ZJ 5.9 Büyüyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan can yalcin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 207
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,902
Ynt: ZJ 5.9 Büyüyor

mesela tavana takılan sis lambalarının açık tutulması yasktır. yani kapaksız tarfikte dolaşamazsınız gündüz bile.
yani welhasıl polislerle fazla iddalaşmayın ve mümkünse suyuna gidin, daha da mümkünü varmı sorun, suyuna gittiniz olmadı, tavuk suyu var et suyu var. :smiley:

Etiketler

rica ederim
bence tampona güzel yuvarlak mercekli 2 tane sis yeri deldirtip taktırın ve dodiklerle aynı renge boyatın çok şık olur.

997799' Alıntı:
mesela tavana takılan sis lambalarının açık tutulması yasktır. yani kapaksız tarfikte dolaşamazsınız gündüz bile.
yani welhasıl polislerle fazla iddalaşmayın ve mümkünse suyuna gidin, daha da mümkünü varmı sorun, suyuna gittiniz olmadı, tavuk suyu var et suyu var. :smiley:
tavuk suyu et suyu derken komser dublesine dogru gider

yaw kimi bi tas içer kimi 2 işte, öğrenciyiz diyecen, adam diycek maşallah araç fukara işi, zor durum, abi kabaca ayagımız yerden kesiyo işte dersin

Çelik tamponla biryere çarpsak ne olur ? Halk otobüsü yada standart demir tamponlu diğer araçlar çarptığında ne oluyorsa o olur . Hukuki açıdan haklısınız şuan ki kanunlarla kanuna aykırıdır . Mahkeme aşaması hasıl olursa savunma ruhsata işletme ile tehlikenin azalmadığı malzemenin niteliğinin aynı olması üzerinde kurulabilir . Haklı çıkılabilir yada çıkılamaz bilemeyiz .

İşin diğer tarafı tampon ruhsata işlenir mi ? Ben tamponu işlenmiş araç görmedim mesela . Vinç işleniyor ama vinç standart tampona da takılıyor yani aynı şey değil . Velhasıl işlerimiz hep idare i maslahat üzerine ... Arada olan bizlere oluyor işte ...

Ruhsat kendi üzerine olmasa , abi patronun ben şöförüm falan derdin :D

Kolay gelsin ...

Resimleri bekliyoruz...

Şu ana kadar çelik tampona sorun yaşayan görmedim.... Kullananlara sorun en iyisi....
Ben konuştum, hiç bi polis felan arıza yapmamış....

Keşke bi trafik polisi üyemiz olsada, mesleğini gizleyerek felan yazsa, bize yardımcı olsa...
Artı,
Bi tüvcü...
;D

Alfonse' Alıntı:
Resimleri bekliyoruz...

Şu ana kadar çelik tampona sorun yaşayan görmedim.... Kullananlara sorun en iyisi....
Ben konuştum, hiç bi polis felan arıza yapmamış....

Keşke bi trafik polisi üyemiz olsada, mesleğini gizleyerek felan yazsa, bize yardımcı olsa...
Artı,
Bi tüvcü...
;D
dostum tüv dedin yaramı didikledin valla, 2 senem var ama şimdiden vıyvıylar aldı beni, hele bide çelik tampon vs. takarsam, bu sefer kesin katil olurum gibi geliyo bana.... :'( :mad:

tayfun61' Alıntı:
dostum tüv dedin yaramı didikledin valla, 2 senem var ama şimdiden vıyvıylar aldı beni, hele bide çelik tampon vs. takarsam, bu sefer kesin katil olurum gibi geliyo bana.... :'( :mad:

Abi seni Antalya' dan Ahmet abi ile görüştürücem bu konuda.

Ferahlatacak seni... Hem çok iyi birisi, keyif alacaksın....
Konuştuk ya ama, sırayla, yavaş yavaş....

iste tamponla vincim. tamponu arabanin renginde boyatmadim ve boyatmayida simdilik düsünmüyorum bence dodiklerle uyumlu.bakalim sizlerde beyenecekmisiniz.[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

IMG_0241.jpg

IMG_0243.jpg

IMG_0244.jpg

selamlar
kaliteli bir modifikasyon olmuş buraya kadar. ARB texas ta da yaygın olarak kullanılan güvenilir bir marka. Türkiye piyasasında fiyat performansını bilmiyorum ama burda rakiplerinden ucuz olmasıda extra avantaj olarak düşünülür genelde. Ben burda koleksiyonda tuttuğum kendi 5.9 aracımda 35 lastik kullanmayı tercih ettim yükseltirken. 6 inch long arm kit kullandım. bushwalker spacer vs kendi imalatım. Tamponu değiştirmedim. kaya off-road için kullanmıyorum çünkü. tampona ihtiyaç duyabileceğim arazi etaplarında ağır araziye daha uygun olduğunu düşündüğüm cj-5 kullanıyorum, onda ise büyük ihtimalle Türkiye'ye ihracatı olmayan G.C. (grand canyon) marka tampon kullanıyorum, austin tabanlı yerel sayılabilecek bir firma, off-road firması..
her neyse konuyu dağıtıyorum merak ettiğim, aracınıza eklediğiniz tüm bu modifikasyonlarınız için ülkenizde ortalama ne kadar ücret ödediniz ? ben senelerdir texasta oturuyorum, burda off-road organizasyonları düzenliyoruz yıllardır. ABD de off-road TC de olduğundan çok daha yaygın durumda, yani seçenek şansını, fiyat-kalite doğrusunu belirleyen firmalar oldukça fazla. dolayısıyla abartılı maliyet gerektirmeyen bir spor göreceli olarak.. Acaba Türkiye'de böyle bir aracı off-roada hazırlamanın maliyeti ne civarda temel olarak bunu öğrenmek istiyorum. yakın gelecekte iki sene için ülkeye dönmeyi planlıyorum. kaç yıldır ankarada garajımda duran bir 5.9 um daha var. daha çok o araç için sordum aslında, eğer dönersem TC imkanları doğrultusunda off-roaddan uzak kalmam mümkün değil çünkü, biz burda ince kum (çöl iklimi) ve kaya ağırlıklı off-road parkurlarıyla haşır neşir olmaya alıştık, anadolunun bunlarla kısmen alakasız farklı yapısı ilgimi çekebilir gibi sanki..

Alfonse' Alıntı:
Kl71' in asfalttaki ses durumu hakkında detay verebilir misin? Rahatsız ediyor mu?

Sevgili Alfonse, seçilen lastik güzel, isabetli.. asfaltta en verimli birkaç mt den biri olarak bilinir. burda off-road araçlarını günlük hayatlarında da kullanan insanların çoğu, eğer 33 lastik tercih etmişlerse KL71 kullanır ki burası çöl iklimi, lastiklerin asfaltta erimesi falan rahatlıkla sözkonusu olabilir, yani çift kullanımlı mt seçimleri ses ve yol tutuş dezavantajının bu iklimde çok yaygın olması bilinerek, hatta buna önlem olarak yapılır, böyle düşün.
ucuz olması enteresan burda muadillerine göre pahalı lastiktir.

not: KL71 diş aralığı, 33 mterrainlerde tercih edilen etap lastiklerinin yüzde 70 inin diş aralığından sığdır. double wip denilen teknolojiyle üretilirler, dolayısıyla oyma denilen metodla üretilen istisna mterrainlere nazaran asfalt tutuşları yüksek, ses yalıtımları fazladır. bunların dışında KL71 de kullanılan dolgu malzemesi kendisini Texas H.R.R tarafından ''2008-2009 yıllarında yüksek sıcaklıklarda en az esneme payına sahip üç lastik'' listesinde 3.sıraya sokar.
...

Torq' Alıntı:
selamlar
kaliteli bir modifikasyon olmuş buraya kadar. ARB texas ta da yaygın olarak kullanılan güvenilir bir marka. Türkiye piyasasında fiyat performansını bilmiyorum ama burda rakiplerinden ucuz olmasıda extra avantaj olarak düşünülür genelde. Ben burda koleksiyonda tuttuğum kendi 5.9 aracımda 35 lastik kullanmayı tercih ettim yükseltirken. 6 inch long arm kit kullandım. bushwalker spacer vs kendi imalatım. Tamponu değiştirmedim. kaya off-road için kullanmıyorum çünkü. tampona ihtiyaç duyabileceğim arazi etaplarında ağır araziye daha uygun olduğunu düşündüğüm cj-5 kullanıyorum, onda ise büyük ihtimalle Türkiye'ye ihracatı olmayan G.C. (grand canyon) marka tampon kullanıyorum, austin tabanlı yerel sayılabilecek bir firma, off-road firması..
her neyse konuyu dağıtıyorum merak ettiğim, aracınıza eklediğiniz tüm bu modifikasyonlarınız için ülkenizde ortalama ne kadar ücret ödediniz ? ben senelerdir texasta oturuyorum, burda off-road organizasyonları düzenliyoruz yıllardır. ABD de off-road TC de olduğundan çok daha yaygın durumda, yani seçenek şansını, fiyat-kalite doğrusunu belirleyen firmalar oldukça fazla. dolayısıyla abartılı maliyet gerektirmeyen bir spor göreceli olarak.. Acaba Türkiye'de böyle bir aracı off-roada hazırlamanın maliyeti ne civarda temel olarak bunu öğrenmek istiyorum. yakın gelecekte iki sene için ülkeye dönmeyi planlıyorum. kaç yıldır ankarada garajımda duran bir 5.9 um daha var. daha çok o araç için sordum aslında, eğer dönersem TC imkanları doğrultusunda off-roaddan uzak kalmam mümkün değil çünkü, biz burda ince kum (çöl iklimi) ve kaya ağırlıklı off-road parkurlarıyla haşır neşir olmaya alıştık, anadolunun bunlarla kısmen alakasız farklı yapısı ilgimi çekebilir gibi sanki..
iyi günler araci begendiniz icin tesekkurederim.imkaniniz varsa amerikadan gelrken sizin araciniz icin gerekli herseyi alin getirin.türkiyedeki fiyatlar amerikaya göre pahali.suana kadarki yaptigim masraf 10 bin tl yi buldu benim.amerikada fu fiyata daha neler yaparsinz.

Evet ne yazık ki Türkiyede fiyatları yüksek henüz . Birdetabi burda ruhsata işletme , muayeneye sokmak , mueyenin kabul ettiğini polisin etmemesi gibi başkaca sıkıntılarımızda var . Gerçi bunlar kısmen düzelmeye başladı ama kısmen :D

Merak ettim acaba ABD de bu Modifikasyonların size maliyeti ne oldu ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR