2025, Güçlü The Campervan, Geziler Ve Yaşam Güncesi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 904
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,656
Transit seviyorum çünkü Ford'un açtığı belalara alışkınım. Araç bu illa ki problem çıkarır bir araç bence zaman içerisinde. 2017 Yılından beri Fordumun bana açtığı belalarla başa çıkmaya alışkınım biraz...
Her araç az veya çok bela açabilir ama araç alırken dikkatli olmak gerekli.
İkinci bir araç almak şu an için benim için akılcı değil. Zaten bir çekme karavanım varken en akıllıca seçenek şu anda varolanları kullanıp yola devam etmek...
Ama zaman içerisinde karavanda yaşama düşüncesi gerçekleşebilir olacağını görürsem. O zaman bir de ayrıca motokaravan edinme adımları atabilirim. Ama bunun olabileceğini pek düşünmüyorum. Bir eve olan ihtiyacımı yenip karavanda yaşamaya bir türlü başlayamıyorum. İklim sert, şartlar çetin. Evimi ararım ve özlerim diye düşünüyorum. Öyle olduğunda gidebileceğim bir evim yine de olsun diye içimden geçiyor yine...

Güçlü'm 2017'den beridir benimle ve bir kez motorunu, Bir kez alternatörü ve bir kez de marş dinamosunu ve bir kez de baskı balatayı ve bir kez de direksiyon kutusunu yaptırdık.
Gördüğünüz gibi Fordumun bana açtığı işler de hiç öyle az değil. Ama bunları yaptırageldiğimiz için en azından kullandığımız araçta bir süre giderler diye düşünüyoruz. Oysa alınacak yepyeni araçta neyin ne olacağı hiç belli değil yine...

Yine de ülkemi gezmeyi seven bir gezgin olduğum için Transitler benim gönlümün tahtındalar şu an için. Beğendiğim modelse 350L. Bu modelin içinde boynumu bükerek ayakta durabileceğim muhtemelen. Yine de benim gönlümden yine bir Ford geçiyor yalnızca...

Bir de bu araçların iyice yüksek tavanlı olanları da var. Belki de onlardan aramak lazım. Sürekli karavanın içinde eğilmek yine de pek kolay bir yaşam tarzı oluşturmaz insanda. 350L ler bir derece yüksek tavan ama bir de bunun daha da yüksek olanları da var. Pek fazla yoklar olanlara baktım içlerinde soğutucu falan var frigolu deniyor bunlara. Bunlar da bizim için çok iyi olmaz. FORD'un iyice yüksek tavan olanlarına bakınmaya yine de devam edeceğim.

Malesef Güçlü'mü vermeden böyle bir şey şu anda edinemiyorum. Güçlü'mle yolları ayırmayı da hiç istemiyorum çünkü çeki demirli ve turbo dizel bir cengaver o.
O bu maceranın şu anda baş kahramanı. Bir süre daha beraber olacağız.

Güçlü'mü vermeden motokaravanım olabilmesi için,

Ya 2037 yılında emekli olmayı bekleyeceğim,
Ya da karavanda yaşamayı başarmalıyım.

Başka türlü hiçbir şekilde motokaravana geçemiyorum.

Bilmeyenler için hatırlatayım ki,

Benim GÜÇLÜ'm aynı zamanda kendisi de bir kampçı kamyonet,

Gideceğim yere çekme karavanımı da götürürsem bu benim için GRAND COMFORD oluyor.

Birkaç günlük atraksiyonlara sadece kampervan düzenimle katılıyorum.

Şimdilik teknik anlamda benim kampçılık donanımım böyle....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR