ZJ 5.9 Büyüyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan can yalcin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 207
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,900

Etiketler
Ynt: ZJ 5.9 Büyüyor

Torq' Alıntı:
Sevgili Alfonse

ortada şöyle bir durum var. ABD piyasasında özellikle kırsal yoğunluğa sahip eyaletlerde yol içi ve yol dışı mt lastik kullanımı yaygınlaştı son 5 senedir. Mt görselliği burda truck tutkunu insanlar için vazgeçilmez durumda, ister asfaltta olsun ister kırsalda.. hatta şöyle bir istatistik hatırlıyorum ford f serisi, ram, bronco, silverado gibi truck sınıfı araç sahiplerinin yarısından fazlası ABD de günlük kullanımlarında at lastik tercih etmiyolar. (2008 yılı için yapılmış olması lazım araştırmanın)
e bu sınıfın küçümsenmeyecek kadar çok alıcısı olduğunu da düşün, çoğu kültürleri olarak bakarlar bu araçlara ve asla vazgeçmezler, her neyse bu yapılan Goodrich aerospace'nin bir araştırması ( BFG lastikleri ). yapılmasının sebebine gelince mt lastiklerin son yıllardaki kullanım alanının değişme hızını ölçmek vs.. yani demek istediğim artık büyük firmalar yeni mt üretimlerinde asfalt kullanımını da göz önünde tutmaya başlamak zorundalar, buna istinaden dolgu malzemelerinin yeniden yapılanması, lastiklerin esneme paylarının taban çeşidine göre değişim gösterebilmesi falan gibi renew çalışmaları var artık ortada.

Yani her koşulda mt diyen seninle aynı mantıkda çok insan var burda :smiley:

en önemli yapılanmada ıslak asfaltta yol tutuşu ve ses yalıtımı gibi bir mt yi kabusa çeviren dezavantajlar üzerine. bunlar kurmaya uğraştığımız off-road org. şirketi için sponsor firmalardan aldığımız bilgiler. yani yeni üretilen mt ler eskilere göre düz yol için daha avantajlı oldu sanırım, eğer hala tasarı aşamasında değillerse.

yine de işin doğrusu asfaltta at kullanmak tabii, adı üstünde.. ama gene de ben kullanmam :smiley:

MT hakkında sana söyleyebileceklerim genel olarak şöyle: hangi markayı alırsan al, bu lastik ne boyutta olursa olsun asla yerine çıkardığın at nin sıfırı kadar sessiz olmaz. ki bunu biliyosundur. hatırlatmakta fayda var.
bunun dışında daha ben yağmurlu asfaltta at gibi yol tutuşu-fren mesafesi olan bir mt ye rastlamadım. yok.. (farklı ebat ve markada 5-6 mt yi uzun süreli, bi o kadarını da test amaçlı kullanım tecrübesi)
Yine 80 mil üzeri hızda kaliteli bir at lastiğin verdiği güveni hiçbir mt veremez. aslında bu yanlış oldu, güveni fazla fazla verirde, iş virajı almaya gelince inan almaz, verdiği güvenle dışarı çıkarsın artık :smiley: allah korusun :smiley:

Bir de sürtme meselesi var. şuna dikkat etmelisin, aynı ebatlarda bir at ve mt arasında mutlaka fark olacaktır. (olmaz diyene kesinlikle inanma, ya cehaletine ya para açlığına ver, hemen uzaklaş ordan) bu da demektir ki at de sürtmeyen aynı ebatlı mt sürtebilir baskı altında (artikülasyon esnasında). şu nedenle söylüyorum sen test için baktırmak istersin, işletme sahibi getirir aynı ölçüde bir at, denersiniz sürtmez ucu ucuna, sonra siparişini verirsin mt nin, takarlar, sonra yüksek hızda ilk virajda 'tıııırrrrtttt' diye bi ses..
çok tehlikeli.. zj ler çok yaylanırlar
diş aralıklarına dikkat etmekte de fayda var, kabaca genellersek diş aralığı düşük olan mt asfaltta daha başarılıdır diyebiliriz (ama yinede sadece genelleme yaptık burda, dikkat)
sonra lastiğin taban genişliği büyüdükçe insanın gözbebekleri de büyür. ama o aynı lastik süspansyon ağırlığı altında janttan yanlara 'yayılma' yapabilir mesela. bu da yol tutuşu düşürür zaten, şöyle düşün, 2 ton bir ağırlığı daha ince bir tabanla yola yapıştırmak var, birde daha geniş bir tabanla, ilkinde cm ye düşen baskı artar, doğal olarak tutuş yükselir..

siparişini verdiğine göre zaten bunlar hakkında araştırma yapmış bilgi edinmişsindir. cooper stt demişsin. anladığım kadarıyla aracın std veya get mi var? 31 lastiklerde cooper stt güvenli-verimlidir off-roadda çünkü. 33 gibi ölçülerde kumho daha büyük lastiklerde BFGoodrich tercih edilir burada daha çok. çok mantıklı bir açıklaması yok bunun ama böyle bir inanış var
ilk uygun olduğum zamanda şu 'asfalt kullanımı için esneme payları baz alınıp yapılan verimlilik sıralamasını' tarayıcıdan geçirip iletirim sana, veya kendim özetlerim (mt ler için HRR araştırması).. fikir açısından..

Dar lastiğin ıslak, kar, derin olmayan çamur yüzeylerde başarılı olduğunu ve bunu cm kareye basan ağırlık yüzünden olduğunu biliyordum. Hatta bunu 93' te önce öğrendiğimde ww Kafer' de denemiştim. Sonrasında da diğer makinelerimde defalarca denedim. Denemeler çok keyifli oluyor ;) ;D
Cadde karında, 3 5 psi fazla havalı lastik, yere dar bastığı için ve diş araları açıldığı için inanın daha iyi...

Ankara' da herkes kış başında kar lastiği alır. Ben, heo normal lastik aldım kış başalrında ve havalarını normalden fazla şişirerek kullandım karda, kışın. Hiç kar lastiğine ihtiyacım olmadı. Onların limitte çıktığı yeri biraz patinaj v.s. çıktığım çok olmuştur. :smiley:

Verdiğiniz bilgiler etkileyici, teşekkürler.

5.9' unuzun Ankara' da garajda olduğunu söylemiştiniz. Arzu ederseniz ilgilenebilirim aracınızla. Şu aralar bol bol vaktim var.
Hatta, Ankara' dan (veya başka bi şehirden) herhangi bi ihtiyacınız, işiniz v.s. olursa seve seve koştururum.
Yanlış anlamayın.... Tekliflerim tamamiyle karşılıksızdır. "Have No Commercial Value ;D" ...

Kızkardeşim Canada' da, Montreal' de..... MOda sektöründe... Bende yıllardır bilinen bi Türk firmasının bünyesinde mayo bikini içmaşırı satıyordum, Bodrum mağazalarının şubeler müdür asistanıydım. Şu anda maalesef çalışşmıyorum. Kızkerdeşimin birlikte yaşadığı, Canadalı aile dostumuz ailenin NY' de daireleri ver. Sık sık NY' ye giderler.

Texas' ı çok merak ederim. Yıllardır Boot giyerim. RedNecks' leri çok sempatik bulurum ;D
Amerika' da yaşayanlar pek sevmiyorlar, biliyorum ama yasadışı Heels Angels' a heves ederim (tabiki yasadışı olmayan eğlenceli tarzlarına). Türkiye' de oluşumları var ve oldukça kapalı bi gruplar. Hiç sorun yok. Sadece bir gazeteci gizli isim ve mozaiklenmiş fotolarıyla röpörtaj alabildi şu ana kadar, o kadar. kuralları v.s. hep aynı. tabiki U.S.A. origin' e bağlılar.
Custom bike, chooper, para olmazsa harley veya onun taklidi japon cruiser severim.....
Lise yıllarından beri hayalimdir. Custom bike veya ruhu olan bi makineyle Route66' yı katetmeden ölmeyeceğim. İleriki yıllarda, ki bu imkan pek gözükmüyor ufukta, Amerika ziyareti yapabilirsem bi El-Camino, Barracuda veya Charger kiralayıp bu hayalimi gerçekleştireceğim inşallah. Ayağımda kahve, tozlu bi boot, üstümde bi jean, ince salaş bi gömlek, ufak bi çanta, bi de blonde yanımda ;), tabiki Jackie veya JimBeam şişesi ;D Bide bi karton Luck Strike sigara+zippo.... ;D

1 hafta kadar önce sizin tanıtımınızı okuduğumda tüylerim diken diken oldu, hayale dalıp gözlerim yaşarmadı desem yalan olur. Beni ve ilgi alanlarımı, hayallerimi bilen aileme, yakınlarıma dahi imrenerek bahsettim sizden....

Tabiki madalyonun apayrı yüzleri vardır ama, bence çok şanslısınız.....

Neyse, Can' ın konusunu çok dağıttım, lütfen kimse kusura bakmasın....

