Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 505
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,004
Ynt: Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

afro' Alıntı:
Arkadaşlar, karavanı aldık ama düşündükçe bir sürü eksik çıkıyor. Bazılarını buldum ama bazıları konusunda sizden yardım rica ediyorum.

1- Dışarı koyup oturmak için masa va sandelyeler: Sandalyeler sorun değil de masa konusunda birisi bu forumlarda bir yere yazmıştu galiba, katlanınca rulo gibi birşey olan bir masa vardı. Carfour'da falandı galiba ama bulamadım. Bauhausa falan baktım. Tum katlanır masalar oldukca ağır ve hantal.

2- Karavanın dışında bir 220 volt girişi var. Buraya takabileceğim üç uçlu bir fiş nereden bulabilirim.
sn.afro katlanır kamp masasını tesadüfen plastik sandalye masa satanlardan bulmuştum, 2006 fiyatı 20 tl.di Yusuf'un aldığı kamp masası sallanıyordu, dengeli görünmediği için tercih etmemiştim.Kamp sandalyelerini kipadan almıştım 16 tl/adet (2006 fiyatı) şimdi 12 tl den satılıyormuş...
Karavanıma elektrik çekmek için uzatma kablosunu 50 m.3x2,5 kablo ve hırdavatçılardan makarasını alıp kendim yaptım. Hazır satılanlar 3x1,5luk kablodan imal edilmişlerdi ve 25 m.boyundaydı.Hazırıyla aynı fiyata maloldu.

Etiketler

İhtiyacı olan arkadaşlar için
Ucuz kamp malzemeleri bulabileceğiniz bir site :

http://www.andoutdoor.com

Bahsedilen sandalyeler BİM broşüründe 16 TL idi. Yemek yerken gerçekten çok rahatsız. Zayıfsanız ucuna doğru biraz kayarak uygun pozisyona gelebilirsiniz ancak kiloluysanız (34 pantolon bedeni ve üzeri) hiç almayın ayakta durun daha iyi.
Yalıtım için metro ve real marketlerde 10 TL/ad. folyolu matlar görmüştüm. Çok ideal bir malzeme ancak boyutları itibarı ile ön cam için tek parça olmaz. 3-4 parçadan oluşabilecek katlanır bir sistem düşünmek gerekir. Matların eni 50 cm.

4- Plastik su tarbası; dışarıda bir yere asınca duş için de kullanılabilen mir model varmış galiba.

istediğiniz ürün bulabileceğiniz yerler aşağıdaki link de mevcut

http://www.andoutdoor.com/default.asp?sayfa=urunayrinti1&id=1994

Sn. Arı, teşekürler. Verdiğiniz siteyi inceledim. Bunun için karaköye bir bakacağım. Nasıl olsa yolum düşüyor.

Sevgili Yaybek'in önerdiği masadan Praktiker'den 45 tl.ye aldım. Üst tablayı ayak üzerindeki çentiklere geçirince baya stabil olabiliyor.

index.php

Bundan farklı olarak ayakları arasında çapraz bölümler olmadığı için ayaklarınızı altına sokabiliyorsunuz.

piknik-masasi-aluminyum.jpg

Benim karavanın prizi şöyle birşey:
DSCF4106.jpg

Dolayısıyla bana şöyle bir fiş gerekiyor:
electric_UK_mains_adaptor_side.JPG

Praktikere bir daha bakacağım ama bana var gibi gelmedi. Bunun iki uclularını gördüm ama üçlüsünü göremedim.

Sevgili Orsaalabanda, sandelyeler dediğin gibi içine gömülüp oturmak için iyi ama yemek yemek için biraz rahatsız. O yüzden şu tür birşeyler daha rahat gibi geldi bana:
22.231.4078.001501t3.jpg

Bu priz bauhausta var. Gecen gun aldim. Bazi yat limanlarinda elektrik bu prizle veriliyor ve eger priziniz yoksa elektrik alamiyorsunuz. Ben de kalmamak icin edindim bir tane.

Aşağıdaki resimdeki ürün biraz pahalıdır ancak kesinlikle ömürlük bir sandalyedir, imkanınız varsa hararetle tavsiye ederim. (Özellikle kilolu olan arkadaşlara :D )

sporand01.jpg

Nedense internetten kitap dışında ürün alamıyorum. Her zaman problem çıktı. Teknosadan cep telefonu aldım, garantisi ile ilgilenen bulamadım, bosch kıyma makinası aldım, bıçakları paslanmaz çelik olmadığından ilk kullanımda paslandı, adamlar utanmadan yağlayarak koyun diye kullanma kitapçığına yazdık dediler. Görmeden almak istemiyorum kolaylık olsa da . Yusuf Bey'in bahsettiği masayı metro'da gördüm, ama çok kullanışlı gelmedi. Kullanan arkadaşlar öneriyorlarsa en pratik çözüm gibi gözüküyor. Tam mavi gömülen sandalye alacaktım, İnsel Bey'i yazısını görünce vazgeçtim. Sayın Taiga'nın sandalyesi gerçekten sağlam gözüküyor. Koçtaş 'ta bir ara benzerleri vardı.

Iskemlelerin ayaklari sivri olmasin topraga batiyor. Hele yer hafif nemliyse yavas yavay yere dogru indiginizi fakediyorsunuz.

Offroad gezilerinde arazide pek çok kez kamp kurduğumuz için bu topikte konusu geçen tüm portatif sandalyeleri görme/tanıma imkanım oldu...
Resmini yüklediğim ürünü zamanında Paşabahçe mağazaları da satıyordu, artık yok sanırım...
En kullanışlı model (kişisel görüşüm) açık ara bu modeldir.
Lakin sonuçta her şey bütçeyle alakalı... :-\

Aliminyum portatif masayı 2 senedir kullanıyorum çok memnunum. Tavsiye olunur

IMGP2511.jpg

IMGP3173.jpg

IMGP4522.jpg

Şu mavi ve yeşil rengi olan katlanan branda koltukların özellikle masada oturup yemek yerken ki rahatsız edici durumu kafamı karıştırdı şimdi düşündüm ve doğru insan oturunca içine gömülüyor masaya eğilip yemek yemek gerçekten sıkıntılı olacak hele çocuklar ayrı problem keşke almasamıydık demeye başladım,sayın Taiga'nın önerdiği modeller yemek yerken daha rahat edecektir neyse bizimkilerde dinlenirken rahat ettirecek.

Valla ben benim iskemleleri grubtaki cocuklara veriyorum hep. Cocuklar kesinlikle oturup yemek yiyemiyorlar.

Sn. Taiga'nın bahsettiği sandalyelerden Karaköy Atlas'da buldum ve tanesi 45 tl.den iki tane aldım. Kamp duşunu da Atlastan aldım. Onun fiyatı da 15 tl.

Ama sonrasında Bayrampaşa Praktikerde (İkea'nın yanı) fiyatları bu civarda olan başka sandelyeler de gördüm. Sırt kısmının açısı ayarlanabilen bu sandelyeler de çok hoş. Bütçeniz 15-25 tl.yi geçebiliyorsa aşağıdaki koltuklara bakmanızı öneririm. Fiyatlar 40-50 tl. civarında. özellikle ilk resimdekiler çok şık.

201192.jpg

212376.jpg

187825.jpg

Aradığım üç dişli fişi de Bankalar Caddesi'ndeki elekrikçilerde buldum. "Marin fiş" adı ile aramak gerekiyor ama bir çok boyut ve şekilde olanları var. Ben takacağım yuvanın fotoğrafını çekip, fotoğraf makinesinden göstererek aradım ve aldığım fiş yerine tam uydu. 15m kablo ve diğer ucu için de standart bir dış mekan fişi alıp birbirine monte ettim, züper oldu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR