fsirin
Karavan Yönetim
Ynt: Yunanistan 2013 “bir Deneme Gezisi”
Kullandığım yazılım IGO. Navigasyonlarda kooordinat kaydetmek için iki seçenek görüyorum. Biri POI olarak kaydetmek diğeri ise Raptiye olarak işaretlemek. POI olarak kaydettiğinizde yerin ismi özellikleri gibi bilgiler de girebiliyorsunuz. Raptiyede ise herhangi bir bilgi girilmiyor. POI'yi kullanmama nedenim ise, POI'lerin harita görünümünde çok yaklaşmadıkça görülememesi. Raptiyede ise her zoom kademesinde de görülüyor. Bu biraz da kullanım tercihlerinden kaynaklanıyor. Ben hiçbir zaman 3D kullanmıyorum. Sürekli kullandığım harita görünümünde kuzey yukarıda olacak şekilde.
Bol bol gezeceğiz desenize.EvliyaCelebi2' Alıntı:Rabbim, raptiyelerinizi arttırsın Ferhat bey
Kullandığım yazılım IGO. Navigasyonlarda kooordinat kaydetmek için iki seçenek görüyorum. Biri POI olarak kaydetmek diğeri ise Raptiye olarak işaretlemek. POI olarak kaydettiğinizde yerin ismi özellikleri gibi bilgiler de girebiliyorsunuz. Raptiyede ise herhangi bir bilgi girilmiyor. POI'yi kullanmama nedenim ise, POI'lerin harita görünümünde çok yaklaşmadıkça görülememesi. Raptiyede ise her zoom kademesinde de görülüyor. Bu biraz da kullanım tercihlerinden kaynaklanıyor. Ben hiçbir zaman 3D kullanmıyorum. Sürekli kullandığım harita görünümünde kuzey yukarıda olacak şekilde.
Reptiye kullanımı için konum tuşuna bastığınızda POI, Raptiye gibi seçenekler çıkıyor. Raptiye+'ya basınca zaten cihaz başka birşey sormayıp harita üzerinde bulunduğunuz yerde bir raptiye gösteriyor. Tabiki burada bir de manuel kayıt devreye giriyor. Ekrandan koordinatı Nermin'e söylüyorum o da seyir defterine not alıyor. ;DEvliyaCelebi2' Alıntı:Raptiyeyi web'den mi atıyorsunuz (online ?, offline ?) yoksa Garminin POI katagorisine kaydetme dışında böyle pratik bir fonksiyonu da mı var ?