Yok abi senin paylaşımlarını her zaman takip ediyorum ve yazı üslubunu çok beğeniyorum.Keşke bende aynı tarzda türkçeyi senin gibi kullanabilsem.
İnşallah seneye Yunan'da karşılaşırız selamlar sevgiler buradan...
.
Eh yani, bu kadar devrik, bu kadar düşük ve bu kadar çetrefilli cümlelere iltifat almak herkese nasip olmamalı ?
Yoksa sakın bu "yağlamanın" altında yeni tüyolara havuç tutma olmasın ?
Peki peki devam ediyorum;
Geçen sene 6, bu sene de toplamda 4 hafta üzeri kaldığımız Alexandrapoulis (Dedeağaç) fahri muhtarlığını almama sanırım ramak kaldı. Düşün oyları garanti 10 üzeri sıkı tanıdığımız var buralarda.
Bu yüzden şimdi Dedeağaç ve civarı restoran faslını açıyorum.
* Bu başlığın ilk sayfalarında bahsettiğim yerde 3 senedir "Thea Thalassa" adlı yeni bir taverna var. Uyanık ve titiz servisiyle kaliteli yemekleri bir kenara, önündeki plajı yüzünden günün önemli bir kısmı burada geçirilebilir.
Park yerinden ayrılan araçların sesleri rahatsız etmez denir ve çöp kutularının yanı seçilmezse, gecelemek sorunsuz olanaklı. Biz buraya şehirdeki kamp yerlerinden yürüyerek yarım saate ulaşıyoruz. Böylelikle günlük 5 km yürüyüş limitimiz de dolmuş oluyor.
* Şehir parkının hemen yanındaki ferah dış masaları ile" Elysse" restoranda turiste rastlamak zor. Burada leziz ve ucuz yerel yemekleri taçlandıran, mesleğini bu kadar sevenine az rastladığım Dimitri'nin servis ve ilgisi. Limonata havalarda esintili masalarında insan kendini gerçek Yunanistan'da hissediyor. Dimitri de müşteri değil, misafirsiniz. Başka ne istenir ki güzel bir akşam yemeği için ?
* Elysse'den denize doğru 50 m yürüyün, yaratıcı ve kaliteli yemekleriyle Türklerin favorisi meşhur balıkçı " Nisiotiko " dasınız. Başka dile meyl etmeye gerek yok, derdinizi Türkçe anlatabilirsiniz. Ekstra resim koymuyorum. Yukarıda görünüyor zaten.
* Burası da meşhur tavernalar bölgesinin 5 sokak öncesindeki, orjinal yemekleri ile "Hovoli" adlı bir Ermeni lokantası.
* Yemekten sonra sakin gecelenebilecek Makri deki "Filarakia" adlı bir balıkçı limanı lokantasının bilgileri aşağıda. Dedeağac'a uğramak istemiyenler otoyolda diğer çıkışı kullanabilir. Sabah sabah istikameti Halkidiki'ye çevirmeden şimdi buranın internetinden yazıyorum. Gecelemek için "En uygun" notu aldı bizden. Arka taraftaki park yeri gecelemeye daha uygun.
Dikkat
Makri çıkışından düz denize inen dar yolun sonundaki "Aya Yorgi" restoranını bizim Türkler hallice şımartmış.
Pahalı, hem de oldukça ! Üstelik gecelemek mümkün değil. Makri'den dolaşıp limana inmek en iyisi. İkisinin kıyıdan mesafesi 300-400m