Yunanistan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EvliyaCelebi2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 93
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,128

Etiketler

Otabanda ödeme gişesi var ama otobana girdiğinizi belli eden bir işaret yok.ödeme gişesine gelip parayı ödediğinizde çıkış yaptığınızı zannediyorsunuz ama öyle değil bir süre gidiyorsunuz hayda bir gişe daha.

Yıllardır Yunanistan'a giderim ilk defa başıma olumsuz bir olay geldi.vizeyi yeni almıştım Bulgaristana giden bir arkadaşım karavan için üç aylık sigortayı 75 euroya yaptırınca referandumdan önce bir kaç günlük bir kaçamak yapalım dedik sabah yola çıkıp öğleden sonra dedeağaç'a vardık her zaman yaptığımız gibi sahilde balık lokantaların bittiği yere park ettik şehri dolaştık akşam garsonu türk olan restorantta balığımızı yedikten sonra karavanımıza gelip yattık.sabah kahvaltıdan sonra toparlanıp gümülcüne'ye doğru hareket etmek üzereyken yanımıza biri yaklaştı ingilizce iyi günler dedikten sonra polis kimligini gösterip pasaportlarımız istedi ve bir yerlere telefon açarak eşimle benim isimlerimizi söyledi ben ne olduğunu sorduğumda bir şey yok kontrol dedi ancak bu işlem yirmi dakikadan fazla sürdü,biraz sonra türkçe bilen bir polis daha geldi nereye gittiğimizi türkiyede ne iş yaptığımı, kaç gün kalacağımızı,karavanın tavanında neler olduğunu sorduktan sonra fotoğraf makinasını istedi ben fotoğraf makinam yok telefonla fotoğraf çekiyorum deyince telefonumu aldı içindeki fotoları tek tek inceledi.bu olay tam kırk dakika sürdü sonra teşekkür edip gittiler hiç bir anlam vetemedim bize casusmuşuz gibi davrandılar.daha sonra düşününce park ettiğimiz yerde tv seyretmek için tavandaki uydu antenini bir kaç kez açıp kapatmıştım ayrıca sabahta karavanın sağdan soldan, uzaktanve yakından resimlerini çekmiştim acaba arkamızdaki apartmalarda oturan yaşlı bir amca bizim anteni falan başka bir şey zannedip benide fotoğraf çekerken görünce kafasında komplo teorisi kurup polisi aradı herhalde dedim.başka bir ihtimalde paskalya bayramı olmasından dolayı çok fazla polisin görev yapması olabilir

Olayın geçtiği dedeağaç sahili

IMG_8129.JPG

Sevgili dostlar;
uzun zamandan sonra şöyle bir bakınayım derken komşu, uzo, sirtaki ve bahar gibi aşırı tahrik edici sözcüklere rastlayınca dayanamadım.

En son şubat ayında İskeçe karnavalını bahane ederek komşuya bir haftalık kaçamak yaptık çocukluk arkadaşımız olan bir çiftle beraber ve iki motokaravan. Tarih aralığı 21- 29 şubat olsa gerek.
Tüm hafta ve yolculuk boyunca özgürlük,huzur ve uygarlık gibi kavramları anılarımızın heybesinden çıkartıp uzoya meze niyetine kalamar ve ahtapot ızgaranın yanına ilave ettik.

Hele dün Antalya valiliğinin " açık alanda alkolle ilgili ve nerede park ederse etsin her türlü araç içinde de " şeklindeki turist şehrine şenlik havasındaki emrini okuyunca yakında ülkemizde meze diye bir kelimeyi de unutacağımız düşünüldüğünde, iyi de yapmışız.

Uzun lafın kısası komşuda şimdilik sorun yok. Yok ama şu adaları kaşımaları da anlaşılır gibi değil ya da birileri dürtüklüyor mu, ne ? Yani bu mesele benim hayli canımı sıkıyor doğrusu ve bundan sonra ne, nasıl olur bilemiyorum.

İster adalarda olsun ister ana karada olsun, kadehlerimizi tokuşturduğumuz ne Yani'nin, ne de Heleni'nin kafasından böyle hinlikler geçtiğini düşünüyorum. Bir tezgah dönüyor gibi geliyor ya, aman uyanık olalım. Duygulara kapılıp kankayla papaz olmayalım.

Uzoyla, rakı değiş tokuşuna devam dostlar. Gözyaşı ırak olsun.

Yunanistan'daki karavan marketlirinin ismini bilen var mı acaba?
internetten bir malzeme arıyorum, orada varsa gittiğimde alacağım :smiley:

Selanikte " Zampetas ". İşletmenin bahçesinde ücretsiz olarak gecelemek de mümkün. Sahibinin adı Alexandr olsa gerek.
Yunanistan'la ilgili bir bilgi daha vereyim. Mercedes sprinter aracı olanlar yine Selanikte, eğer bir servise ihtiyaç duyarlarsa adres...

G. ROGKOTİS (ve anlamındaki işaret) SIA O.E.
SPRINTER-VİTO
SPARE PARTS - SERVİCE
OPISTEN B 'KTEO, 57009 - THESSALONIKI, GREECE
Tel ; 0030 2310753.377 - FAX ; 0030 2310753.118
email; info@rogotis-mercedes.gr
N 40.65709 E 22.87260 Koordinatlarında.

Sadece sprinter ve vito yapan işin ehli insanlar. İşçilik fiyatı bana göre Türkiye ile karşılaştırdığımda biraz pahalı ama parça sorunu yok gibi. Aklınızda bulunsun.

Görünen o ki, bu Yunanistan'ın başını sizden pek kurtaracağa benzemiyor Haldun bey. :yum:
Ne de olsa bizden gidip keyfine varan çoğunun, tarihin böyle yazılmasına gocunmadıkları da ortada zaten....;)

Son düzenleme:

Görünen o ki, bu Yunanistan'ın başını sizden pek kurtaracağa benzemiyor Haldun bey. :yum:
Ne de olsa bizden gidip keyfine varan çoğunun, tarihin böyle yazılmasına gocunmadıkları da ortada zaten....;)
Kimbilir yaraların derinliğini
korkum kasımasın yine birileri
Aynı suyun kenarında talihi
iki halkın
zeybek diyorsun zeybekiko diyor
öylesine yakın.
Şöyle bir masa olsa hani kıyıdan kıyıya
Saza yar olsa buzuki
çınlatsak kadehleri
Diz kırıp kolları açıp
kavustursak Ege'yi.

Son düzenleme:

iki halkın
öylesine yakın.
Saza yar olsa buzuki
çınlatsak kadehleri
Diz kırıp kolları açıp
kavustursak Ege'yi.

iki halkın
öylesine yakın.
Saza yar olsa buzuki
çınlatsak kadehleri
Diz kırıp kolları açıp
kavustursak Ege'yi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR