Bugün pek fazla okuyamadım.
Microsoft ürünlerini bedava kullanmanın yollarını buluyorduk hep. Ama işler öyle noktaya geldi ki bu ürünlere ulaşımımızın ucuzlaması yanısıra bedava kullandığımız şeylerden de büyük kazıklar yer olduk zamanla. Bu benim hem fotoğraflarım için kullandığım photobucket com'da başıma geldi. Hem de bedava web sayfası tasarladığım wordpress daha sonraki yıllarda ortaya çıkan yüksek maliyetlerle beni üzdü. Çok büyük bir emek olduğu için var olan sitemi silemedim mesela. Devam da edemedim o site öyle kaldı bir yerde. www.pirikamp.com'dan bahsediyorum. Artık siteye tek bir fotoğraf yükleyemiyorum. Neyse uzun lafın kısası maliyetle ilgili kaygılar büyük kayıplar getiriyor. Bazen özellikle google amca ve microsoft amca gibilerine kendi paylarını vererek ilerlemeniz gerekiyor. Onlar da bunu farketmiş olacak ki astronomik ücretleri istemiyorlar pek artık. Bu yüzden gece gece office 2016 yı önce kaldırmanın yollarını sonra da yeni yıllık planla çalışacak programları kurmanın zaman alan sıkıntılı sürecini yaşamış oldum bu gece. Tabii bu yetmiyor benim için bir de aynı işlemi diğer bilgisayarda yapılması gerekiyor. Onda bile bir sıkıntı çıkarsa yandı ketenhelva. Bir şekilde kör topal deneye deneye çözülür hiç yoksa da bir formata bakar herhalde...
Microsoft ürünlerimi devletimin bana verdiği eğitime hazırlık ödeneğimden karşılayabilmek isterdim ama bu ödenek bu haliyle bunu bile karşılayamıyor. Ayrıca bu ödenekten satın aldığım türlü türlü kırtasiye ürünleri ve her yıl da bir yazıcı toneri var... Bence devlet öğretmenlere istedikleri kadar kullanabilecekleri hem temel programları ve interneti bedava sunabilmeliydi en azından. Allahtan okullarda devletin programlarını kullanıyoruz.
Ben ayrıca yazmayı da düşündüğümden premium microsoft365 bana uygun geldi. 5 adet bilgisayarı tek bir hesapta destekleyen bir sistem fiyatı aylık 130 liracık!...
Neyse mesleğe yeni başlayan genç arkadaşlara bütün programlarını lisanslı kullanmalarını, ilerde data, fotoğraf, video gibi şeyleri kaybetmektense biraz ellerini ceplerine atmalarını tavsiye ederim. Bu bir abi tavsiyesi olarak görünüz.
Ben zaten internet içerisinde anonim bir yaşam sürmekteyim. Benim her türlü bilgim belgem herkese açık. Bu yüzden microsoft gibi google gibi firmalara veri güvenliği açısından ister istemez güvenmekteyim. Bu firmalar parası ödendiyse verinizi sizden bile iyi saklayabilir olmalı. En azından biz böyle olmasını istiyoruz.