Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe Malum)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Voyagers Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 153
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 91,058
Ynt: Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe Malum) Mi ?

Selam Cheroke 4.0 ve defender 3.5 arasında çok kayde değer yakıt farkı yok benim bildiğim
Cheroke konusunda tavsiyem ofroad ekipmanı olmayan bir araç sizin için daha uygun olur hem araçta mekanik yorgunluk daha azdır dediğiniz gibi daha rahat bir araç tek sıkıntısı kamp ve gezilerde bagajı biraz dar
gönlünüze göre araç bulmanız dileğiyle

Etiketler
Ynt: Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe Malum) Mi ?

Defender dan şaşmaa :D sabir bu araba icin gereken meleke gercekten murat bey, ben almadan önce 3 yil arastirdim, kriterlerime uygun bir arac bulduktan sonrada 5 ay sanayide bastan topladim, sizin bütcenizin biraz üzerine mal ettim fikir acisindan detaylari kendi basligimda var gecen gunbiri 35 bin teklif etti stepne demiri ile kovaladim :p kisacasi defender diger ruhsuz arabalarin aksine kisilik sahibi bir aractir, emek ister sabir ister ilgi ister cüzdaninizdan caktirmadan para asiran cocuk gibidir, maneviyati yüksektir ama tüm bunlara raziysaniz hic bir cherokenin veremeyecegi bir keyif ve mutluluk verir. Benzinlisi dizeli tdi yi v8 I forumda pek cok farkli gorus hakim, karar sizin tabi neticede diyecegim tek sey aceleye getirmeyin sabir edin.

Saygilar
Alkim

Ynt: Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe M

oguzhan3434' Alıntı:
daha once series olmasada defender topladim baya uzun surelerde kullandim.forumdan burak gordu araci o soylesin nasil oldugunu.fakat defender bi arabadan cok yasam tarzi biraz doga adami olucaksin sabirli olucaksin yeri geldiginde yaticaksin arabanin altina dikkatli suruceksin viraja dengeli giriceksin bi tarzi var bu araclarin.ingiliz ve amerikan 3-4 araba topladim ticaretini yapmadan seve seve hobi amacli yaptim ama amerikan arabasinda tutuldum resmen defender iyi araba arazide mukemmel yolda yurumez jeepler biraz daha hem arazi hem asfalt.asfaltta normal arac gibi gider arazide de defenderla oranlarsak gittiginin %75 ayni yola girersin motor gucunden kurtarir zaman zaman.durum boyle bende tabiki katilan olur katilmayan olur herkes ayni dusuncede olsa zaten piyasada defender olmazdi hep amerikan olurdu :smiley: benim aklima yatan tabiki baskasina yatmaz bu normal

Sent from my iPhone using Tapatalk

Oğuzhan a katılıyorum. Eğer asfalt yoğun gidecekseniz defenderla GC kadar rahat edemezsiniz....

Voyagers' Alıntı:
Sayın Umut Bey,

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederiz, inanınki biz bu yolda önümüze sunulan her kıymetli tavsiyeyi ve görüşü not ediyoruz (kırmızı kaplı defterimize).
Şu aralar Grand Cherokee 4.0 Laredo, kare kasa (XJ vey YJ)' lere bakmakta, servis, yedek parça ve hastalıkları ile ilgilenmekteyiz.

Araştırmalarımız devam etmekte. Kısmet olursa aradığımız araca Allah'ın izni ile kavuşursak burada fotoğraflarını paylaşacağım.

Çok teşekkür ederiz.
Selametle
Murat
Murat Bey selamlar,

Doğa aşığıyız, hiç gidilmeyen yerlere gideceğiz yorumlarından sanki Defender veya mekanik LC size hayat tarzı olarak gibi düşünmüştüm ancak eşim de kullanacak dediğinizde tüm parametreler çok çok önemsiz hale geldi, o en tepeye oturdu:smiley:))))

son durum ne oldu

umut401' Alıntı:
Murat Bey selamlar,

Doğa aşığıyız, hiç gidilmeyen yerlere gideceğiz yorumlarından sanki Defender veya mekanik LC size hayat tarzı olarak gibi düşünmüştüm ancak eşim de kullanacak dediğinizde tüm parametreler çok çok önemsiz hale geldi, o en tepeye oturdu:smiley:))))

Sayın Umut Bey;

Yorumunuza eşimle birlikte kahkaha atarak güldük :D çok ciddiyiz. Gerçekten, evet, farkında bile değiliMMM. :mad:

Ama niyetimiz; tabi ki doğa, keşif, gezi kesinlikle off-road değil. E tabi durum bu olunca, eşimde benimde kullanabileceğim bir araç olsun diyor.

İlk olarak Defender 110 hayranlığı ile çıktığımız bu yolda, bir ara Grand Cherokee 4.0 Laredo dedik, sonra olmadı Opel Frontera 3.2 dedik, ardından da bugün arazide tecrübe ettiğimiz Discovery MPI 2.0' la devam ediyoruz. Gerisi ne olur muamma. Tecrübelerimizi burada güncelleme yaparım.

Bugün, Discovery' i yaklaşık %30 - 35 eğimli yarı ıslak toprak arazi üzerinde LPG de (4L Diff lock'ta) geri geri tırmandırdım, görseniz sanki acayip bir şey başarmış gibiydim :D Bu arada araç tık demedi çok güzeldi. He birde; aracın sahibi 4 L - Diff-Lock 'u benim sayemde keşfetti daha önce hiç kullanmamış sadece Diff-Lock 4'H ta kullanmış !! Enteresannn ?!

En önemlisi, aracın sahibi bey efendi aracı satın aldığından bu yana (2 yıl) hiç bir bakım yaptırmamış, motorda biraz yağ sızıntısı vardı vs., biraz canımız sıkıldı bu konuda. Şimdi niyetimiz Discovery 3,5 V8.

AMA !! hala içimde Defender 110 ruhu var. Ne yapacağım bilmiyorum.

Fena daralmış durumdayım.

Selamlar.
Murat

Ynt: Defender 110 Alma Arefesindeyiz. Benzinli (lpg) Mi ? Dizel (td Veya Tdı Bulmak Çok Zor Bütçe M

Mesela yağ sızıntısı defender yada series için normal birşeymiş. Hatta tecrübeli arkadaşların bana cevabı yağ sızıyorsa içinde var demektir sıkıntı yok dediler.

burakuysal' Alıntı:
Mesela yağ sızıntısı defender yada series için normal birşeymiş. Hatta tecrübeli arkadaşların bana cevabı yağ sızıyorsa içinde var demektir sıkıntı yok dediler.

Hahah :D Çok iyiymiş , bunu da not ettim ;)

Gerçi o yağ sızıntısı basit bir contadan da olabilir belki ? Yanlış mıyım ?

Selamlar,
Murat

limankalesi' Alıntı:
son durum ne oldu

Son durum, aramaya devam ediyoruz..

Tavsiyelerinizi, fikirlerinizi ve kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.

Selamlar
Murat.

voyvoda4' Alıntı:
Defender dan şaşmaa :D sabir bu araba icin gereken meleke gercekten murat bey, ben almadan önce 3 yil arastirdim, kriterlerime uygun bir arac bulduktan sonrada 5 ay sanayide bastan topladim, sizin bütcenizin biraz üzerine mal ettim fikir acisindan detaylari kendi basligimda var gecen gunbiri 35 bin teklif etti stepne demiri ile kovaladim :p kisacasi defender diger ruhsuz arabalarin aksine kisilik sahibi bir aractir, emek ister sabir ister ilgi ister cüzdaninizdan caktirmadan para asiran cocuk gibidir, maneviyati yüksektir ama tüm bunlara raziysaniz hic bir cherokenin veremeyecegi bir keyif ve mutluluk verir. Benzinlisi dizeli tdi yi v8 I forumda pek cok farkli gorus hakim, karar sizin tabi neticede diyecegim tek sey aceleye getirmeyin sabir edin.

Saygilar
Alkim

Sayın Alkim Bey,

"Sabır" benim en zorlandığım konulardan biri, hiperaktif bir yapıya sahip olduğum için yerinde duramayan biriyim. Hep isteklerim çabukça olsun diyorum, şu ara 4X4 araç aramanın 3. ayındayız, ama gelin bana sorun 9 doğruyorum. Oku, oku, oku ???, sürekli okuyup not alıyorum araştırıyorum ::smiley: , yedek parçaları, yakın tüketimi, 4x4, 4X2 avantajları dezavantajları, ağırlık merkezi, uzun yol, kısa yol, lastik tipi, yükseltme, denge, oran, testler, lbs, donanım, şnorkel, su geçişi derken geliyorlar bana... He birde anlamadığım kısaltmalar onlarda ayrı bir dert, kendi mesleğimi unutacağım vallah o kadarda emek harcadık :smiley:

1992 Model Tempra SXAK 1,6 ilk aracımdı, ilk göz ağrımdı severek ayrıldık ne yazık ki o zamanlar gençtim :smiley:. Hidrolik direksiyon Pompasına kadar, tavan döşeme, cam kaldıraçları, bilyaları, zemin döşeme, kapılar, koltuklar, ön konsol, ful dijital klima, elektrik sistemi, merkezi kilit sistemi vs. söktüm eve taşıdım el aletlerimde kendimce revize ettim hepsi çok güzel ve sorunsuz (abartmıyorum) çalışıyordu, motoru rektefiye görmüştü, aldığımda 5000 km' deydi. Düşünün aracı 4 saat boyunca pamukla cilalardım ayda bir, resimlerini hala saklarım. Biraz uzattım sanrım, pardon :smiley: Bir vatandaş geldi 6000 TL vereyim dedi, kendimi birden bagajdaki stepne ile aramdaki mesafesi hesaplarken buldum :D Yani diyeceğim o ki sizin (sizlerin) bu durumunu çok iyi anlayabiliyorum. Daha sonra 8000 TL' ye bir Memur abimize sattım, umarım hayrını görmüştür.

Şimdi tekrar o günlerin heyecanını yeninden yaşamak ve doğa tutkumuzla harmanlamak dileği ile umarız bu 4x4 araç arayışımızda hayırlısı olur İnşAllah.

Selamlar/Saygılar
Murat.

Serviste bürün contaları değişelim ana şanzumanınkini ellemesek daha iyi olur dediler. Ben de hiçbirini elletmedim.

Selamlar,

Bugün kısmetse 1990 model Beyaz - 209.000 km'de 2,5 benzinli+lpg'li bir Defender 110 görmeye İstanbul, Beykoz, Kavacık' a gideceğim.

Masrafsız olduğu belirtilmiş. İnşallah öyledir :smiley:

Konu hakkında yorumlarınızı, neye dikkat etmem gerektiğini mesaj atarak belirtirseniz çok memnun olurum.
Cep telefonumdan e-mail ve mesajlarınıza ulaşabilirim. Aracın malum sitedeki ilan kodu budur: 167401709

Selamlar/Saygılar.
Murat

bu aracın ederi max 17 bin tl aman fazla vermeyin

Merhabalar,

Bugün aracı gördük. Oldukça başarılı performanslı bir araç gibi duruyordu. Diff lock falan güzel geçiyordu.

Araci lpg ile biraz orta sertlikteki arazide zorladım. Fena değildi. Tabi bana göre

Yarin kismetse bir usta ile gidecegiz. USTA bize son ederini söyler diye tahmin ediyorum.

Sizin yorumunuz neye gore 17000 tl.Aksesuarsiz falan ondan mi?

Daha önce aracı gördünüz mü? Merakimdan soruyorum gercekten Yanlış anlaşılmasın :smiley:

Nihayetinde benimde sokağa atacak param yok pektabii:smiley:)

Aklımda son fiyat 19000 tl.

Selamlar
Murat

Allah'ın izni ile Defender'imiz alinmistir.

110 SW 2,5 D.

Satan kardeşimizden de gösterdiği saygı, iyilik ve yardimseverligi için ailece kendisine teşekkür ederiz. :smiley:

Artık bizlerde bu ailenin bir üyesi olmaktan mutluluk duyar ve satın alma arefesinde bizlere ışık tutan tüm arkadaşlara teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

Murat Uzun ve Ailesi.
Saygılarımla.

Voyagers' Alıntı:
Allah'ın izni ile Defender'imiz alinmistir.

110 SW 2,5 D.

Satan kardeşimizden de gösterdiği saygı, iyilik ve yardimseverligi için ailece kendisine teşekkür ederiz. :smiley:

Artık bizlerde bu ailenin bir üyesi olmaktan mutluluk duyar ve satın alma arefesinde bizlere ışık tutan tüm arkadaşlara teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

Murat Uzun ve Ailesi.
Saygılarımla.

hoşgeldiniz... demek ki 19000 u geçmeyen, derli toplu bir Def alınabiliyormuş. Model km ve özellikle de fotoğraf için sabırsızlanan bir tek ben değilimdir haberiniz olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,806
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
Ynsemr81

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR