ZJ 5.9 Büyüyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan can yalcin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 207
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,927

Etiketler
Ynt: ZJ 5.9 Büyüyor

-1-

-2-

Lütfen bu alıntılarınnın fotolarına tıklayın bi daha......
Sonra okuyun ya alttaki cümlemi, yada okumayın.... ;D
bu off road' lardan sonra söze ne hacet ;) ;D

Can,
Offf....
süper fotolar...
Sen ciddi ve çok keyifli bi off road işine girmişsin, görseler mükemmel, tebrik ederim caNNım ;D kardeşim......

Tayfun abi,
Bizler daha debelenelim çamurda bi karış karda, anneler ne aslanlar doğuruyor görüyomusun ;D ;D

Torq' Alıntı:
''şaft için bilya sisteminden vazgeçilmesi 6.5 inch ten sonra zaten zorunluluk, 3 inch ten sonra sünnet :smiley: standart haliyle dağıtmak biraz kabiliyet gerektirir ama neticede yeni arazi tecrübesi kazanılıyorsa tüm asgari önlemleri almakda fayda var, dağılmışsa demekki o da asgari.. bu arada yeterli alet edevatla kendinizde değiştirebilirsiniz, fazla maharet gerektiren bir iş değil, böylece mekanik tecrübeside kazanabilirsiniz. ilgilenen olursa ayrı bi konu açıp anlatırım resimli olarak.

sevgiler

Sevgili Torq,
Bildiğim kadarıyla Zj' lerde 3 tip şaft kullanılmış fabrika çıkışı. Hatta benim 95 ZJ' min internetten bulduğum ispanyolca "service manuel" inde şaft konusunda üç chapter açmışlar. Yani şaftınız şöyleyse böyle yapılır, böyleyse bu yapılır diye.....

Dolayısı ile ben bundan şunu çıkardım, aynı yıl içinde bile fabrikadan çıkan ZJ' lerden 3 çeşit şaft kullanılmış..... 249' dada böyle 46RH' ta da, 44 RE' dede böyle.....

Benim şaft uzayıp kısalanından, hatta grasörlüğü bile var bu şaft oynarlığından.... Şanslımıyım yani?.....

46Re şanzmanlı Canın 5.9 makinesinin şaftına gelirsek....
Eğer bendeki şaft lazımsa Can' a,
senin yazdığın şeydeki sorun şu Türkiye' de.... O şaftı nerede bulucaz.... ? Gerçi Levemt yaptırmaktan bahsetmiş ama, ban pak anlamadım maalesef.. ??? ;D

Nedir bu işin doğrusu? ??? ;D

Konu çok keyifli ... :D

Bu şaft konusunda bende merak içersindeyim . Torq hocam zaman ayırabildiğinizde dediğiniz gibi bir başlık açıp bilgilendirirseniz çok sevinirim .

Çevirme uygulamasını ben yarım anladım gibi ... Ama birkaç foto ve foto üzerinden anlatımla tam anlasak çok iyi olur . Zira maliyette birşey sayılmaz . Şaft kesildi mi ? Kaynaklandı mı ? Yoksa sadece ön kosmında mı bir işlem yapıldı ? Diff çıkışında bir işleme gerek var mı ? Çok sordum :D

Başta konuda bizi misafir eden Can beye ve tüm arkadaşlara tek tek teşekkür ederim .

Can,
Offf....
süper fotolar...
Sen ciddi ve çok keyifli bi off road işine girmişsin, görseler mükemmel, tebrik ederim caNNım ;D kardeşim......

Tayfun abi,
Bizler daha debelenelim çamurda bi karış karda, anneler ne aslanlar doğuruyor görüyomusun ;D ;D
[/quote]tesekkurler alp abi beyendiginize sevindim.istanbula bir gelinde bir atraksyon yapalimmm :smiley:

şimdi bu şaft olayını sanırım Ergun abi ve ben yaptık. burdaki 95 modeli olan arkadaşımda da istavrozlu saft var ama kaydırmalı değil. (kaydırmalı dediğimiz olay da 2 tane boru düşünün iç içe geçmiş birinin içinde freze var birinin de dışında freze var) benimkinde bu eski jointin olduğu yerden 5 cm geriden şaft kesildi, 2 tane mafsallı gresörlüklü yani bakım ihtiyacı olan istavrozlu şaft mafsalları araya kaynatıldı jointin çıktığı ön defransiyele bağlı olan yere de şaftçının kendi tornacısı bi flanş yaptı cointin çıktığı yerdeki yuvaya cuk oturan bişi yani, daha sonra balans ve takma işlemi yapıldı. şimdi bu yeni sistemle bu sistem arasındaki fark şu yeni şaftım 10 cm den fazla kendi yuvasında içeri girip dışarı çıkabiliyo eski sistemde bu 3 cm civarındaydı ama sıkınıtı şu 3 cm e geldiğinde en sona dayanır ve sert bi zorlamada kırılabilir, bi ihtimal bu kırılma esnasında aşırı balan olacağı için defransiyele, arazi şanzumanına zarar verilebilir, kırılma olayının yerine bağlı olarak şaft yerinden çıkabilri bu da daha kötü senaryolara yol açabilir...ben çıkma vs vs de orjinal şaft buldum, yeni joint buldum ama bu olayları düşünerek ve daha da yükselticeğim için bu işlemi yapmaya karar verdim. Ergun abi 200 liraya yaptırdım demişti ben 275 milyona yaptırdım, çıkma orjinal şaft 400 tl, yeni orjinal şaft 700 euro, kırılan join parça olarak satılmıyor....
konu tam olarak bunlardan ibarettir...

Güzel oldu Levent hocam sağol . Şimdi Ankarada bakmak lazım bize kaça çıkacak maliyet değişecek mi? İstanbul da herbişey var . Taşı toprağı altın nede olsa ;D

tayfun61' Alıntı:
yav kesin nazar değecek can' ın ZJ'ye.....oy allahım korusun sakın haaa... :'(
walla birsey olsun arabama güzel yorum yapan herkesin arabasini cizecem.euhuehueuh zaten 2 dir rüyamda bushwackerlar caliniyor

can yalcin' Alıntı:
walla birsey olsun arabama güzel yorum yapan herkesin arabasini cizecem.euhuehueuh zaten 2 dir rüyamda bushwackerlar caliniyor

Can çalıcam bushwackerlarını :D kaskosu varmı :D ? nerede oturuyorsun kardeşim ? :D

Her aksesuar işlenir yeterki paradan haberi verin kasko şirketlerine :D . Aksesuar olarak bedeline göre ek prim ödemek kaydıyla , ek müzik sistemi , lpg sistemi , dodoik , port bagaj vs eklenebilir .

can yalcin' Alıntı:
varda kaskoya isleniyormu bunlar.islenmiyor diye biliyorum.caddebostanda abi beklerimmm

valla şaka maka tam istediğim abartıdan uzak zjyi yapmışsın helal sana , allah kaza bela ceza vermesin ...
yanarım yanarım beraber geziye çıkamadık beni bi çekemedin ona yanarım :smiley: bizim zjler abi kardeş oynardı ne güzel ...
( bu üç nokta ... sevgili saygıdeğer abim Alp alfonse'nin armağanıdır , saygı ve özlem ile anıyorum bu arada )
inşallah beraber arabanı işgal ederiz bir gün :smiley: yada inşallah benimde böyle bir zejem olur , olmazsada ne farkeder canım :smiley: biz bir aileyiz senin zeeejen benim zeejem :smiley: ... zati zeeejeni sağda solda millete ''bakında araba görün'' diye gösterip duruyorum ...
Kardeşim lafını hitaben kullandım yaşla alakası yok , yaşım 23 kardeşim :smiley: ...
Hadi aksına kurban kal sağlıcakla :smiley:

mirkan' Alıntı:
valla şaka maka tam istediğim abartıdan uzak zjyi yapmışsın helal sana , allah kaza bela ceza vermesin ...
yanarım yanarım beraber geziye çıkamadık beni bi çekemedin ona yanarım :smiley: bizim zjler abi kardeş oynardı ne güzel ...
( bu üç nokta ... sevgili saygıdeğer abim Alp alfonse'nin armağanıdır , saygı ve özlem ile anıyorum bu arada )
inşallah beraber arabanı işgal ederiz bir gün :smiley: yada inşallah benimde böyle bir zejem olur , olmazsada ne farkeder canım :smiley: biz bir aileyiz senin zeeejen benim zeejem :smiley: ... zati zeeejeni sağda solda millete ''bakında araba görün'' diye gösterip duruyorum ...
Kardeşim lafını hitaben kullandım yaşla alakası yok , yaşım 23 kardeşim :smiley: ...
Hadi aksına kurban kal sağlıcakla :smiley:
tesekkurederim yakin konusmanizdan dolayi insallah bir gezide bulusurz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR