Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe Malum)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Voyagers Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 153
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 91,051
Ynt: Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe Malum) Mi ?

Bu araç 1984 ve öncesi LR Series III. Bakınız benim araç ;D Bunun logoları sizin araca yakışmaz, sırıtır, daha klasiktir. Defender one ten öncesi son kasa, one tenden sonra 110 çıkıyor.

image.jpg

image.jpg

Etiketler
Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulm...

Yanlız kasa kötü görünmüyor yatan arabaya göre... Camları da sağlam. enteresan.Lastikler jantlar da sağlam. Tam Göktu'un aradığı sanırım.. Aynalar sağlam ki kayalar da tanesi 150 TL...Acaba çalıp gereken parçaları alıp sonra attılar mı arabayı?

Ynt: Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe Malum) Mi ?

Umut Bey,

Maşallah aracınız çok güzel. Evet, haklısınız, aracın üzerindeki logolar 110'a pek uygun değil, onun için vazgeçtim :smiley:

Ama çok ta güzel duruyorlar yaww

Burak Bey,

Aracın geçmişi hakkında en ufak bir bilgim yok. Yaptığım incelemede aracın (sizin de gördüğünüz üzere) boyası, lambaları, aynaları, lastikleri v.s. bir çok aksesuarı gayet iyi durumda, içindeki kol dayama (kolçaktı sanırım adı) üzerinde yeşil Land Rover amblemi var. bana orijinal gibi geldi.

İlgilenen arkadaşlar olursa, yardımcı olmaya çalışırım, tabi küçük bir ayrıntı, önce sahibini bulmak lazım :smiley:

Selamlar
Murat.

Arabanın para edecek nadir parçaları:

-Tampondaki D-ring galvaniz çeki halkaları
-Amblemler
-İhtiyacı olanlar için bagaj ve kapılar, tabi aluminyum ise
-Orjinal ise galvanizli ufak iç kapı tutamakları
-Varsa ve orjinalse direksiyon
-Çift merkezli 109 kasa fren merkezi

Tabi bunların hiçbiri Defender kullanıcısına gelmez, hep Series...

umut401' Alıntı:
Arabanın para edecek nadir parçaları:

-Tampondaki D-ring galvaniz çeki halkaları
-Amblemler
-İhtiyacı olanlar için bagaj ve kapılar, tabi aluminyum ise
-Orjinal ise galvanizli ufak iç kapı tutamakları
-Varsa ve orjinalse direksiyon
-Çift merkezli 109 kasa fren merkezi

Tabi bunların hiçbiri Defender kullanıcısına gelmez, hep Series...

Hahahah :D :D :D :D o da iyimiş yaa :smiley:

Müjde, sahibini buldum, tanıştık araç 64 modelmiş, içimden "wauuv" dedim" :smiley: Sonra "logolar" dedim ::smiley: "yok" dedi gülerek. "Kolçak" dedim ::smiley: "hayır" dedi. En son "aynalar vs." dedim :'( yine "yok" dedi sonra da dedim ki, "araç satılık mı ? "Yok" dedi, "krank problemi olduğu için motor ve şanzıman sanayideymiş." Yaw baştan desene şunu" dedim :mad: tabi içimden.

Durum bu,

Neyse, bu hafta sonu zemin ve iç döşeme ve kaplamaları yenileyeceğim, Malzemelerin çoğu tamam.

Dün kayalardan iki tane ön kapı gergisi, el freni körüğü ve ön şaft körüğü aldım, onları takacağım. (Şaft körüğünü takabileceğimden pek emin değilim ama deneyeceğim :smiley: )

Fotoğrafları ve bilgileri önümüzdeki günlerde eklerim.

Sonra da boya işine girişeceğim, orijinal boyasını buldum PPG' den (litresi 100 TL).

Ekli dosyalar

• 20140815_114958.jpg
    20140815_114958.jpg
    69 KB · Görüntüleme: 183

Ynt: Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe M

Öncelikle hayırlı olsun. Başınıza gelen de son olmayacak haberiniz olsun :smiley: en son sadece evde ampül değiştiren ben elektrik tesisatı direksiyon miline sarıp bütün kabloları koparınca antalyanın sıcağında tesisat bağladıysam herkes her yerden evine döner. Tabi bu biraz da Defender la alakalı. Naparsan yap gidiyor araç...

Hayirlisi diyelim

Insallah daha buyuk aman aman bir sıkıntı olmaz. Zaten ufaktan yavaş yavaş başladık yenilemelere.

Önce paslı yüzeyler yenilenecek ve boya uygulaması yapacağım.

Şimdiden yedek parçacı yolu görüldü zaten çok fazla eskimiş iç trim parçaları var.

Elektrik tesisatini elden geçiriyorum. Eski vidalar ile yenileri yer değiştiriyorum. Kirik eski ne varsa yenileniyorum.

Allah'ın izni ile bu hafta ici izolasyon (Isı ve ses) için kollari siyircaz. Arkadan öne kadar ne varsa söktüm. Şimdi bu hafta ici bitüm (katran) bazlı metal folyolu kaplamaya başlayacağım. Ardından da ses izolasyonu uygulaması yapacağım.Duvarla, taban, tavan ve ön konsol.

Ardından zemin kaplamasi uygulayacağım.

Bir sorum olacak siz sevgili dostlara ,

Bugun söküm sırasında arazi şanzımani ve ana Şanzıman dan yukarı doğru çıkan iki adet plastik boru buldum. Bunlar isinan şanzıman yağı buharının tahliyesi için midir ?

Şimdilik bir kaç adet söküm fotoğrafı ekliyorum.

Proses proses fotograflari ekleme yapacağım.

Selamlar
Murat

20140816_160333.jpg

20140816_160322.jpg

20140817_151405.jpg

20140816_210922.jpg

20140816_110406.jpg

Hımm anladım,

Ben bu çıkışları snorkel mesafesinde kadar çıkarırsam problem olur mu acaba ?

Birde şanzıman da baskı balatanin bulunduğu yerde iki somun eksikti. Bunların yenilerini yerine taktim fakat önceden bir sorun olusmus mudur. ?

Ekli dosyalar

• 20140817_153209.jpg
    20140817_153209.jpg
    145.4 KB · Görüntüleme: 175

Voyagers' Alıntı:
Hayirlisi diyelim

Insallah daha buyuk aman aman bir sıkıntı olmaz. Zaten ufaktan yavaş yavaş başladık yenilemelere.

Önce paslı yüzeyler yenilenecek ve boya uygulaması yapacağım.

Şimdiden yedek parçacı yolu görüldü zaten çok fazla eskimiş iç trim parçaları var.

Elektrik tesisatini elden geçiriyorum. Eski vidalar ile yenileri yer değiştiriyorum. Kirik eski ne varsa yenileniyorum.

Allah'ın izni ile bu hafta ici izolasyon (Isı ve ses) için kollari siyircaz. Arkadan öne kadar ne varsa söktüm. Şimdi bu hafta ici bitüm (katran) bazlı metal folyolu kaplamaya başlayacağım. Ardından da ses izolasyonu uygulaması yapacağım.Duvarla, taban, tavan ve ön konsol.

Ardından zemin kaplamasi uygulayacağım.

Bir sorum olacak siz sevgili dostlara ,

Bugun söküm sırasında arazi şanzımani ve ana Şanzıman dan yukarı doğru çıkan iki adet plastik boru buldum. Bunlar isinan şanzıman yağı buharının tahliyesi için midir ?

Şimdilik bir kaç adet söküm fotoğrafı ekliyorum.

Proses proses fotograflari ekleme yapacağım.

Selamlar
Murat

diff havalandırma onlar aman çıakrtmayın su seviyesi üstüne çıkartmak için onlar orjinaldir yani. sametten aldınız sanırım hayırlı olsun:smiley:

bu arada izolasyon yaparken dikkat ön taban panellerini komple tek parça yapmayın malum şanzıman sökülmsi gerekir vs vs tunel kısmı sökülür o civatalar açıkta kalsa daha iyi.

Göktuğ Bey,
Merhaba,

Anladım, tavsiyeni için çok teşekkür ederim. Ön tüneli parça parça söktüm ayrı ayrı izolasyon yapayım dediğiniz gibi. Yarın öbür gün sıkıntı olmasın, çok sağ olun :smiley:

Evet, aracı Samet' ten satın aldım, sağ olsun aracın mekanik kısımları, motoru, yürürü ve diğer aktarma organlarına iyi bakmış, gayet güzeller (iki farklı ustaya gösterdim). Ama gelin görün boyası, iç trimleri tavan döşemeleri felaket durumda. Allah çok şükür onlardan elimizden geliyor, bende onları yeniliyorum. Orijinal boyasını da buldum bir "elektrikli kompresör" ile "astar uygulama tabancasına" ihtiyacım olacak.

İzolasyonu içi (bitüm) katran kaplı bir tarafı da metal folyolu zemin kaplamaları ile yapacağım. Üzerine de ses izolasyonu döşeyeceğim (4 mm), en son da 2 mm'ye yakın ıslak zemin döşeme kaplayacağım.

Kapı içleri (5 kapı), tavan ve ön koltuk altları için de bir tarafı metal folyolu poliüretan sünger aldım (şu kalorifer peteklerinin arkalarına yerleştirilenlerden.) onları döşeyeceğim.

Ayrıca, ilaveten dün yedek parçacıdan/tedarikçiden, ön gösterge paneli, kalorifer kolları, kaput açma teli (set), cam suyu deposu ve pompalarını, su jetleri ile güneşlik siperleri ve bir kaç ufak tefek parça aldım. Onları da monte edeceğim.

Birde, çalışmasını çok istediğim akü şalterini dün tamir edebildim, o da çalışır durumda artık çok şükür ;D

Bakalım Allah'ın izni ile tüm bu işleri 1 Ay'a bitiririm. :D Ardından 4 de yeni lastik.

Ayrıca, tüm Defender severlere ve sahiplerine sesleniyorum ;D

Aracın komple içini, ön göğüs dahil komple indirmişken, izolasyon öncesi bu süreçte tavsiyeleriniz olursa ve benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.

Selamlar
Murat.

o göğüs kısmına izolasyonu o cepheden değil demotor iç tarafından yapılmamışsa yaparsanız daha faydalı olur diye düşünüyorum.

onun dışında plan program gayet güzel.

kolay gelsin:smiley:

Göktuğ Bey,
Selam,

Motor dış tarafında izolasyon yok. Ben izolasyonu içeriden yapacağım ne yazık ki, çünkü motoru indiremiyorum.

Tabi, motor indirmenden de yapılabilir mi ? Onu da bilemiyorum.

Şayet yapılabilirse iç tarafından da yapabilirim motoru indirmeden. Bugün akşam bir bakacağım.

İzolasyonu ön göğüsün dış tarafından yapamazsam, o bölgeye pütür uygulaması nasıl olur sizce ?

Teşekkürler
Murat.

Murat bey araci saglikla kullanmanizi dilerim.
Kompresor icin yapi marketlerden cok dusuk fiyatla kiralayabilirsiniz. Bulamazsaniz, benimkini isiniz bitene kadar kullanin, ucretsiz verebIlirim, ben kavacik, Cavusbasindayim.
Selam ve sevgilerimle.
Atif Tezerten
Def 110

Atıf Bey,
Hem iyi dilekleriniz için hem de teklifinizi için ayrı ayrı teşekkür ederim.

Yapı marketlerde kiralık olduğunu bilmiyordum. Soracağım. Satın alayım dedim malum ev biraz küçük olunca koyacak yer yok.

Vakti geldiği zaman şayet bu civarda bulamaz isem kapınızı çalar bir bardak çayınızı içer ve kompresörünüzü ödünç alırım.

Sevgiler, Saygılar efendim.
Murat

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Kayıtlı Üye Sayımız
166,618
Kaydolan Son Üyemiz
ashi02

Çevrimiçi üyeler

Geri