ZJ 5.9 Büyüyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan can yalcin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 207
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,927
Ynt: ZJ 5.9 Büyüyor

Aracınız gerçekten güzel olmuş yalnız dodikleri aracın rengine boyamanızı tavsiye ederim daha güzel durur.

Etiketler

arabanin arka tarafini biraz daha yükselttik

IMG_0234.jpg

IMG_0235.jpg

IMG_0236.jpg

IMG_0237.jpg

IMG_0238.jpg

mındar mındar :smiley:

şaka bi yana deli olmuş. ama bence de tamponları boyat daha fazla uyum sağılycaktır. dodiklerin rengine.

haftaya insallah arb ön tamponla smittybilt vinc takmayi düsünüyorum.vinci nasil ruhsata isletecez ve nekadara mal olur fikriniz varsa sevinirim

Gerçekten çok güzel çokgüzel . Güle güle kullanmanı dilerim . Ama korkma nazarımız değmez . ZJ cinin ZJ ciye nazarı değmezmiş :D

Ruhsata işletilmesi konusu şuan biraz tartışmalı . Forumu tararsan özellikle TUV ile alaklı konular . TUV un genel uygulaması vinçle ilgilenmemek . Ama Trafik tarafında işler farklı işliyor vs ...

İşletme maliyeti onay , proje , muayene derken 1000 liraya yaklaşır sanırım . Daha tecrübeli arkadaşlar düzeltme yapar sanırım yanlışım varsa. Bu arada vinç faturalı ve Ce belgeli olmalı , proje çizilmeli , tse onayı olmalı , sonra muayeneye gitmek gerekli . Son durak ta Emniyet olacak ruhsat değişimi için . Ben bizzat yapmadığım için işlemlerin detayını bilmiyorum dediğim gibi eksik gedik varsa affola . Zaten işi bilenler yardımcı olmaya çalışacaktır .

yaw bu tüv muhabbeti heryerde farklı işliyor. ben vitaramı 1 ay önce muayeneden geçirdim, adamlar mt lastiğin diş derinliğine baktı vay be ne dişliymiş dedi, çeki demiri ruhsata işli değil farkına bile varmadılar, 1yıllık olması gerkeli gibi bir konu var arzi taşıtlarının benimki 2 yıllık oldu vs. vs. olmazsa gel burda yaptıralım

can yalcin' Alıntı:
haftaya insallah arb ön tamponla smittybilt vinc takmayi düsünüyorum.vinci nasil ruhsata isletecez ve nekadara mal olur fikriniz varsa sevinirim

Kl71' in asfalttaki ses durumu hakkında detay verebilir misin? Rahatsız ediyor mu?

Vinç çelik tamponun içinde olup, dışarıdan görünmezse işletmenize gerek yok.
Tamponu arb almak yerine imal ettirebilirsiniz. Antalya' daki Ahmet ustaya ulaşabilirsiniz. Serkan' da başlamış çelik tampon imalatına.

Vinç işletmek 500tl' yi buluyormuş.

Alfonse' Alıntı:
Kl71' in asfalttaki ses durumu hakkında detay verebilir misin? Rahatsız ediyor mu?

Vinç çelik tamponun içinde olup, dışarıdan görünmezse işletmenize gerek yok.
Tamponu arb almak yerine imal ettirebilirsiniz. Antalya' daki Ahmet ustaya ulaşabilirsiniz. Serkan' da başlamış çelik tampon imalatına.

Vinç işletmek 500tl' yi buluyormuş.
[/quot
kl71 mt tipi bir lastik olmasina ragmen digerlerine göre disleri o kadar da derin degil ondan dolayi asfaltta fazla bir ses yapmiyor.önerebilirim fiyatida uygun diger lastiklere göre.Tampon icinde bilgilendirdiginiz icin tesekkurler lakin ben yapilan tamponlarin isciligini pek beyenmiyorum.ucuz olsun diye arabanin estetigini bozman bu arabayi günlük hayattada kullaniyorum.istanbulda polisler bu arabaya cok takiyorlar ve beni sürekli durduruyorlar,ugrastiriyorlar.lastik icin bile ruhsata islimi die bir soru geldi bana baglamak icin yada rüsvet almak icin ellerinden geleni yapiyorlar.alacagim tamponda vinc icerde olacak ama bu kadar ugrastiklari icin ruhsata isletmek istiyorum.demir tampona bile laf söliyeceklerini düsünüyorum.normalde yaptigimiz bu islemler gercektende trafikte sucmu yani demir tampona laf söleyebilirlermi yada söleseler bile ne gibi bir bahanem olur ;D

ssbman' Alıntı:
Gerçekten çok güzel çokgüzel . Güle güle kullanmanı dilerim . Ama korkma nazarımız değmez . ZJ cinin ZJ ciye nazarı değmezmiş :D

Ruhsata işletilmesi konusu şuan biraz tartışmalı . Forumu tararsan özellikle TUV ile alaklı konular . TUV un genel uygulaması vinçle ilgilenmemek . Ama Trafik tarafında işler farklı işliyor vs ...

İşletme maliyeti onay , proje , muayene derken 1000 liraya yaklaşır sanırım . Daha tecrübeli arkadaşlar düzeltme yapar sanırım yanlışım varsa. Bu arada vinç faturalı ve Ce belgeli olmalı , proje çizilmeli , tse onayı olmalı , sonra muayeneye gitmek gerekli . Son durak ta Emniyet olacak ruhsat değişimi için . Ben bizzat yapmadığım için işlemlerin detayını bilmiyorum dediğim gibi eksik gedik varsa affola . Zaten işi bilenler yardımcı olmaya çalışacaktır .
arabayi begenmenize cok sevindim sizin zj yi de bence yapin.gercekten arabayi cok güzel bir hale sokuyor.Nazar konusuna gelince insallah dediginiz gibi olur.Nazara inanirim kendi nazarim bile bazen degiyor

yaptigimiz bu islemler gercektende trafikte sucmu yani demir tampona laf söleyebilirlermi yada söleseler bile ne gibi bir bahanem olur ;D
[/quote
]

kesinlikle suç aracın fabrikasyon tüm değerlerini değiştiriyorsunuz, süreç tarfikten men, 1 hafta süre, 1 hafta içinde standart hale gelmezse, araç komple tarfikten bağlatmalı men.
demir tampon kesinlikle suç bir yaya ya, çocuğa, bisikletli birine vurduğunuzda ne olur sorusunu soran polise ne cevap verceksiniz. eğer çok ağır off-road yapmıycaksan demir tampon takma,
bunların hepsi ile ilgil ne yaparsan bu sıkıntıyı yaşamazsın. orjinal modifikasyon malzemeleri alırsın CE belgeli ve uygunluk belgesi ile ruhsata işletmen. yani alınan tüm modifiye parçalarının içinden bu araçlar için uygundur yazılı bir yazıyla tarfik şube ye başvurmalısın. çok net ve polimiğe kapalı bir bilgidir.

tüv olayı da farklı.
normal muayene süreci her yerde faklılıklar yada karşılaşılan araç şekilleriyle ilişkilendiriliyor.
bu işletme ile ilgili olarak ta bu süreç içinde zaten trafik şube sizi tüve yönlendiriyor. tüv bu uygunluk belgelerine bakıyor vs. vs. vs.

takmayi cok istiyorum ama dedigim gibi ögrenciyim ve istanbulda günlük hayatta daha cok kullaniyorum ayda 1 yada 2 kere anca offroad a gidiyorum verdiginiz bilgilerden dolayi tesekkurler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR