Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 505
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,988
Ynt: Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

mangal tasarımları harika arabada bulunmasında fayda var, bende alabilirim boru tipi olandan şipariş toplanıp bir seferde yapılırsa yapan içinde kolay olur

Etiketler

Ergun' Alıntı:
Bir zamanlar katlanir mangallar vardi. halen bulunabiliyor mu? Ozdal Bey bilgi verebilir mi?

Ergun Bey,

Oğlum, İstanbul'a gitmişti; kendisi aldı getirdi. Kullanıyorum, bayağı pratik. Üretici, kargo ile de gönderebiliriz demişti kış aylarında..(2008 Aralık sonu) Özdal Beyin sağlanmasında yardımcı olduğu mangallara da çok benziyor.. (Bu arada belirteyim, gazlı mangallarının da çok methini yapmışlar..)
http://www.mrcook.com.tr/isoWEB/Sayfalar/UrunDetay.asp?IDS=219

Cavid Sezen

Daha once konusu gecmisti. O gazli mangaldan bende var. Hic kullanmadim. Oylesine duruyor. Uygun bir fiyata satabilirim isteyene.

İnsel hocam fotografını koysanız belki insanlar görünce daha rahat karar verebilir,,söz mangaldan açılmışken bunlarda kullnışlı modellerden

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

ForEverlastportag2.jpg

ForEverlastportag3.jpg

ForEverlastportag4.jpg

Sitede var fotografi. Onun icin zaten aklima geldi de soyledim. Yoksa unutmus gitmistim bu mangalin varligini. :D

Bu ürünü ilk gördüğümde sırt çantası için mükemmel bir ürün demiştim ama düşününce karavancılar dahil hangi şartlarda olursa olsun doğaya kamp yapmaya giden herkes için çok faydalı olacak bir ürün 400 f kadar dayanabiliyor.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

bowls in box.jpg

smooth inside.jpg

s.jpg

Bu ürünün malzemesi ne acaba? Sağlığa zararları test edilmişmi? 400f=204.4444 cantigarat derece ediyormuş eğer doğruysa. Yani sıcağa dayanıklı bir malzemeden yapılmış. Seramiğin bile sağlığa zararları tartışılıyor. En ideal olanı cam. İyi düşünmek gerek.

Yüksek ihtimalle silikon,artık fırın kapları var silikondan bende evimde kullandım,seramik ile ilgili sorun boyasından olabilir,aynı şekilde teflonda bulundurmamak gerekiyor hatta teflon üreticisi dupont un zararlarını sakladığı yönde yüksek bir kanaat var dünyada,araştırmak gerekiyor silikonun zararları nedir diye.

Seramik en hijyenik malzemelerden. Yeterki dogru uretilmis olsun. Sir ve camur genlesme katsayilarinin birbirine uymasiyla kilcal catlak olusmamasi gerekiyor. Olusursa catlaklarda bakteri uruyor. İkincisi ise sirda kesinlikle kursunlu malzeme kullanmamak gerekiyor. Yani o sirli guveclerde bulunan sirdan bahsediyorum. Kursunlu sir hem ucuz hemde uygulanmasi kolay. Eger bu tip uretimlerden cok yemek yenirse ozellikle sirkeli ve limonlu salatalar eklemlerde ileri yaslarda kursun birikme yaparak sorun cikartiyor.

insel' Alıntı:
Seramik en hijyenik malzemelerden. Yeterki dogru uretilmis olsun. Sir ve camur genlesme katsayilarinin birbirine uymasiyla kilcal catlak olusmamasi gerekiyor. Olusursa catlaklarda bakteri uruyor. İkincisi ise sirda kesinlikle kursunlu malzeme kullanmamak gerekiyor. Yani o sirli guveclerde bulunan sirdan bahsediyorum. Kursunlu sir hem ucuz hemde uygulanmasi kolay. Eger bu tip uretimlerden cok yemek yenirse ozellikle sirkeli ve limonlu salatalar eklemlerde ileri yaslarda kursun birikme yaparak sorun cikartiyor.

bu çok faydalı oldu kullandığım bir malzeme idi ,peki içi siyah olanımı kastediyorsunuz,birde içi çok parlak olan var cilalı gibi onlarımı kastediyorsunuz,kısaca nasıl anlarım.

Cavid Bey,
tesekkur ederim. mangalin fotografinda altta raf gibi bir yer goruluyor. ates orada mi yakiliyor? yoksa ustte izgaraya daha yakin bir yerde ates yakilan bir bolum daha var mi?

mayıstosböce' Alıntı:
bu çok faydalı oldu kullandığım bir malzeme idi ,peki içi siyah olanımı kastediyorsunuz,birde içi çok parlak olan var cilalı gibi onlarımı kastediyorsunuz,kısaca nasıl anlarım.

Neyi nasil anlarsiniz? Kursunlu sir olani mi? Kursurlu sirlari anlayamazsiniz maalesef. Ama markali olanlar kursunlu degildir. Kursunlu sir genelde koylerdeki atelyelerde kullaniliiyor.

İnsel hocam, seramik kapların özellikle içine sıcak sıvılar konulduğunda çözeltiye iyon bıraktığını, bunların içerisinde arsenik dahi bulunduğunu duymuştum. Doğru mudur? Kulaktan dolma bilgi midir? Bu yüzden seramikten hep uzak durdum. Genelde porselen kullanmaya özen gösteriyorum.

Bu soylentiyi ilk defa duyuyorum. Kulliyen yalan. Bunu bolumdeki arkadaslara soylemeliyim. :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR