Yunanistan

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EvliyaCelebi2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 93
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,009
Merhaba, Yunanistan genelinde böyle yol kenarlarında karavanlar ile konaklayabilmek mümkün mü acaba? Akşam olunca gelip "yasak" diyorlar mı?
 

Merhaba, Yunanistan genelinde böyle yol kenarlarında karavanlar ile konaklayabilmek mümkün mü acaba? Akşam olunca gelip "yasak" diyorlar mı?
Gerçi yasak ama, bu güne kadar hiçbir polisle muhatap olmuşluğumuz olmadı. Zaten olanlarda nazikçe yer değiştirilmesini rica edildiğinden bahsediyorlar. Tabi park ettiğiniz yerde sandalye, masa çıkarıp, gölgeliğinizi açmamdanız ön şart.
Tedirginliğe gerek yok..
Forumu okuyun tüyo dolu...
 

Evet sabahtan beri forumda geziniyorum zaten, kör oldum artık ) Şaka bir yana çok faydalı oldu okuduklarım. Çok teşekkürler.
 

İpsala sınırından yarım saat mesafedeki Dedeağaç'ın doğusunda bulunan "Lidl" ın tam karşısındaki sahil park yeri, ilk ikmal ve konaklama olarak çok uygun. Bizim şu an bulunduğumuz Santa Rosa Hotel+Camping'den 150 m uzaklıkta ki bu yerde hergün karavana rastlamak mümkün. Hatta Belçika'dan bir alkovan 6 gündür burayı mevki tutmuş durumda ! Buralardaki park yerleri herkese ve herzaman ücretsiz açık.

Bütün Yunanistan için tavsiyem, istisnalar hariç 2 günden fazla bu tarz konaklamamak. Zaten gezilip konaklanacak o kadar yer var ki...
Her yeri temiz terk etmek bir kenara, sizden evvelkilerin bıraktıklarının sorumluluğunu almak da diğer bir karavancılık kanunu. Böylelikle buralarının gelecekte de bizlere açık kalmasını sağlamış oluyoruz.


DİKKAT
Çekme karavanlar asla ümitlenmesin, Yunanistan sahilleri onlara mafiş !
Lamı cimi yok, kampinge girmeleri farz...




 
Son düzenleme:

Abi kamp dışı konakladığın yerin üç adım ötesinde Camping Alexandroupolis iki kişi taş çatlasın 20-25 yuro'dur.Güneşin altında su, duş ,tuvalet, kaset boşaltma,güvenlik,Yunan zabıtalarının rahatsız etme derdi olmadan kamp yapmak daha keyifli bence ancak tabiki tercih meselesi.
Ayrıca bu sene Yunanistan gezisi yapan iki çekme karavancı arkadaşımız Faruk ve Alper on beş gün içinde yanlızca iki kez kampta kaldılar diğer günler kamp dışı konakladılar.

Çekme karavancıların kamplara girmesi farz değil farz'ı kifayedir.Açıklamasını şöyle yapmış olayım cenaze namazını kılmak her müslümana farzdır.Ancak bu vazife başka müslümanlar tarafından yerine getirilince bu farz üzerimizden kalkar.
Selamlar abi...















 
Son düzenleme:



Selam Mustafa, ben Facebook'a, sen buraya girmiyorsun, karşılaştığımız yok epeydir.

Sanırım herzamanki gibi allengirli anlattım galiba, biz 8 gündür bu sene 3. defa geldiğimiz Santa Rosa Camping'deyiz. Dimetiko Camping'in 750m ilerisinde sakin ve esintili. Ücreti ise 19 €+ 3€ elektrik iki kişi için. Geçen sene 6 hafta (!) Dimetiko da kaldık. Resimdeki Belçika'lının alkovanı.

Yunanistan'da yüksek sezon harici kullandığımız ACSİ kartı ve yüksek sezonda da Taşoz'daki Prinos gibi belediye kampları favorilerimiz. Serbest kamp yerleri olarak çok özel yerlerimiz var ya da geçerken Asprovalta benzeri yerlerde bazen geceliyoruz. Ağırlık Kampinglerde yani...

Hüseyin'in aksine kemiklerimizi ısıtmayan ülkeye selam etmediğimizden ve Yunanistan sevdalısı olarak kaderimiz hep buraları, n'apalım..
 
Son düzenleme:

Yok abi senin paylaşımlarını her zaman takip ediyorum ve yazı üslubunu çok beğeniyorum.Keşke bende aynı tarzda türkçeyi senin gibi kullanabilsem.
İnşallah seneye Yunan'da karşılaşırız selamlar sevgiler buradan...
 



.
Eh yani, bu kadar devrik, bu kadar düşük ve bu kadar çetrefilli cümlelere iltifat almak herkese nasip olmamalı ?
Yoksa sakın bu "yağlamanın" altında yeni tüyolara havuç tutma olmasın ?

Peki peki devam ediyorum;
Geçen sene 6, bu sene de toplamda 4 hafta üzeri kaldığımız Alexandrapoulis (Dedeağaç) fahri muhtarlığını almama sanırım ramak kaldı. Düşün oyları garanti 10 üzeri sıkı tanıdığımız var buralarda.

Bu yüzden şimdi Dedeağaç ve civarı restoran faslını açıyorum.

* Bu başlığın ilk sayfalarında bahsettiğim yerde 3 senedir "Thea Thalassa" adlı yeni bir taverna var. Uyanık ve titiz servisiyle kaliteli yemekleri bir kenara, önündeki plajı yüzünden günün önemli bir kısmı burada geçirilebilir.
Park yerinden ayrılan araçların sesleri rahatsız etmez denir ve çöp kutularının yanı seçilmezse, gecelemek sorunsuz olanaklı. Biz buraya şehirdeki kamp yerlerinden yürüyerek yarım saate ulaşıyoruz. Böylelikle günlük 5 km yürüyüş limitimiz de dolmuş oluyor.



* Şehir parkının hemen yanındaki ferah dış masaları ile" Elysse" restoranda turiste rastlamak zor. Burada leziz ve ucuz yerel yemekleri taçlandıran, mesleğini bu kadar sevenine az rastladığım Dimitri'nin servis ve ilgisi. Limonata havalarda esintili masalarında insan kendini gerçek Yunanistan'da hissediyor. Dimitri de müşteri değil, misafirsiniz. Başka ne istenir ki güzel bir akşam yemeği için ?



* Elysse'den denize doğru 50 m yürüyün, yaratıcı ve kaliteli yemekleriyle Türklerin favorisi meşhur balıkçı " Nisiotiko " dasınız. Başka dile meyl etmeye gerek yok, derdinizi Türkçe anlatabilirsiniz. Ekstra resim koymuyorum. Yukarıda görünüyor zaten.



* Burası da meşhur tavernalar bölgesinin 5 sokak öncesindeki, orjinal yemekleri ile "Hovoli" adlı bir Ermeni lokantası.



* Yemekten sonra sakin gecelenebilecek Makri deki "Filarakia" adlı bir balıkçı limanı lokantasının bilgileri aşağıda. Dedeağac'a uğramak istemiyenler otoyolda diğer çıkışı kullanabilir. Sabah sabah istikameti Halkidiki'ye çevirmeden şimdi buranın internetinden yazıyorum. Gecelemek için "En uygun" notu aldı bizden. Arka taraftaki park yeri gecelemeye daha uygun.

Dikkat
Makri çıkışından düz denize inen dar yolun sonundaki "Aya Yorgi" restoranını bizim Türkler hallice şımartmış.
Pahalı, hem de oldukça ! Üstelik gecelemek mümkün değil. Makri'den dolaşıp limana inmek en iyisi. İkisinin kıyıdan mesafesi 300-400m

 
Son düzenleme:

Aşağıdaki, Yunanistan"da neden aç kalamayacağınızın resmidir.

acem pilavı - acem pilafi
alkol - alkooli
ançüez - ançuya
baharat - bahariko
baklava - baklavas
bamya - bamya
barbunya - barbuni
biber - piperi / piperya
poğaça - bugaça
bulgur - bliguri
cigaralık - cigariliki
çeri (kiraz içkisi) - seri
çipura - çipura
çörek - çüreki
defne - dafni
domates - domata
ekmek kadayıfı - ekmek kadaifi
fasulye - fasoli
fesleğen- vasilikos
fıstık - pistakio
hamsi - hamsi
helva - halvas
ıspanak - spanaki
istavrit - stavridi
istiridye - stridi
kahve - kafes
kalamar - kalamari
karides - garida
katmer - katimeri
kefal - kefalos

lokma, börek, tarama, lakerda, çiroz, fangri, levrek, patates, karpuz v.s. v.s. ...

Ben yazmaktan yoruldum ama siz okumaktan yorulmadınızsa buradan devam edin...

Not
Bence Türklerin ve Yunanlıların birbirlerine "komşu" demeleri yanlış,
Doğrusu "ortak" olmalı
?...
 
Son düzenleme:

Halkidiki orta parmakdaki Toroni köyünün girişindeki Hawai muadili meşhur Ema Beach'den hüzünlü bir resim.

Metanetli olun, malesef kendisi sizlere ömür...
Merhumun ismi de aslen oradan (Hawai'den) geliyormuşmuş.
Resim çıkışından alındı, girişi daha hüzünlü.



Teşhis: çevre kirliliği ile bulaştığı bilinen "Virus Asprovaltus" un sebep olduğu nefes darlığı.

Ne diyelim, taksirat...

Hepimizin başı sağ olsun...

Merhumun resimleri ile eski günleri yad etmek isteyenler için.
Google Maps

Devam ediyor...
 
Son düzenleme:



Amma velakin, Toroni'nin güneyindeki tepeyi geçer geçmez saatine göre bizi Kalimera ya da Kalispera'yla karşılayan, o her zaman sakin ve tatlı iç deniz Porto Koufo Beach'de, şükür ki yine herşey berkemal.
Oltaya devam...

Google Maps




Hüseyin hatırlarsın, geçen sene senin hiç,




ama Horst'un o 9 cm'lik devasa (?) balığı tutuğu yer burası.



Umarım resimlerin kalitesi yüzünden RTÜK'den zılgıtı yemeyiz ?
 
Son düzenleme:

2018 sonbahar aylarında ki 2 aylık planlarım için Yunanistan ı daha evvel karavan ile gezenlere bir sorum olacak. Türkiyeden Selanik e kadar alternatif yok ama Selanikten sonra Meteora Yanya İgomenutsa dan pelopones in batı kıyısından sonra doğu kıyıları ve Atina Volos üzerinden Selanik e varmak mı yoksa tam tersi Selanikten Volos Atina Pelopones igomenutsa mı tercih edilmeli sizce.
 

Biz gezi rotasını yaparken mümkünse denizin sağımızda kalmasına dikkat ediyoruz,manzara seyretmesi ve park yerlerin giriş kolaylığı gibi avantajları var.ben olsaydım gidiş Selanik-meteora-igoumenitsa,dönüş ignoumenitsa-atina-volos-selanik rotasını tercih ederdim
 

.

Başka bir başlıkta,
.

Yunanistan ile Türkiye’nin durumları farklı.

* Yunanlar kişi başı Türklerden ~15 misli daha fazla kıyıya sahip.

* Yunanistan’ın nüfüsünün ~%95 i günlük ulaşımının kolay olduğu denize bir saati geçmeyen uzaklıkta yaşamakta. Bu durum bazı İzmir veya Antalya’lıların yazlık yaklaşımlarına benzemekte.

* Yunanların ekonomi geçmişi bizler kadar faiz getirilerinin inip çıktığı kriz dönemleri yaşamadı. Az taksitlerle kooperatif çözümünün birikim ve tatil gereksinimine beraberce cevap verebildiği gözden kaçırılmamalı.


...
Onlarda dubleks de, az da olsa kıyı gaspı bile var.
Aslında fazla yer kaplıyacağından, benzerlikler başka başlık konusu.

.
 
Son düzenleme:

SON KONULAR - FORUM