ZJ 5.9 Büyüyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan can yalcin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 207
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,927

Etiketler
Ynt: ZJ 5.9 Büyüyor

Çok güzel i keyifle binmeni dilerim hocam . Peki şuana kadar şaft açıları ile ilgili bir sıkıntı yaşadın mı yada başka bir sorun ? Yada açıları iyileştirmek için bir işlem uyguladınız mı ?

ssbman' Alıntı:
Çok güzel i keyifle binmeni dilerim hocam . Peki şuana kadar şaft açıları ile ilgili bir sıkıntı yaşadın mı yada başka bir sorun ? Yada açıları iyileştirmek için bir işlem uyguladınız mı ?
simdilik acilar kurtariyor ama bilyali oldugu icin ön saft cokta saglam olmaz.bilyalar dagilirsa onada bir cözüm buluruz bilya sistemini kaldirirz

Aslında arazi sözkonuysa ön şaftı bilyadan kurtarmak en güzeli aslında . Daha sorunsuz ve daha sağla sonuçta . Sanırım yakın zamanda forumdan bir arkadaş dönüşümü yapmış ve buraya da aktarmıştı ...

ssbman' Alıntı:
Aslında arazi sözkonuysa ön şaftı bilyadan kurtarmak en güzeli aslında . Daha sorunsuz ve daha sağla sonuçta . Sanırım yakın zamanda forumdan bir arkadaş dönüşümü yapmış ve buraya da aktarmıştı ...
evet yanlis hatirlamiyoram kutahyadan orhan beydi

Evet doğrudur ama ben konuyu bulamadm şimdi , halbuki dün akşam elimin altındaydı :D Linki hatırlatabilirsen çok sevinirim . :smiley:

Maliyeti de uygun bir işlem arka bağlantı zaten double cardan önde dönüştürülürse hayli sorunsuz olur . Arazide dağıtmadan önce yaptırmalı ...

Sanırım benim o şaftı deiştiren...
size tavsiyem bu kadar yüksetmişsiniz bir an önce şaftla oynayın bilya ile beraber başka bir yeri de yiyebilir, bi de arazide kalabalık bi gezide rezil olmak var işin sonunda...tantana vesselam hem kendi gününüzü hemde diğer arkadaşlarınızın gününü perişan edebilirisiniz, araç 2 çekere düşütüğü anda inanamıycaksınız ama toros kadar bile zor gidiyor, hatta toros önden çekişli daha avantajlı :smiley:
200-300 civarına mal oluyo bu sistem, kaydırmalı taktırırsınız aşırı artikülasyonlarada sorunsuz kullanırsınız...bi de 7,5'' te o bilyalar zaten en son kısımdadır son limitini bile zorluyordur bence...saygılar...

evet Can Levent Bey in sistemine geçilmeli ...

bu arada bu jeep çok alçak ya ;D

CJ7V8' Alıntı:
evet Can Levent Bey in sistemine geçilmeli ...

bu arada bu jeep çok alçak ya ;D
sami bu sistemi tarsusta yaptirabilirmiyiz bizim sanayinin imkani varmi bide bekle tarsusa temelli dönersem senin arabandan yüksek yapacam bunu

can yalcin' Alıntı:
sami bu sistemi tarsusta yaptirabilirmiyiz bizim sanayinin imkani varmi bide bekle tarsusa temelli dönersem senin arabandan yüksek yapacam bunu

yaparız aynısını da fakat jeep çok alçak muahahah

düzgün işten anlayan bi şaftçı varsa zor bi işlem diil.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=44776.0
burda son tarafta foto olacaktı bu uygulama ile ilgili.

beklerim ne demek, yalnız anlatımdan sanki sürekli zevk içinde yaşadığım sonucuda aman çıkmasın.. ah keşke :smiley: her iniş için önce yokuş çıkmak gerekiyo hepinizin bildiği gibi, hatta çoğu zaman benim o kadar dik yokuşlar çıkmam gerektiki sonra inmeye bile derman bulamadım :smiley: hayat her koşulda zor sıfırdan başlıyosanız..

araçlar benimde hep olmasını istediğim araçlardı, işin aslı ilk üretildiği yıldaki gibi, hatta sanki ilk defa kontak açarmış gibi diri, yeni hale getirmek için çektiğim eziyete içimde tutku ötesi bişey olmasa burada ABD de bile katlanamazdım. ha çok kolayı da var tabi gider toplatırsınız birsürü yer var böyle, pekde popülerler, ama ben işin o kısmında değildim hiç, hani olmuşken her contasına elim değmiş olsun, hepsi için aylarca her gece hem zihnim hem bedenim yorulsun falan filan... sonra ufacık ayarsızlıkta herşeyi hoop sil baştan, sabrı tüketmeden tekrar tekrar.. cj'ci arkadaşlarım biraz anlar beni
fakat TR'de kazın ayağı elbette öyle değil, ben bunların hele ki Türkiye'de orjinal olarak nasıl toparlanır, onu geçtim hurda halleri bile nasıl bulunur bilmiyorum. bunlar anavatanında bile kriz geçirtir adama inanın. tecrübeyle sabit. başka yerde ne bütçem yeterdi ne imkanım ne de zamanım.. işte burası benim şanslı olduğum yer :smiley:

neyse,
tüm bunlar için resim yükleyecek, hepsinin hikayesini anlatacak zamanım olduğunda konuyu baştan alır seve seve paylaşırım. can dostumdan kusura bakmamasını diliyorum habire dağılıyo konusu, fantastik resimler yüklemiş, hepsi çok güzel..

sevgili can;
ARB ağırlıktan dolayı burnu bikaç santim aşağı çeker, büyük ihtimalle fark etmişsindir zatende, meraktan soruyorum, bi çözüm uyguladın mı?
birde nacizane tavsiye, zevkler ve renklerle ilgili :smiley: bug deflectoru ve ARB yi griye boyatırsan daha lüks, daha orjinal durucak v8 in..

''şaft için bilya sisteminden vazgeçilmesi 6.5 inch ten sonra zaten zorunluluk, 3 inch ten sonra sünnet :smiley: standart haliyle dağıtmak biraz kabiliyet gerektirir ama neticede yeni arazi tecrübesi kazanılıyorsa tüm asgari önlemleri almakda fayda var, dağılmışsa demekki o da asgari.. bu arada yeterli alet edevatla kendinizde değiştirebilirsiniz, fazla maharet gerektiren bir iş değil, böylece mekanik tecrübeside kazanabilirsiniz. ilgilenen olursa ayrı bi konu açıp anlatırım resimli olarak.

sevgiler

Torq' Alıntı:
Sevgili Alfonse;

Aylar sonra gelen cevabım için kusuruma bakmazsın diye umuyorum. uzun süredir arizona bölgesinde işle meşguldum eve gidemedim bile, evdeki kuzenim takip etmiş siteyi bi süre, cevap yazdığınıda söylemişti, biliyodum yani ama dün daha yeni gelebilince benim cevabımda bugüne kaldı..
Yok yok, kusura bakmak ne demek... Rica ederim...
Koyboldunuz diye düşünmüştüm, üzülmüştüm.... bunuda çoğu arkadaşa ifade etmiştim....

Yeni yıl size , ailenize ve tüm sevdiklerinize mutluluklar getirsin....

Kuzeninize bilgilendirmesi için çok çok teşekkürler, kendisine selamlar, saygılar....

Torq' Alıntı:
.........................
tanıtım yazını zaten okumuştum route 66 yı falan önceden gördüm ben aslında :smiley:

iş çöl rüzgarını yüzünde hissetmek, aynı anda motoru da ellerinde ve bacaklarında hissetmek, bu hisle batan güneşe custom üstünde gitmek olunca 66 yı zaten efsanesi değil ruhu bir numara yapar, büyüsü, insanı çağırması, kışkırtması..
fonda for whom the bell tolls falan çalar o ara,
kafanda bi yerde dinler sonra kanın damarlarındaki akışını bile hissetmeye başlarsın, ilk defa yaşıyomuşsun gibi gelir, rüzgarın yüzüne vurduğu özgürlük duygusuyla tüylerin diken diken olur, hatta daha güçlü olduğunu düşünürsün, motor bile daha gürültülü kükrer..

başka bi kültür, başka bi yaşam tarzı, başka bi felsefe?? sonradan kabullenipde iliklerinde hissedebilmek nasıl böyle kolay olur diye şaşırıyosun, sonradan anlıyosun o rüzgarı bi defa yüzünde hissedince bi daha iflah olamayacağını.. işin orda bittiğini

konuyu fazla dağıttım, site özelden mesaj atmam için yeterli deneyimim olmadığını düşündüğünden bunlar burda kalmak zorundalar..

Tanıtım yazım hala duruyor, okumuş olmanız onere etti beni. Burada çoğu kişi kim kimdir diye bakmadan lagur lungur yazıyor bazen.
Sizin okumuş olmanız medeni bi insan olamanızın göstergesi...
Gördüğüm kadarıyla yabancı sitelerdedede maalesef bu şekilde gibi maalesef. Bu arada www.jeepforum.com' a da "gene Alfonse" olarak üye oldum kaç ay önce.
Şu ana kadar fazla bi paylaşımda bulunamasamda elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum. Sizin oluşumlarınızı biliyorum. Bana -kurulduysa- sitenizin ismini verirseniz oradada paylaşımlarda bulunmaktan zevk duyarım....

-sesi açmalısınız ;)-
http://www.dailymotion.com/video/x2kpcc_metallica-for-whom-the-bell-tolls_music

İmzamda tanıtım yazımın linkini kaldırdım özel bi sebepten, bekli ileride yeniden imzama eklerim tanıtımımın linkini....

ben

artık

Route 66

konusunda

lafımın

bittiği

yerdeyim ;) ama Ruhum ve rüyalarım Route66' da E b E d İ ...... ;) ;)

Pm gönderebileceğinizi tahmin ediyorum. Bende size msn' imi (ki çok kullanmam) ve diğer özellerimi pm ile yolluyorum....

Torq' Alıntı:
bi de hells angels konusu var, aslında türkiye hells angels için özel bi ülke, çünkü içlerine aldıkları ilk müslüman ağırlıklı toplum türk toplumu, zaten sonrası da yok. ordaki açılıştan haberim var, organizasyonunda tecrübemde var, urla'da villa 81 :smiley: aslında biraz biraz dejenere oldular artık, 50 lerde hava kuvvetleri pilotları tarafından kurulduğunda mantığında suç kavramı yoktu, şimdilerde montrealdeki bütün organize suçları yönetecek kadar suça karıştılar, suça karışınca popülerde oldular tabi, sonrasıda mutasyon.. “when we do right nobody remembers, when we do wrong nobody forgets” şeklinde bi atasözleri var, okununca karizmatik kışkırtıcı, cezbedici falan tabi, ama özünde böyle bişeyde yoktu :smiley:
hiç anlamadığım bi konu da bu arkadaşların felsefesinde toplu olarak motorlarla şehir-cadde istilası ve sınırsız alkol gibi ritüeller varken izmirde bu manzara nasıl görünür acaba, çünkü yapılmadıktan sonra kulübün ne manası var vs vs vs.. Alfonse senin bu oluşumun etkinliklerinden haberin var mı izmirde, hiç tanıştın mı üyelerle?? merak ediyorum orda neler yaptıklarını....
Bu hells angels oluşumunun ilk amacını, sonrasındaki gelişmeleri, suça karışmalarını, geçirdikleri mutasyonu felan biliyorum. Çok araştırmıştım zamanında.
Hatta Amerika' da yakın bi zamanda yaşamış, yasadışı alışkanlıklara, drugs (smoking ;)) felan çok yakın bi arkadaşım bile o grubun geldiği yerlerde herkesin kaçıştığını ve halkın çekincelerini söylemişti, bazı belgeseller felan bulup izledim dvd v.s. haklarında... Arkadaşım bazı detaylar dahi anlatmıştı....
Bildiğim kadarıyla Türkiye' deki hells angels grubu (galiba Amerika' dan aldığı talimatlar üzerine) çok çok sakinler ve hiç bela yaratmıyorlar. ama beraberce yaptıkları gezilerde (ortam takılmalarında ;)) kavga arbede çıkarmasalarda, bizim toplumumuzda sıradışı kabul edilebilecek davranışların üzerinde dahi davrandıklarını duyuyorum. Ama kimseye bi zararları yok. Sadece ataerkilce -göreceli bi kavram- olarak tutucu olan toplumumuz kabul etmiyor, her ne kadar zarar görmesede o ortamların sakinleri üç beş motorcuyu bir arada gördüğünde rahatsız oluyor ve tepki veriyorlar...
Dolayısıyla, Türkiye grubu kendisini çok kapamış durumda, keyiflerine bakıyorlar :smiley:, kendilerine çokça ulaşmaya çalıştım -bunu ailem bile bilmez- , tanışmak istedim. Olmadı... Ulaşılamıyor...
Benim onların giyim tarzlarına uygun ceketlerim, yeleklerim var..... Bulduğum yerlerde aldım. Bi tek motorum yok ;D ;D ;D
Deri, jean yeleklerimin jacketlarımın Sırtlarına makrome Yazdırmak istiyorum grubun adını... Bu yazılar dahi kurala bağlı olduğu için biraz korkuyorum açıkçası. sırta yazı yazmak için belli bi mertebeye ulaşabilmek lazım o grup içinde, biliyorsunuz. İzmir' ede çok elim kolum uzanmıyor, ama takip etmeye çalışıyorum. bi bilgi haber v.s. alırsam sizinle bi şekilde msn, face, e-mail yoluyla bilgi veririm. Hatta bu türkiye grubunun içine girebilmem için sizin bi refaransınız v.s. olursa sevinirim....
Benim derdim, suç örgütünde yer almak değil, o motor makinelerle bi yaşam tarzını paylaşabilmek okadar.... Anlatabildim sanırım?
O kadar araştırmama rağmen Montreal' deki oluşumlarından haberim yoktu. Önceden söylediğim gibi, kız kardeşim Montreal' de yaşıyor, moda sektöründe ve inşallah evleneceği Adriano ile kendisi çok çok sosyaller. İlk fırsatta onlardan bu bilgileri alacağım, merak ettim şimdi ;).....

Torq' Alıntı:
benim 5.9 çayyolunda mesa koru sitesinde duruyodu en son, dairenin kapalı garajındaydı hala çalınmadıysa ordadır :D dönüşüm belli olmadığından trafikten çekmiştim plakasız şekilde yatıyo kendisi ama anahtarını gelirken apartman görevlisine bırakmayı unuttuğum için garaj kapısını açabilecek biri yok orda, inceliğin için gerçekten çok çok teşekkürler..
aynı şekilde burda benim yapabileceğim şeyler olursa seve seve, hevesle yaparım, gönülden söylüyorum.. aynen have no commercial value :D
bodrum falan demişsin valla içim bi garip oldu açtım bodrumla ilgili şarkı falan dinledim :smiley:

sevgili alfonse
eğer olur ya programların değişir, gelme şansın olursa, burayı da çok yürekten söylüyorum, yola iki nightrod, ikişer ufak deri çanta ve ikişer jackie ile çıkarız, hatta blonde işini de gider bi barda çözeriz çıkmadan :p seve seve ayarlarım hepsini

sevgiler
Bildiğim kadarıyla mesa koru oldukça korunaklı bi site...
Ama,
Bence anahtar bırakmamış olmanız iyi olmuş... Türkiye çok çok manada karışık, karışmayada devam ediyor, kimseye güven olmaz....
Çayyolunda abim mertebesinde olan büyük kuzenim oturuyor.
Ve sicili çok çok iyi bi Türkiye Silahli Kuvvetleri SuBaYı..... Çok çokta yakınız.... Ailecek devamlı görüşürüz. FlyingSurfer' da benim çok yakın bi arkadaşım ve çayyolunda ikamet etmekte, işi sebebiylede siteleri v.s. iyi tanımakta. Civardada dürüstlüğü ve kalitesi ile tanınmakta. İşiyle ilgili, copyrightı alınmış Web Site' ı felanda var. Kendisinde de 5.2 Grand var....
Eğer isterseniz, abimi dahi araya koyarak kapıyı açtırır araca bakarız, bunlarıda jandarma v.s. dahi her şekilde belgelendiririz ki, içiniz bize dair rahat etsin....
5.9 makinenizi kontrol ederiz ve yatmış olan aracın gerekli bekleme bakımlarını yaparız, yaptırırız, sizede gerekli bilgileri anhtarları felan kopyasız olarak göndeririz.
Haaaa... Belki hiç görmediğiniz bizede güvenmeyebilirsiniz, anlayışla karşılarım, hiç sorun değil.... Gerek yok diyin, ben mesajı alırım. eyvallah dostum derim... Sorun yok...
Aklınız 5.9 makinenizde ya, tek derdim, aklınızı rahatlatmak....
;D ;D ;D have no commercial value ;D ;D ;D
Benimle ilgili davetin için minnettarım, duygulandım, artı, çok fazla onur duydum...... Green Card, U.S.A., Visa, Canada için v.s. hiç bi engelim yıllardır yok. Bu iişin zaten 1992 senesinden beri peşindeyim zatende, hala pratiğe dökemedim, açıkçası buradaki hayat keşmekeşinden pratiğe dökmedim. Oraya ziyartim konusunda ekonomik ve buradaki özel problerimi çözdüğüm anda kuzey ve güney amerika' dayım zaten.
(Ayrıca Kuzey Kanadada' daki DE-Bears gibi elmas madenlerine buz üstüne yük taşıyan kamyoncular ilede macera manasında ciddi takipteyim ;D)
;D ;D ;D Fırsat olanağı bulduğum anda, yüze tanışıp, tokalaşmaktan onur duyarım. Teüşekkür ederim.....

Bodrum Bağla' da, lüks site içinde, Full deniz gören 4 katlı villam var.... Full eşyalı felan duruyor. Artık gitmeyeceğim için satmaya çalışıyoruz ama Türkiye' deki ekonomik çelişikliklerden ve karışıklıklardan dolayı yaprak kıpırdamıyor ve sadece çakal çukal emlakçılar öldüm parasına almaya çalışıyor satmıyor.....
Evim full eşyalı, sana ve ailene hazır, anahtar orada biyerede gizli ;) ;)
Önceden haber ver, evi temizlettireyim, istediğiniz kadar kalın....

Bu arada, Bodrum tatil ve gece yaşamı olarak süper.... Ama dışarıdan göründüğü gibi 12 ay v.s. içi berbat biyer.... İt köpek yuvası.... NY' den beter...

Saygılar....
Sevgiler....
Sağlıcakla....

Taaaa uzaktan dostça......

Sayın yöneticiler,
Bu sohbetlerin konu başlığından uzak olduğunun herkes farkında
lütfen bu mesajımı silemeyin.... İdare edicerin ;) ;)

Zaten yukarıda bahsetiğim gibi, Can gibi kaliteli bi arkadaşımızın bu sohbetten rahatsız oalcağını zannetmiyorum......

Saygılarımla....

ssbman' Alıntı:
Bu nasıl anlatımdır hocam ;) Alfonse u kaybedeceğiz bu gidişle ::smiley:

Ruhu olan bu anlatım için teşekkür ederim .

Saygılar ,selamlar ...

Yok yok merak etme..... ;D ;D
Beni çok kişi kaybedebilir, hatta ben bile kendimi kaybedebilirim........ ;D ;D
Ama senin gibi adam ne beni, nede ben seni kaybedebilirim.....
Merak buyurma caNNım Barış kardeşim.... ;) ;D

tayfun61' Alıntı:
yav üstad hiç sorma resmen gözlerim yaşardı, kopdum gittim, Alp' i düşünemiyorum valla. Bu arada ben yazacakdım önce davrandın hislerime de bir nev-i tercüman oldum bu kadar olur yani, hürmetler, saygılar...

Tayfun abi,
Torq bi Türkiye' ye gelsin tatile, bi karadeniz gezisi yapalım seninle birlikte; bi hamsi yi yiyeim mangalda, bak bida dönüyomu amerika' ya mamerikaya.... ;)
Karadnize yerleşmezse namerdim ;D

Saygılar...

Tam hayalimdeki gibi bir ev yapmışsın kendine, hayranı olduğum tüm arabaları da koymuşsun garaja! Bi de bu olay Türkiye'de olsaydı, tam süper olacaktı.

Ben yurtdışında çok güzel bir işim varken herşeyi bırakıp Türkiye'ye geldim, burada hayat daha zevkli diye!... Hiç te pişman değilim. Burada bir tarafta denize girip windsurf yaparken, ertesi gün biraz uzakta kayak yapabiliyorsun. Geçen sene Aralık'ta windsurf yapıyordum. 10 gün sonra Ankara'ya geldim, kar vardı, yakın yerlere kayak yapmaya gittim. İstediğin yere dalıp offroad yapıyorsun, kimse karışmıyor, offroad parka falan da gitmene gerek yok, falan!... Sınırsız özgürlükler ülkesi! Benim için Türkiye yaşamayı isteyeceğim tek yer! (Bir tek Avusturalya'yı merak ediyorum, henüz göremedim)

İşle ilgili burada belki hayal kırıklığına uğrayabilirsin, çünkü birçok şey oraya göre çok geride... (özellikle teknoloji veya araştırma ile ilgili bir işin varsa...) ama yaşam olarak zannediyorum ki burada daha mutlu olacaksın! Türkiye'ye gel de görüşelim. Ben de Ankara'dayım. Şu senin 5.9'un durduğu garajın kapısını açarken yanında olmayı çok isterim doğrusu! Tozlu tozlu... üstündeki tozları üflersin, sonra arıza falan var mı diye sağını solunu incelersin... lastikleri şişirirsin... yıllardır ilk defa çalışacak, belki ikinci üçüncü seferde çalışır... (akü bağlantısını çıkartmadıysan kesin bitmiştir...) bitmemişse binip tozlu tozlu bi tur atarsın... filimlerdeki veya bira reklamlarındaki gibi olacak sanırım! Hatta videoya çek te kendi video klibin olsun. Ağzımın suları aktı! He he! :D

Ahhhhhh ahhhhhh UçanSurfçü FlyingSurfer..... ;D
Sırf, bi hafta önce şurda surf yapıyorum dediğin yere bakmak için bi sürü yol gittim çeşmede...

Sen ne dolu bi adamsın, ne keyifli adamsın, ne zeki bi adamsın... Yakaladın ya buradaki zekayı, helal olsun.....

Öptüm kardeşim...... Süpersin....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR