Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe Malum)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Voyagers Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 153
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 91,051
Ynt: Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe Malum) Mi ?

Murat bey jantları değistirdiniz mi

Etiketler
Ynt: Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe Malum) Mi ?

Birde egzozdan ara sıra kara duman atıyorum. Bunu nedeni tam olarak nedir ? Siyah duman neyin işareti olabilir ? Yağ mı yakıyorum yoksa yanmamış yakıt falan mı ? Bilemedim

Mazot dediğiniz şey de bir tür yağ zaten, kara duman atmasın diye güncel araçlarda partikül filtresi var, eski araçlarda olmadığı için kara duman atması normaldir gibi geldi bana.

Bora Bey,

Jantları değiştirmedim. Eski jantlar (boostlar) evde üzerinde tekerleri ile duruyor. Bu lastiklerin üzerinde jantlat RRC'in jantlarıymış. Bende direk öylece taktım. Açıkçası Boostlara bu lastikleri değiştirmek için üşendim. Ama bir ara boostların üzerine biraz daha orijinalinden kalın lastikler takacağım.

Saykuz Bey,

Bilgilendirme için teşekkürle.

Selamlar,
Murat

Peki boya ne zaman başlıyor murat bey
merakimdan soruyorum
Saygılar Bora

Vallahi bende merak ediyorum ne zaman başlayacağımı.
Kısmet bakalım. Bir ara ya Bismillah diyip girisecegim.
Selamlar.

boya işi ne oldu?

Sormayın yaa :smiley:)

Daha başlayamadım ne yazık ki :(

Kapalı bir mekan arıyorum hala Tuzla civarında,

Bulamadım, şöyle 1 aylık garaj gibi bir yeri kiralayabilsem süper olacak.

Selamlar,
Murat.

belki forumda bir arkadaşın kullanabileceğiniz bir mekanı vardır size buyur gel diyebilir,,valla benim yerim olsa gel beraber boyayalım derdim :smiley:

Herkse Selamlar,

İkinci uzun yol deneyimimizi de yaptık,

Acısıyla tatlısı ile çok güzel bir yolculuk oldu. Yaşadığım deneyimlerimi sizlerle paylaşmak isterim.

Yolculuğumuz her zamanki gibi Tuzla'dan başladı, ilk günümüz çok sancılı geçti. Mudurnu/Göynük yolu üzerinden Bolu/Abant'a inerken (indiğimizde fark ettim ki) el frenimiz yarım çekili kalmış (üstelik hiç dokunmamama rağmen). Düzlüğe geldiğim zaman karşıdan gelen kamyona yol verdim sonra vites hiç bir şekilde geçmedi. Gerçekten korku verici bir durumdu. Kıymetli ustamı ardım "- şanzıman yağı seviyesine bak" dedi. Yattım aracın altına açtım kare tıpayı, araç hafif eğimde olduğundan üzerine şanzıman yağı aktı ve itiraf etmeliyim ki tadı iğrenç ve uyuşturucu özellikte. (Ben içinde yağ pek kalmamıştır düşüncesi ile tamda altına yattığım için biraz ağızım, yüzüm, kolum yağ oldu) :eek: :-X

Neyse baktık, yağ da tamam, (bu arada hiç aklıma gelmiyor el freni hala ???) Sonra tekrar aradım ustamı durumu hiza ettim, yorum kötüydü "- Gurup arızasına benziyor, aracı hareket ettirme dişlileri dağıtmış olabilirisin." dedi.

Tarih 24 Ocak 2015 - 18:00 suları, moral sıfır hatta sıfırın altında. :mad: :-[ :-[

Neden mi sıfırın altında ?

Hem hava soğuk hem de aracın altına yatmış hanımdan alet hırdavat isterken yanımdan geçip giden Dicso-cular (Gri TD5, Sarı hi-jack ) Allah sizden razı olsun bir durup da "harıdır birader" der insan ya değil mi :eek: :eek: ?

Neyse, aracı o şekilde bırakıp gittik otele. Sabah kalktık, tekrar yattım aracın altına baktım sağına soluna, tabi bu arada çekici falan arıyoruz, İstanbul'a çekicez aracı, derken arka şaftı elimle çevirme isteği geldi birden içimden (ilahi bir titreme gibi bir şey oldu bir şey dürttü beni sanki :p :D). Şaka bir yana, baktım şaft iki elimle bile çok zor dönüyor el freni kampanalarına sürtüyor sonra birden aydınlandım :eek: :eek: Ben el frenini akşam çekmemiştim ki. Aldım çekici elime tam el freninin deve boynuna bir çaktım :mad: !!! el freni yerinden kurtuldu ve biraz ileri kaydı (neyse ki gece altına takoz koymuştum) Aradım ustamı dedim durum "bu", dedi "- yavaş yavaş 1 ileri 1 geri dene ama debriyajı çook yavaş bırak".

Fırladım yattığım yerden (Eureka diyerek) ;D ;D ;D

Aracı çalıştırdım, dediği gibi yaptım yavaş yavaş 1 ileri 1 geri sonra 1,2,3,4,5, derken Allahhhhh ibre canavar. Tık yok vites geçişleri bomba, ne şanzımandan ne de diferansiyellerden ses geliyor.

Ohh dedim, Ama size anlatamam o "oh" u :D :D :D ;D ;D ;D O derece yani :smiley:

Sonra çıktık Abant Gölü'nün kenarına, yaktık ateşimizi, attık kampımızı, denedik ilk araç üstü çadır deneyimimizi, çok güzeldi.

Bu arada şanzımandan eksilen yağı nasıl yerine koydum diye sorarsanız anlatayım;

Bir adet 60 ml şırınga, iki adat küçük paket süt kamışı (ucu kıvrılanlardan) bir adet te pipet ve doğruca yerine bastım resimler aşağıda :smiley:))) Küçükken MacGyver izlemenin yararları :D :D

Bu arada uzun yol yakıt tüketimim ise 12,27 lt / 100 km.

20150129_114356.jpg

20150129_114409.jpg

20150129_114424.jpg

20150129_114429.jpg

Abant Gölü' den bir iki kare eklemek isterim;

IMG-20150128-WA0011.jpg

IMG-20150128-WA0043.jpg

IMG-20150128-WA0012.jpg

IMG-20150128-WA0000.jpg

IMG-20150128-WA0026.jpg

Fotoğrafların devamı;

IMG-20150128-WA0050.jpg

IMG-20150128-WA0046.jpg

IMG-20150128-WA0045.jpg

IMG-20150128-WA0003.jpg

IMG-20150128-WA0036.jpg

Geçmiş olsun hocam. Okurken ben de mutlu oldum sorunu çözdüğünüzde. Durumu iyi kurtarmışsınız şırınga ve süt pipetiyle. Bol bol fotoğraf bekliyoruz. İyi eğlenceler dilerim :smiley:

Abant Gölü'nden sonra soluğu Hanım'ın evi Ankara'da aldık.

Giderken de Bolu'da sanayiye uğradık, yine de içimiz rahat olsun diye bir ustaya gösterelim dedik. Sağ olsunlar Abdullah Öztürk Bey (kendisinin Beyaz canavar gibi 200 TDI'yı var Maşallah) ve Murat Usta çok ilgilendiler bizimle, arazi şanzımanın da biraz yağı eksikmiş onu tamamladı sonra ana şanzımanın ön şaft bağlantısında biraz gevşeme olmuş zorlandığı için (el frenli bayır aşağı inişte olsa gerek), onu sıktık derken el freni tamamen devre dışı bırakıldı (Daha sonra ben Ankara'da onunu hakkında geldim, şimdi bol gres yağlı bir şekilde çalışır durumda ;D )

Dönüşü bugün (31.01.2015) gerçekleştirdik. 6 saat sürdü Ankara/Dikmen - İstanbul/Tuzla arası. Yolda bir ara Bolu Tünel aşağı inerken 120 km hızı gördüm çok fena lodos vardı havada aracı zapt etmesi zor olduğu için normal 80 - 90 km hızla seyrime devam ettim.

20150131_130335.jpg

20150131_131910.jpg

20150131_135801.jpg

IMG-20150128-WA0020.jpg

Ekli dosyalar

• 20150131_160629.jpg
    20150131_160629.jpg
    61.8 KB · Görüntüleme: 189

SuperContra' Alıntı:
Geçmiş olsun hocam. Okurken ben de mutlu oldum sorunu çözdüğünüzde. Durumu iyi kurtarmışsınız şırınga ve süt pipetiyle. Bol bol fotoğraf bekliyoruz. İyi eğlenceler dilerim :smiley:

Baybars Bey,

Teşekkür ederim, Vallah'a ufak bir badire atlattık, çok şükür şimdi keyifler yerinde. Allah kimseye hiç bir zaman özellikle böyle kısıtlı zamanlarında (yıllık izinlerinde vs. gibi zamanlarda) bu tip sıkıntılar vermesin.

Selam ederim
Murat

utanarak söyliyim ben el freni çekili olunca vites niye geçmiyor anlamadım? el freni lastikleri tutmuyormu vitesle ne alaka ?

Murat Bey,

Estağfurullah, ne utanması bizde daha dünkü tazeyiz icabında :smiley:

El freni arka şaft üzerinde, ayrı bir kampana sistemi var. Defender' da 3 tane tambur/fren balatası sistemi var.

İki tane arka lastiklerde, diğeri de (3. olan) arka şaft' ın arazi şanzımanına bağlı olduğu yerde. Dolaylı olarak araç sürekli 4X4 olduğundan arazi ana şanzımana bağlı. O yüzen " - araç hareket halinde iken kesinlikle el freni çekilmemeli" der kitaplarda.

Selamlar.
Murat

parkdrum.jpg

2013-02-22-308_zps8cbc9dc0.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Kayıtlı Üye Sayımız
166,618
Kaydolan Son Üyemiz
ashi02

Çevrimiçi üyeler

Geri