,

Çok teşekkürler tekrar.

umut401' Alıntı:

:smiley:)))))))))))))))

Selamalar
Murat

Voyagers' Alıntı:
Atıf Bey,
Hem iyi dilekleriniz için hem de teklifinizi için ayrı ayrı teşekkür ederim.

Yapı marketlerde kiralık olduğunu bilmiyordum. Soracağım. Satın alayım dedim malum ev biraz küçük olunca koyacak yer yok.

Vakti geldiği zaman şayet bu civarda bulamaz isem kapınızı çalar bir bardak çayınızı içer ve kompresörünüzü ödünç alırım.

Sevgiler, Saygılar efendim.
Murat

bauhausta günlük olarak dah, kiralayabilirsiniz amma velakin depozito filan alıyorlar gunluk kira bedeli hariç

Murat vey aracınız hayırlı olsun araç güzel ancak arabanın vinci bakım gerektiyordu ve lastikleri bitikti lastiklere ve vince bakım yaptırdınız mı

Bora Bey,

Merhaba,

Teşekkürler aracın lastiklerine değiştirdim. Vinç iyi durumda 3, 4 kez kullandım sorunsuz çalışıyor

kırmızı kabloda ufak bir temassızlik var bir ara onu yapıcam o kadar.

Selamlar
Murat

IMG-20140922-WA0000.jpeg

Maşallah araç çok güzel hayırlı olsun yeni aracınız

Aracı boyatmayi düşünüyor musunuz araçla tüm degisenleri takip edecegim
Saygılar Bora

Bora Bey,

Teşekkürler, daha iyileri sizlerin olur inşallah.

Aracı kendim boyamayı düşünüyorum. Boyalarını, macununu astarını aldım ilerleyen günlerde bu işe de başlayacağım Allah izin verirse.

Takip etmenizden memnuniyet duyarım. Zaten izolasyon çalışması ile eski aksamların yenilenmesi ile ilgili bir operasyon yaptık.
Aşağıdaki topici veriyorum oradan bakabilirsiniz.

Sanırım siz aracı iyi tanıyorsunuz. Samet'ten mi Berk'ten mi ?

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=104941.0

Selamlar
Murat

Merhaba,

İlk uzun yol deneyimimizi yaptık. İstanbul Tuzla - Bolu Yedigöller. 650 km yol yaptık. Yolculuğumuzda Bolu Dağı (1500m) ile Yedigöller Tepesini (1300m) aşıldı.

(Dizel) Yaktı tüketimi, asfalt yolda 0,57 - 0,60 krş/km. Arazide 0,75 - 0,80 krş/km arası. Sizce nasıl ?

Selamlar
Murat

20141004_151612.jpg

20141004_155225.jpg

20141004_155537.jpg

20141004_164333.jpg

20141005_123408.jpg

Tüketim bana çok fazla geldi. 82 model Seri 3 aracım 2.25 lt benzinli ile lpgde 58 kuruş yakıyor, çok çok fazla olduğunu düşünüyordum, eğer düz dizel böyle yakıyorsa üzülmeme gerek yok. Normal de olabilir dizel tüketimlerinden neredeyse 3 yıldır uzakta kaldım....

Tüketim değerleri bence de yüksek,uygun tüketim değeri 0,45-0,50 kr. civarında olmalı...

Ynt: Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe M

Murat Bey, ben 2,5 benzinli/lpg kullanıyorum lpg de 100 km de 16-17 lt yakıyorum şehiriçi-uzun yol karışık, km de 0.44-0.50 kuruş arası değişebiliyor ama üzerine hiç çıkmadım şimdiye kadar, sizin söylediğiniz rakamlar V8 motor tüketimine daha yakın sanki, düz dizelin o kadar olmaması gerekir ayarlarına bir baktırın derim, Arazi için tüketiminiz normal olabilir çünkü onun bir standardı yok sürücü kullanım şekli ve arazi koşullarına göre çok değişebilir.

Murat bey sizin aracınızı bildiğim kadarıyla berk nikli arkadaş topladı ve satılığa çıkardı samet aygül aldı sizde samet aygül den aldınız galiba aldığınız da jantlar böyle miydi yoksa değiştiriniz mi arabayı çok iyi bilmiyorum ancak size yardımcı olduysam cok mutlu olurum
Saygılar Bora

Bora Bey,

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Arkadaşlar, aracın yakıt tüketiminin daha az olması için ne gibi bakımlar yaptırabilirim. Uzun yolda yaptığım hesap doğru sanırım yine de sadeleştirmek için birde burada yapayım.

Depomu fullediğim yer Gebze. 190 km yol yaptıktan sonra ilk yatık takviyesi yaptığım yer Düzce ile Bolu arası bir yakıt istasyonu. Depo tekrar 110 TL 'ye fullendi.

Bu durumda; 0,56 krş/km yapıyor. Kullandığım paralı yolda sürekli 80-90km/sa. hız ile gittim. Bayırlarda 60-70km'lere düştüğüm oldu. Ve aracı hiç boşa almadım. Kullanım normal mi ve hesabım doğru mu ?

Birde egzozdan ara sıra kara duman atıyorum. Bunu nedeni tam olarak nedir ? Siyah duman neyin işareti olabilir ? Yağ mı yakıyorum yoksa yanmamış yakıt falan mı ? Bilemedim

Yukarıdaki sorularımın bazıları saçma olabilir, cahilliğimi mazur görün.

Selamlar
Murat

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Kayıtlı Üye Sayımız
166,618
Kaydolan Son Üyemiz
ashi02

Çevrimiçi üyeler

Geri