Ben yaptığım off-road gezilerde diğer araçların oralarını buralarını incelemeye inanın eğlenceden daha çok vakit ayırırım. Benim hobimde ilgi alanıma giren konularda bilgiden dolup taşmak.... Hiç işime yaramayacak olsalar bile... ;D ;D ;D

Can' la geçtiğimiz hafta sonu Tekirdağ' daki off-road oyunlarında tanıştım.

KL71 her ne kadar battığı çamurdan çıkarmasada boşaltımı açısından çok başarılı idi. Bunu ben dahil herkes saatlerce gözlemledi. Hatta isoff başkanı v.s. gibi bi pozisyonda olan beyefendi ile yanyanaydık. kendiside ifade etti bunu.
Orada, parkura çok süratli girmeyen hemen hemen bütün araçlar battı.
Sadece tek bi makine kalmadı. Birinci avantajı hepsinden yüksek olmasıydı. altı oturmuyordu. Patinaj atsa oda gömülürde ama lastiklerinin boşaltımı ve tırmalayıp aracı götürmesi buna imkan vermedi. Saatlerce oynadı orda. Marshall/Kumho MT834 kullanıyordu, fakat topuktaki son dişler birer arayla kesikti ;D ilginenlere tavsiye ederim...

Ben KL71' i çok beğenmiştim. Ama, yanaklarındaki desenleri ucuz bulan arkadaşlarım beğenmemişlerdi. Oysaki benim hoşuma gitmemişti bu desenler. Fakat, ne yazıkki yanlarında beyaz yazı yoktu. Benim makine siyah ve Bi Amerikan markasında kesinlikle beyaz yanaklı lastik olmalı ;D

O aralar kullanım şartlarıma ideal olan, görselliğinide çok beğendiğim Cooper Discoverer STT' nin Türkiye' ye gelen gemide olduğunu öğrendim. Fiyatıda bi tandığımı aracılığı ile uygun bulunca hemen yapıştım ;D Yardımları için dostlara teşekkürler....
Lastikleri Kasım başında bekliyorduk, fakat dün elime ulaştı... Hemen taktım. pek kullanmadım daha ama, çok hoşuma gitti.
Bu arada, 2inch yükseltme ve std jantlar mevcut benim aracımda. lastik ebatlarını 30 9.5 15 tercih ettim...

Can kardeşim, anavatanında ve Türkiye' de efsaneleşmiş 5.9 ZJ' n çok güzel.... Güle güle kullan. Ankara' dan bi arkadaşın var artık. Neye ihtiyacın olursa çekinmeden ulaş bana.... Keyifede bekleriz ;D

tayfun61' Alıntı:
abbaaavvv bu makineyle çamura gir ve land' e çekil amanın rezil olduk ;D
O çeken Land' le oradan ben iki kere geçtim.... ;D Naci abi sağolsun, anahtarı verdi, sonrada batırdığım V8 Land' in içini sildirdi ;D

Land temizlendikten sonra bu sefer Naci abi geçti direksiyona, bende yanına.
Yani o Bahsettiğin Land' in hem yan koltuğuna hem şöför koltuğuna oturdum ;D
Naci abi kasten batırdı makineyi, açtı klimayı, dakkalarca debelendik içinde, kahkahaları duymalıydın ;D

Sonra çıktık, Can battı, çLand Can' a sabit nokta oldu, kendini çekti çıkardı 5.9 :smiley:

Alfonse' Alıntı:
5.9' unuzun Ankara' da garajda olduğunu söylemiştiniz. Arzu ederseniz ilgilenebilirim aracınızla. Şu aralar bol bol vaktim var.
Hatta, Ankara' dan (veya başka bi şehirden) herhangi bi ihtiyacınız, işiniz v.s. olursa seve seve koştururum.
Yanlış anlamayın.... Tekliflerim tamamiyle karşılıksızdır. "Have No Commercial Value ;D" ...

Kızkardeşim Canada' da, Montreal' de..... MOda sektöründe... Bende yıllardır bilinen bi Türk firmasının bünyesinde mayo bikini içmaşırı satıyordum, Bodrum mağazalarının şubeler müdür asistanıydım. Şu anda maalesef çalışşmıyorum. Kızkerdeşimin birlikte yaşadığı, Canadalı aile dostumuz ailenin NY' de daireleri ver. Sık sık NY' ye giderler.

Texas' ı çok merak ederim. Yıllardır Boot giyerim. RedNecks' leri çok sempatik bulurum ;D
Amerika' da yaşayanlar pek sevmiyorlar, biliyorum ama yasadışı Heels Angels' a heves ederim (tabiki yasadışı olmayan eğlenceli tarzlarına). Türkiye' de oluşumları var ve oldukça kapalı bi gruplar. Hiç sorun yok. Sadece bir gazeteci gizli isim ve mozaiklenmiş fotolarıyla röpörtaj alabildi şu ana kadar, o kadar. kuralları v.s. hep aynı. tabiki U.S.A. origin' e bağlılar.
Custom bike, chooper, para olmazsa harley veya onun taklidi japon cruiser severim.....
Lise yıllarından beri hayalimdir. Custom bike veya ruhu olan bi makineyle Route66' yı katetmeden ölmeyeceğim. İleriki yıllarda, ki bu imkan pek gözükmüyor ufukta, Amerika ziyareti yapabilirsem bi El-Camino, Barracuda veya Charger kiralayıp bu hayalimi gerçekleştireceğim inşallah. Ayağımda kahve, tozlu bi boot, üstümde bi jean, ince salaş bi gömlek, ufak bi çanta, bi de blonde yanımda ;), tabiki Jackie veya JimBeam şişesi ;D Bide bi karton Luck Strike sigara+zippo.... ;D

Sevgili Alfonse;

Aylar sonra gelen cevabım için kusuruma bakmazsın diye umuyorum. uzun süredir arizona bölgesinde işle meşguldum eve gidemedim bile, evdeki kuzenim takip etmiş siteyi bi süre, cevap yazdığınıda söylemişti, biliyodum yani ama dün daha yeni gelebilince benim cevabımda bugüne kaldı..

tanıtım yazını zaten okumuştum route 66 yı falan önceden gördüm ben aslında :smiley:

iş çöl rüzgarını yüzünde hissetmek, aynı anda motoru da ellerinde ve bacaklarında hissetmek, bu hisle batan güneşe custom üstünde gitmek olunca 66 yı zaten efsanesi değil ruhu bir numara yapar, büyüsü, insanı çağırması, kışkırtması.. fonda for whom the bell tolls falan çalar o ara, kafanda bi yerde dinler sonra kanın damarlarındaki akışını bile hissetmeye başlarsın, ilk defa yaşıyomuşsun gibi gelir, rüzgarın yüzüne vurduğu özgürlük duygusuyla tüylerin diken diken olur, hatta daha güçlü olduğunu düşünürsün, motor bile daha gürültülü kükrer..

başka bi kültür, başka bi yaşam tarzı, başka bi felsefe?? sonradan kabullenipde iliklerinde hissedebilmek nasıl böyle kolay olur diye şaşırıyosun, sonradan anlıyosun o rüzgarı bi defa yüzünde hissedince bi daha iflah olamayacağını.. işin orda bittiğini

konuyu fazla dağıttım, site özelden mesaj atmam için yeterli deneyimim olmadığını düşündüğünden bunlar burda kalmak zorundalar..

bi de hells angels konusu var, aslında türkiye hells angels için özel bi ülke, çünkü içlerine aldıkları ilk müslüman ağırlıklı toplum türk toplumu, zaten sonrası da yok. ordaki açılıştan haberim var, organizasyonunda tecrübemde var, urla'da villa 81 :smiley: aslında biraz biraz dejenere oldular artık, 50 lerde hava kuvvetleri pilotları tarafından kurulduğunda mantığında suç kavramı yoktu, şimdilerde montrealdeki bütün organize suçları yönetecek kadar suça karıştılar, suça karışınca popülerde oldular tabi, sonrasıda mutasyon.. “when we do right nobody remembers, when we do wrong nobody forgets” şeklinde bi atasözleri var, okununca karizmatik kışkırtıcı, cezbedici falan tabi, ama özünde böyle bişeyde yoktu :smiley:
hiç anlamadığım bi konu da bu arkadaşların felsefesinde toplu olarak motorlarla şehir-cadde istilası ve sınırsız alkol gibi ritüeller varken izmirde bu manzara nasıl görünür acaba, çünkü yapılmadıktan sonra kulübün ne manası var vs vs vs.. Alfonse senin bu oluşumun etkinliklerinden haberin var mı izmirde, hiç tanıştın mı üyelerle?? merak ediyorum orda neler yaptıklarını

benim 5.9 çayyolunda mesa koru sitesinde duruyodu en son, dairenin kapalı garajındaydı hala çalınmadıysa ordadır :D dönüşüm belli olmadığından trafikten çekmiştim plakasız şekilde yatıyo kendisi ama anahtarını gelirken apartman görevlisine bırakmayı unuttuğum için garaj kapısını açabilecek biri yok orda, inceliğin için gerçekten çok çok teşekkürler..
aynı şekilde burda benim yapabileceğim şeyler olursa seve seve, hevesle yaparım, gönülden söylüyorum.. aynen have no commercial value :D
bodrum falan demişsin valla içim bi garip oldu açtım bodrumla ilgili şarkı falan dinledim :smiley:

sevgili alfonse
eğer olur ya programların değişir, gelme şansın olursa, burayı da çok yürekten söylüyorum, yola iki nightrod, ikişer ufak deri çanta ve ikişer jackie ile çıkarız, hatta blonde işini de gider bi barda çözeriz çıkmadan :p seve seve ayarlarım hepsini

sevgiler

Bu nasıl anlatımdır hocam ;) Alfonse u kaybedeceğiz bu gidişle ::smiley:

Ruhu olan bu anlatım için teşekkür ederim .

Saygılar ,selamlar ...

ssbman' Alıntı:
Bu nasıl anlatımdır hocam ;) Alfonse u kaybedeceğiz bu gidişle ::smiley:

Ruhu olan bu anlatım için teşekkür ederim .

Saygılar ,selamlar ...
yav üstad hiç sorma resmen gözlerim yaşardı, kopdum gittim, Alp' i düşünemiyorum valla. Bu arada ben yazacakdım önce davrandın hislerime de bir nev-i tercüman oldum bu kadar olur yani, hürmetler, saygılar...

Aracın çok güzel hayırlı olsun ayrıca dodik, lastik ve jantlar süper olmuş canavar burda diyor kazasız günlerde kullan

Torq yeter yahu, biraz daha anlatırsan konuyu okuyanların yarısı evini, eşini, işini falan bırakıp atlayıp sana kalmaya gelecek! ;D Çok kişinin yuvasını yıkacaksın! He he! ;D

Tam hayalimdeki gibi bir ev yapmışsın kendine, hayranı olduğum tüm arabaları da koymuşsun garaja! Bi de bu olay Türkiye'de olsaydı, tam süper olacaktı.

Ben yurtdışında çok güzel bir işim varken herşeyi bırakıp Türkiye'ye geldim, burada hayat daha zevkli diye!... Hiç te pişman değilim. Burada bir tarafta denize girip windsurf yaparken, ertesi gün biraz uzakta kayak yapabiliyorsun. Geçen sene Aralık'ta windsurf yapıyordum. 10 gün sonra Ankara'ya geldim, kar vardı, yakın yerlere kayak yapmaya gittim. İstediğin yere dalıp offroad yapıyorsun, kimse karışmıyor, offroad parka falan da gitmene gerek yok, falan!... Sınırsız özgürlükler ülkesi! Benim için Türkiye yaşamayı isteyeceğim tek yer! (Bir tek Avusturalya'yı merak ediyorum, henüz göremedim)

İşle ilgili burada belki hayal kırıklığına uğrayabilirsin, çünkü birçok şey oraya göre çok geride... (özellikle teknoloji veya araştırma ile ilgili bir işin varsa...) ama yaşam olarak zannediyorum ki burada daha mutlu olacaksın! Türkiye'ye gel de görüşelim. Ben de Ankara'dayım. Şu senin 5.9'un durduğu garajın kapısını açarken yanında olmayı çok isterim doğrusu! Tozlu tozlu... üstündeki tozları üflersin, sonra arıza falan var mı diye sağını solunu incelersin... lastikleri şişirirsin... yıllardır ilk defa çalışacak, belki ikinci üçüncü seferde çalışır... (akü bağlantısını çıkartmadıysan kesin bitmiştir...) bitmemişse binip tozlu tozlu bi tur atarsın... filimlerdeki veya bira reklamlarındaki gibi olacak sanırım! Hatta videoya çek te kendi video klibin olsun. Ağzımın suları aktı! He he! :D

anaaaaam, baba bu ne felsefe bu ne hayal gücü neymişiz biz beeaa, nutkum tutuldu harbiden... :eek:

tayfun61' Alıntı:
anaaaaam, baba bu ne felsefe bu ne hayal gücü neymişiz biz beeaa, nutkum tutuldu harbiden... :eek:

Konu arabalar olunca hepimiz duygusal oluyoruz demekki! Hanımlar istediği kadar desin: "hiç romantik değilsin", "benimle hiç ilgilenmiyorsun"... falan diye! Bak, V8'lere karşı nasıl da romantik ve ilgili olduk! ;D

aracima en son 2" lik teflon koydurdum.yapmadan önce orjinal yüksekligi 33 cm di simdi ise 51 cm 18 cmlik bir yükselme olmus buda 7.5"

arazideyiz_kumbaba040.jpg

arazideyiz_kumbaba048.jpg

arazideyiz_kumbaba223.jpg

arazideyiz_kumbaba361.jpg

IMG_0269.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR