Heralde Orkun senin aracı bundan sonra sadece tamirhane köşelerinde görecezJeepcj7' Alıntı:Biraz daha takılabilsem resimlere çıkacakmışım![]()
memorian' Alıntı:onun yerine dodikler gövde rengi olsa![]()
mirkan' Alıntı:suyu çamuru tutması ayrı bir faydaiken asıl amacı sürtmeyi engelliyor . ( aracın standart çamurluk etekleri kesiliyor )
Amaç,PrometheusTR' Alıntı:dodik neydi? :![]()
Arazi v.s. de kullanışlı olmaz ama, görsel açıdan süper olur bence.... Naçizanememorian' Alıntı:onun yerine dodikler gövde rengi olsa![]()
Alfonse' Alıntı:Dodik, genel manada, çamurluk ağızlarına verilen ad.......
Yükseltilmiş araçlarda,
Lastik sığması amacı ile kesilen dodiklere takılan dodik kaplamaları, hem görselliği tamamlıyor, hem kesilen yerleri kapatıyor tabiki, hemde genişleyerek veya flanşlarla araç dışına çıkmış lastiklerin dışarı fırlatacağı çamur v.s gibi zuzaylılarıçamurluk içinde tutuyor......
PrometheusTR' Alıntı:Demek ki "dodik aldım", "dodik taktım" diyenler aslında kaplamadan bahsediyorlarmış. Peki anladım, teşekkürler![]()
Alfonse' Alıntı:Çmurluk ağzına dodik denir işte
Mevcut dodiği, Mercedes 190, Mercedes 200' lerdeki gibi nikelajla kaplatmak başka bişey,
Araçtaki dodiği kesip biçip, çekişletip genişletmek başka bişey,
Dodik içini çekişlettirip ezdirerek, alçalttığınızda veya artikilasyonda lastik sürtmesini engellemek başka bişey,
Konudaki gibi, belirli amaçlarla üretilmiş yeni dodik alıp, o yeni dodiğin "takılabilmesi amaçlı" orjinal dodiği kesmek başka bişey..
Sonuçta dodik aynı şey, eski dodik olur yeni dodik...
Anlatabildiysem ne mutlu![]()
![]()
![]()
Olur olurrrrr.... Her biş, olurrrr...memorian' Alıntı:ahahaha uzamış dodik mevzuu![]()
![]()