Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 505
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,997
Ynt: Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

Sanırım sayın rüzgar bilgiyi sayın yasikoda fotografı eklemişti ,araç denge takozları.[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

leveller1.jpg

leveller2.jpg

leveller4.jpg

Etiketler

Çok karmaşık bir şey deyil, çalışma prensibini anlayabiliyorum, ama Türkiye gibi bir ülkede biri yapıp, şu fiyattan isteyen varmı dese, herkez eline sağlık çok ğüzel olmuşdan öte birşey yapmaz, beleşciliğe çok alışık bir toplum olduğumuzdan, değeri lafla veririrz ama paraya gelince kıvırırız, böyle oluncada bu tasarım harikaları hakkında sohbet etmek bize yeter...

Özellikle motokaravanlar için gerekli olan level maalesef Türkiye'de yok.Birkaç kez kampkaravan markete yazdımsada cavap bile vermediler.Bir yabancı arkadaşıma getirterek dengeyi sağlayabildim.Bizim plastik üreticilerinin aklına gelse iki günde piyasaya sürerler ama
henüz akıllarına gelmedi.

biz plastik kalıpcısıyız sende resmi varsa bana gonderebilirmisin bide yapılsa satılır mı oda var :-\

Dengeleme takozlarını yapmakta birşey yok görüntü olarak bence.Sayın Atiladi uygun makul fiyata olursa herkes alır,bakın aluminyum bir masa var bütün kamp fotograflarında herkeste ondan var orjinal ve makul fiyat herzaman satışı getirir bence.[attachment=1]

katlan?r masa alu..jpg

Konu dengeleme takozu yapmak deyildi, proje dolap içinden çıkan yatak-masa projesi...Eğer yapmaya niyetlenen kişinin kendine ait marangoz atölyesi yoksa, prototipi bir marangoza yaptırmak zorunda, marangozlar bu tür tasarım işlerde günlük yevmiye 500 TL yazıyor..Zaten iş bu noktada bitiyor, birileri aferin ne güzel olmuş desin diyede bu işlerle uğraşılmaz...
Böyle konulara biraz mualifimdir, parayı başkası harcarsa gaz veren çok olur...Her sene butür projelerle uğraşırım, bu sene 12V Peltier sistem sulu ve kuru iki tip 800 btu karavan kliması yaptım, tabiki butür projeleri bitiriyorsunuz verim yetmeyince tekrar sil baştan aynısından birkaç kez yapıyorsunuz, benim amacım 4 amp 110 watt enerji sarfiyatlı bir klima yapmaktı, ama sonuç beni tatmin etmedi enerji sarfiyatını iki misline çıkararak yeni bir prototip daha yapacağım soğutma verimini biraz daha artırmam gerekiyor,şu anda soğutucunun soğutma devinimi oda sıcaklığına 2 saatte yeniliyor klima fan vazifesine dönüşüyor..Aslında istediğin sonucu istediğim an alırım ama benim derdim karavanda minimum enerji sarfiyatı ile sonuç almak.. Biliyorsunuz bunlar hep masraf ve 2 ay kafa patlattım bu işe...
Proje yapmak ve geliştirmek çok güzel işler ama masraflı işler bunlar, çoğunluklada birtek eline sağlık güzel olmuşla yetinmek durumunda kalıyorsunuz........

atiladi' Alıntı:
Konu dengeleme takozu yapmak deyildi, proje dolap içinden çıkan yatak-masa projesi...Eğer yapmaya niyetlenen kişinin kendine ait marangoz atölyesi yoksa, prototipi bir marangoza yaptırmak zorunda, marangozlar bu tür tasarım işlerde günlük yevmiye 500 TL yazıyor..Zaten iş bu noktada bitiyor, birileri aferin ne güzel olmuş desin diyede bu işlerle uğraşılmaz...
bana resimdeki dolabi getirtene 2 tane yapıp verebilirim

Bende dengeleme takozu için konuşmuyorum.Bunu yaparsamda afferin desinler diye değil kendim için yaparım amaç bunu paraya çevirme işi değil benim için,çünkü mesleğim ,amacım bu değil ama kar edilecek bir iş olarak görüyorum bu doğru.Bunu daha iyi anlayabilmek için bugün mudo da akerdion aynalardan vardı ona bakmaya gittim,bitmiş.Bakalım yarın bu işi meslek olarak yapan birisi var bu siteye üye ama hiç yazmadı(amazon nihat) ona göstereyim ne diyecek.

12 volt ile calisan klima yaparsaniz satarsiniz merak etmeyin. Waeconun 12 220 klimasi 8000 lira civarinda zira.

Klima deyince dün şöyle bir ürün buldum normalde bunu çadırlar için bile kullanıyorlar,çok orjinal,fiyatını araştırıyorum.Isıtıcı olarak malum önümüz kış
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Hot Vent Yüksek Performanslı Çadır Isıtıcı
Bizim Yüksek Performanslı 20.000 BTU modeli avcılar için # 1 seçin ve bu büyük ısıtma gereksinimleri ile. İdeal duvar çadır, treyler veya aşırı soğuk ortamlarda kullanım için. Bir katı performans ve kanıtlanmış Galibi - Bu Sıcak Vent yüksek rakımda ve dört mevsim kamp için en iyi seçimdir. Mühürlü eşanjör çadırın dışında tehlikeli gazlar tutar. Kullanımı arasında sağlam durumda mağaza sistemi. Fan 12 volt pil gerektirir.

Özellikler • 20.000 BTU Yüksek Performans Sıcak Vent çadır ısıtıcı
• sağlar sınırsız GÜVENLİ ısı anında (Isıtıcı dışında) kalır
• Rahat - saniye artış giriş hava sıcaklığı
• Örnek kapak propan silindir tutmak için detaches
• Güçlü 12 volt üfleyici (12 volt pil) gerektirir büyük hava akışı sağlar
• bağlanır tüm 12 volt pil ya da güç kaynağına
• 3 m esnek giriş ve çıkış akordeon tarzı hortumlar sıcak hava sağlar
• Güvenli tasarım - ısıtıcı dışında kalır ve hiçbir karbon monoksit çadır girer
• Enjoy 3 ısı 8 saate bir 16 oz propan silindir ile
Isıtıcı ile • dış su buharı veya neme çadırında tuzak olduğunu
Kullanım ve ulaşım arasında • Sağlam plastik zor durumda mağazalar sistemi
Ekstra dayanıklılık için • Paslanmaz çelik brülör inşaat
• Büyük çadır için, buz balıkçılık, RVs ve 4 mevsim kullanım

9184b.jpg

1090.jpg

1054.jpg

1091.jpg

daha büyük modeli

[attachment=1]

Zodi Sıcak dokunun X-40 delik soğuk çadırlar için büyük ısı verir. Sağlam Zodi X-40 Vent için güçlü 40.000 BTU brülör ile doludur ısı On-Demand. Ise çadırın dışında güvenle ısıtıcı, alev ve gaz tutma untimate güvenliği için Sealed eşanjör, gerek duyduğunuz yerde güvenli, temiz ısı hakkından yararlanır. 2 genişletilebilir hava tüpleri için çadırına ısıtıcı bağlanır - ısıtıcı dışında yer ve hava tüpü sonu (ler) tutmak çadırın kapı though. Daha kolay bir kullanım Elektronik ateşleme () AA pil gerektirir. Fan 12 volt güç gerektirir, gaz regülatörü büyük propan tankı herhangi 5 galon veya bağlanır. Çok sağlam ve yüksek çıkış ısıtıcı. Ağır çanta depolama ve nakliye için dahil. (Propan tank dahil değildir

[attachment=2]

bunun fiyatını buldum 1849 dolar

5148.jpg

CartTubes.jpg

[attachment=1]

bu su ısıtıcılı modeli 149 dolar,çift tüplü olanı 229 dolar

6184b.jpg

Sn. İnsel satabileceğimi tabiki tahmin ediyorum, çünkü muhtemel satış bedeli 300-500 TL arasında gerçekleşebileceğini umuyorum..Zor olan prototip maliyetleri, en iyi sonucu almak için birkaç tane prototip yapmak durumunda kalıyorsunuz, masrafları ağır oluyor çünkü her prototip sonunda verim deneyi yaptığınızda , şurasını değiştirirsen daha iyi verim alabilirimi ancak prototipi denerken anlıyorsunuz, buda yeni bir prototip demek oluyor..İnsana şevk veren ise mutlu son yakalanırsa kaç kişilik bir pazara hitap etme olasılığınız, bu rakam yüksekse inatla devam edebiliyorsunuz....

Sn. Bülent Yazıcı, Soğutma işi ısıtma gibi deyil, teknolojide ısıtma çok kolay ve ucuz, zor olan soğutma , hem zor hem pahalı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR