Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe Malum)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Voyagers Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 153
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 91,051
Ynt: Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe Malum) Mi ?

Astar uygulamasından sonra meydana gelen pürüzlülükler 20 saatlik bir su zımparası uygulamasından sonra tamamlandı.

P_20150702_144635.jpg

P_20150702_144844.jpg

P_20150702_144607.jpg

Etiketler
Ynt: Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe Malum) Mi ?

Su zımparasından sonra açığa çıkan yüzeylere sprey (yine 2 kat) astar uygulaması yapıldı.

P_20150703_104411.jpg

P_20150703_104414.jpg

P_20150703_120002.jpg

P_20150703_115951.jpg

P_20150703_120022.jpg

Son kat boya uygulamasından önce tekrar yıkandı ve tüm yüzey maskeleme işleminden sonra solvent ile temizlenerek mumlu bezlerle tozdan arındırıldı.

P_20150703_162049.jpg

P_20150703_165115.jpg

P_20150703_165124.jpg

P_20150703_165124.jpg

P_20150703_162059.jpg

Son kat boyasının viskozitesi ayarlandı son temizlik işleri yapıldı ve uygulamaya geçildi.

P_20150703_165217.jpg

P_20150703_165103.jpg

P_20150703_165458.jpg

P_20150703_165516.jpg

P_20150703_165934.jpg

Ve son olarak masklemeler boyanın dokunma kuruluğuna geldiğinde temizlendi. Menteşe açıklarını tüm uygulma bittiktan sonra yaptığım için çevresinde kuru sprey ve portakallanma oldu. İnşallah onları da kalın pasta ile gidereceğim.

Ama tavanı boyamak gerçekten zulümdü, Allah'ın sıcağında ayakların yandı, hop tek oynayarak boya attım desem yeridir :D

Selamlar Sevgiler.

Murat

P_20150703_184139.jpg

P_20150703_181014.jpg

P_20150703_192603.jpg

P_20150703_184406.jpg

P_20150703_192550.jpg

Ynt: Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe M

Voyagers' Alıntı:
Elinize saglik cok guzel olmus. Allah kaza bela vermesin insallah. inanin hic sıkılmadan 15 sayfa tum mesajlari okudum. mesajlarinizi okurken hem araba benimmis gibi heyecanlandim hem de bilgi sahibi oldum. Ne gariptir ki sizin gibi bende ofroad icin deil sadece sehir ici ve kamp amacli dusunuyorum. Bu yuzden defender ve chereoke tarzi araclar arasindaki yasadiginiz ikilemin aynisini ben de yasiyorum.

Cocuklarimin elinde tablet, bilgisayar masasinda omur gecirmelerini istemiyorum. Onlara doganin guzelliklerini ve ozgurlugu gormeleri icin bir aracim olmali. Partner veya berlingo tarzi araclarla sadece yolda seyredebilirim araziye giremem o yuzden defender diyorum.

Benim icimde yanan kamp tutkusunu bir defenderle sondurmeye heves ettim lakin benim seruvenim henuz baslamasa da basladiginda sizinkinden cok daha zor olacak. Hem araclarin mekanik aksami konusunda bilgim yok hem de butcem simdilik 15 bini gecemez. Bu yuzden hep ilanlarda en dusuk fiyatlilara bakiyorum malesef. Bazen dusunuyorum oyle bi arac alsam buyuk sorunlar verir mi ve yakit tuketimi haddinden fazla olur mu diye. 110 luk iyi bisey zaten simdilik butcemin cok uzerinde 90 liklar daha uygun mecburen. Simdilik vakti gelmedi almanin odemelerim nedeniyle vakti gelince de mevla gorelim neyler neylerse de guzel eyler diyecegiz. Saglicakla kalin
mrdnmz' Alıntı:
Murat bey hoşgeldiniz. Ben benzinli kullanıyorum ve çok memnunum. Çok sevdiğim bir laf var. Konu Defender ise motor teferruattır.

Bütçenize uygun orta halli toplanmış ve biraz da aksesuarlı defendar bulmanız mümkün.

İnşallah istediğiniz gibi olur...

Twitter : Overland_Tr
Instagram : overland_turkey

Voyagers' Alıntı:
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim;

Öyle bir noktaya geldim ki; midem, beynim, kalbim ve tüm haliyle; ruhum bulandı ve daral gelmeye başladı afakanlar basacak yakında. Gördüğüm tüm araçlarda (kendimce) ciddi kusurları var. Ne yazıkki bütçem ancak almaya yetiyor, ufak tefek yapabileceklerim var tabiki.

Birinde; araç diff-lock'a geçmiyor motor kapağından ful yağ kaçırıyor, satıcı "araç yeni revize oldu" diyor ???

Diğerinde; içi dökülüyor ilanda TDI deniliyor telefon ile haberleşiyoruz gidip gördük araç "düz dizel". BRAVO yani :eek:

Başka araca bakmaya gittik, bir aksilik geri geri gelirken arka stop lambasını ağaca çarptım kırıldı, tabi alışmışız sensörlü modern araçlara :'( yazık ettik neyse ki fazlası ile ödedik bedelini.

Demek ki var bu işte bir hayır :smiley:

Bu Defender' lar bir tutku olmaktan çıkmış, borsası olmuş bunlarım, felaket durumdaki araçlara faiş fiyatlar isteniyor.

Çok iyi durumda olup ta fiyatını hak eden araçlara lafım yok. Benim bütçem bu çapım bu :smiley:

Çok sıkıldım artık rotamı başka araçlara çevirdim, Grand Cherokee 4.0 XJ falan bakacağım. en azından bütçemde uygun. 1993 model altındakilerin vergileri de fena değil. İllaki bir Defender olamaz ama vardır bunda da bir hayır. Son 3-4 aydır arıyorum demek ki zorlamamak lazım.

Sağ olun dostlar, Selametle
Murat/Tuzla.

SM-G7105 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ynt: Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe M

mesajcikickere gitmis silemedigim icin bunu yazdim flod olmasin kusura bakmayin

mntklfrs' Alıntı:
Elinize saglik cok guzel olmus. Allah kaza bela vermesin insallah. inanin hic sıkılmadan 15 sayfa tum mesajlari okudum. mesajlarinizi okurken hem araba benimmis gibi heyecanlandim hem de bilgi sahibi oldum. Ne gariptir ki sizin gibi bende ofroad icin deil sadece sehir ici ve kamp amacli dusunuyorum. Bu yuzden defender ve chereoke tarzi araclar arasindaki yasadiginiz ikilemin aynisini ben de yasiyorum.

Cocuklarimin elinde tablet, bilgisayar masasinda omur gecirmelerini istemiyorum. Onlara doganin guzelliklerini ve ozgurlugu gormeleri icin bir aracim olmali. Partner veya berlingo tarzi araclarla sadece yolda seyredebilirim araziye giremem o yuzden defender diyorum.

Benim icimde yanan kamp tutkusunu bir defenderle sondurmeye heves ettim lakin benim seruvenim henuz baslamasa da basladiginda sizinkinden cok daha zor olacak. Hem araclarin mekanik aksami konusunda bilgim yok hem de butcem simdilik 15 bini gecemez. Bu yuzden hep ilanlarda en dusuk fiyatlilara bakiyorum malesef. Bazen dusunuyorum oyle bi arac alsam buyuk sorunlar verir mi ve yakit tuketimi haddinden fazla olur mu diye. 110 luk iyi bisey zaten simdilik butcemin cok uzerinde 90 liklar daha uygun mecburen. Simdilik vakti gelmedi almanin odemelerim nedeniyle vakti gelince de mevla gorelim neyler neylerse de guzel eyler diyecegiz. Saglicakla kalin

SM-G7105 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayin, Mntklrlfrs;

Cok tesekkur eferim, insallah Allah gonlunuse gore verir insallah. Bir sevdadir gidiyor Defender bizde ailce sevilen bir arac oldu sanki evin bir bireyi :smiley:)'.

Ne kadar uzerine duserseniz o kadar keyif veriyor insana.

Kusura bakmayin uzun zamandir siteyi ziyaret etme firsatim olmadi ancak yazabiliyorum.

Denildigi gibi, cok tesekkur ederim. Sevgili Emre Bey' in konuda ki yorumuna "Konu Defender ise motor tefferruattir"

Evet benimde kisitli butcem var ama yinede butcem olsa bile 2,5 duz dizel den vaz gecmem. Hiza ihtiyacim yok zaten olsa Defender ile ilgilenmem. Bence Defender bir aractan daha ote, bir tutku veya sevda. İlk baslarda bu islerin acemisi iken kafam cok karisikti arazi araclarinda. Sonradan anladımki aslinda aradiginiz bu aracin size kazandirdigi dostluklar, arkadasliklar ve yol ile yolculuklar. Sanmiyorum baska bir arazi araci yokturki bu denli insanlari ortak noktada bulusturan ve birbirine yakinlastiran.

Daha gecenlerde hic taninadigim bir Series sahibi cekti yanima aramizda gecen ilk dialog su oldu;

- Merhaba 110 Nasilsin, kolay gelsin Nasilsin. ?
- Tesekkur ederim Series sen nasilsin.

Sonra sohbet aldi basini gitti. Bu olayi belli basli kendince idol olmus bazi araclarda yasayabilirsiniz.

Daha var midir bunun ustune ?

Sevgi ve Selamlarimla
Murat.

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Kayıtlı Üye Sayımız
166,618
Kaydolan Son Üyemiz
ashi02

Çevrimiçi üyeler

Geri