Yükseltme - Lift Kit

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 186
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,906
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Yükseltme - Lift Kit

az önceki mesajım da cevap niteliğinde Murat paşam :smiley:
senin 300TDI zaten 265 i çevirmeyeceği gibi ilk tümsek geçişin de pek hoş olmayacaktır :smiley:

VitaEsMorte' Alıntı:
Hazır konu açılmışken, bende 255 70 16 Mastercraft var. Direksiyonu tam çevirinde çamurluğa sürtüyordu hallettik. 265 alsam acaba çamurluğu ve tamponu elime verir mi diye düşünüyorum? ::smiley:

Etiketler

Tüm gruba selamlar . Patrol vesilesi ile sesimi bir duyurmak istedim. Benim kız da modifikasyonlar bitmek bilmiyor . son halini sizlerle paylaşıyorum. Sırada winch bullbar ve roofrack var çalışmalar devam ediyor.

sevgiler
çağlar.

2672047490101509168S600x600Q85.jpg

varlikefe' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar resimdeki araç benim ve ilk resmi geçen sene aldığımda çekmiştim.1 senede bu hale getirdim.aracı aldığımda arkalarda 31x10.50 maxxis buckshot vardı.onları dörtledim.sonra ikinci el mangels 15x10" 6 bijon jantları aldım...kumlatıp fırın boya attırdım ve üstüne şu an kullandığım mastercraft 32x11.50 MT lastikleri taktım.tabi doğal olarak dodiklere çarptı.bende önlere 1 kat daha makas koydurup ve diğer makaslara bolca kavis verdirip arabayı en az 6 santim daha yükselttim.şu anda pek sorun yok.ama arabayı bugün bir tanıdığım arka tekerleği derin bir çukura sokup zorladığında dodiğe çarpma yapmış......sonuç olarak en hesaplı şekilde aracı yükseltmek için tavsiye ve maliyet tablosu çıkartırmısınız?neler yapmam gerekiyor.(amortisör,yay,firen hortumu.....vb)
0078890-000000107935.jpg
0078890-000000107927.jpg
0078890-000000107928.jpg

Bence senin sorunun body liftingle çözülebilir. Yapman gereken kupa takozlarının altına poliüretan yada biraz sert olsun dersen polyamid burclar yapıp 5 cm kadar yüksetlmek. maaliyeti pek bişey tutmaz ama dikkat edilmesi gereken konular var. Arabanın elektrik ve fren tesisatına çok dikkat edin kupayı şasiden ayırırken ve daha sonrasında zarar görmesin gerekli yerlerde kablo boylarında ve fren hortumlarının boy ayarlaması yapın ve freni işi iyi bilen birileri yapsın. Suspension lifting işinde çok detay var . Şaft açısı difransiyel açısı denge kollarının boyları viraj demiri filan derken bir bakmışınız arabanın altını baştan yapmışınız.
sevgiler

Deep' Alıntı:
az önceki mesajım da cevap niteliğinde Murat paşam :smiley:
senin 300TDI zaten 265 i çevirmeyeceği gibi ilk tümsek geçişin de pek hoş olmayacaktır :smiley:

Abi 255 lastik ile iyi bir performans alıyorum asfaltta. Kesit genişliğini 265'e yükselterek diğer tüm parametreler aynı kalmak koşuluyla bu kadar fark eder mi acaba?

VitaEsMorte' Alıntı:
Abi 255 lastik ile iyi bir performans alıyorum asfaltta. Kesit genişliğini 265'e yükselterek diğer tüm parametreler aynı kalmak koşuluyla bu kadar fark eder mi acaba?

Murat çekişi çok etkilemeyebilir ama yükseltme yoksa geniş lastikle araziye kesinlikle girme sert bir darbede ya lastik parçalanır ya çamurluklar yada her ikisi birden, hatta disconun arka çamurluğunun arka kısımlarını RR classic şekline benzer şekilde traşlamalısın.

Sen yapmazsan lastikler kendi kendine yapmaya çalışırlar sonuç felaket olabilir ;D

Valla öyle deli danalar gibi off road hiç yapmadım yapmayı da düşünmüyorum açıkcası ;D Beni en çok düşündüren 255 ile aldığım performansı 265'le de yakalayabilir miyim? Eğer çekiş sorun olmayacaksa çamurluk ve tampon modelini de ona göre yaptıracağım?

Yavuz abi bir de wheel diyorum, arch diyorum, anlatabiliyor muyum ::smiley:

VitaEsMorte' Alıntı:
Valla öyle deli danalar gibi off road hiç yapmadım yapmayı da düşünmüyorum açıkcası ;D Beni en çok düşündüren 255 ile aldığım performansı 265'le de yakalayabilir miyim? Eğer çekiş sorun olmayacaksa çamurluk ve tampon modelini de ona göre yaptıracağım?

Yavuz abi bir de wheel diyorum, arch diyorum, anlatabiliyor muyum ::smiley:

Yarın ankaradayım bir konuşayım şu wheel arch ları bakalım ;D , eğer bunları takacaksan 265 değil 315 bile taksan banamısın demez , ama senin motor ve yürüyen aksam neder bu işe onu bilemiyorum ;D

Selamlar

discovery-V8' Alıntı:
Yarın ankaradayım bir konuşayım şu wheel arch ları bakalım ;D , eğer bunları takacaksan 265 değil 315 bile taksan banamısın demez , ama senin motor ve yürüyen aksam neder bu işe onu bilemiyorum ;D

Selamlar

Abi öncelikle bir fotoğrafı neyin varsa onu gönderebilir misin? Ona göre plan proje yapardık diyorum hani ::smiley:

motor imdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat der abi ;D ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:

Selamlar

Murat paşam hesap şöyle 265 x 0.7 = 185.5 mm. senin yanak genişliği
16" jant çapı = 40.6cm
lastik yüksekliğini bulmak için 18.55cm. x 2 + 40.6 = 77.7cm.
265 lik lastikle bu yükseklik çok fazla bence çekiş çok düşebilir
ayrıca araziye girmeyecem diyorsun da İstanbul yolları bile yeterli arazi sağlar aracı ve lastikleri dağıtman için
ayrıca senin lastikler 255 65 16 değilmiydi yahu?

Deep' Alıntı:
motor imdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat der abi ;D ;D ;D

Ben 300 tdi Disco fazla kullanmadım tam bilemiyorum ama bende şu anda 275 75 16 var arazide arabayi sokmadığım şekil kalmadı, sürtme yok , çekiştede hissedilir bişey farketmedim.

Arabayı satmaktan kesinlikle vazgeçtim şimdi amacım 35 inch gibi bişey denemek onun için gerekli parçaları biriktiriyorum bütçeyi sarsmadan bakalım sonuç ne olacak.

Nadir abinin kulakları çınlasın şimşi eminim şöyle diyodur " kardeşim madem sonunda unimoga benzeteceksen niye bastan bir mog almıyosun. " ;D Diyorum ya tahta eksik bizde Nadir abicim.

Selamlar

Yavuz abi en kısa zamanda kapına geliyorum ;D Tam istediğim model bunlar, bu kalıpları dökecek adam (veya döken adam ::smiley: ) ne kadar sürede hazırlayabilir?

Mertim yiğidim 255 70 16. O vakit ben yine 255'ten şaşmayayım asfalt çocuğuyuz malum ;D ::smiley:

madem geniş lastik istiyorsun o zaman yanağı küçült
mesela 275 60 16 R gibi bir lastik bak varsa tabii
hem çekiş çok daha iyi olur hem de geniş olur tabanı gösterişli durur

Yarın işi bağlıycam benimde artik takmam lazım yavaş yavaş, 6 ayı geçmiş parçalar elime geleli. Arabayı satıyorum gibi olunca beklemeye almıştım ama artık öyle bişey yok, inadına sat-mı-yo-rum. ;D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri