Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 505
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,988
Ynt: Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

Toshibayi gorup incelemistim. Bunun bir yere monte edilebilir olmasi bana cazip geldi. Tabii zevk meselesi.

Etiketler

Karavanım için ( faydalı ekipman olduğuna inandığımdan ) hafif ve katlanır bir kayık yapmak istiyorum.Aşağıdaki link'te ( www.instaboat.com/produits.html ) görülen tarzda düşünüyorum.Yani Aliminyum plakalardan 3 metre boyunda olacak şekilde.
Menteşeli bağlantı yapacağım,ancak sızdırmazlık için aklıma şamrel yapıştırmadan başka malzeme gelmiyor.Bu konuda deneyimi veya önerisi olanlardan yardım rica ediyorum.
NOT : Aynı tipte Porta-Bote ürün de var.Türkiye satış fiyatı 3500 $ (http://www.porta-bote.com/instruct.htm )

rkasap' Alıntı:
Karavanım için ( faydalı ekipman olduğuna inandığımdan ) hafif ve katlanır bir kayık yapmak istiyorum.Aşağıdaki link'te ( www.instaboat.com/produits.html ) görülen tarzda düşünüyorum.Yani Aliminyum plakalardan 3 metre boyunda olacak şekilde.
Menteşeli bağlantı yapacağım,ancak sızdırmazlık için aklıma şamrel yapıştırmadan başka malzeme gelmiyor.Bu konuda deneyimi veya önerisi olanlardan yardım rica ediyorum.
NOT : Aynı tipte Porta-Bote ürün de var.Türkiye satış fiyatı 3500 $ (http://www.porta-bote.com/instruct.htm )

Sayın Rkasap Bu iş bizim alanımıza giriyor ama sizin tekne sürekli olmasada katlanır olacağından bizim ürünler size olmaz araştırayım size dönerim.Mantaliteniz doğru ama onun daha kalitelileri var o malzemeyi bulmak gerekiyor büyük ihtimal sizin işinizi silikon contalar var(oring)onlar çözer ama biz geçensene değişik bir ürünle çalışma yaptık(veton) onun basınç dayanımı daha fazla idi gerçi sizin basınçla pek işiniz olmayacak,neyse ben bizden malzeme alan ve bu işleri yapan müşterimiz var onlara sorarım.Sizin örtüşen yüzeye silikon contanın(oring) oturacağı kadar bir kanal yaptırabilirmisiniz onu öğrenin bu arada.

benimde çok hoşuma gitti ducatonun tavanda rahatlıkla taşınır ama fiyatı pahalı ise yatar, İnsel bey fiyat ne kadar ?

Kusura bakmayın benim bildiğim tekneden değilmiş,ben bakmadan fikir verdim,ben ortadan ayrılan portatif teknelerden zannettim

Anlatmak istediğimi araken şunu buldum
[attachment=1][attachment=2]

All-together.jpg

plan.jpg

Arkadaşlar konuyu araştırırken aşağıdakı çızımleri buldum.

Katlanır kayık cizimi A.jpg

Katlanır kayık cizimi B.jpg

Katlanır kayık cizimi C.jpg

Katlanır kayık cizimi D.jpg

Adamlar 1958 yılında işi çözmüş 1963 yılında da Patentini almışlar.

Sevgili Mayıstosböcee

Daha önce sıkça incelediğim bir web sitesinde yukarıda aradığınız kanonun bir benzerinin planları var, http://www.endtas.com/main/
Burası endüstriyel tasarımcıların oluşturduğu bir web sitesi.

Bu sitede yelkenli, yelkensiz, kürekli tekneler ya da kanoların planları mevcut. Wep portalının sloganı şu: şanbriyeline yelken takıp atlantiği geçme hayali kuranlar.
Yani kendi teknesini kendi inşa etmek isteyenlerin uğrak yeri. Güzel örnekler de var.

Planları indirmek için üye olmak gerekiyor, ben kolaylık olsun diye sizin aradığınız planları ekliyorum. Bu kano duckworks magazine dergisinden ödüllü yerli bir tasarım.
[attachment=1]

bu da üstü kapalı kano tipli birşey, deniz kayağı planları:
[attachment=2]

Birkaç farklı tasarım da var incelemek isterseniz yukarıdaki linke bakabilirsiniz

Ekli dosyalar

• endtaskayak.pdf
    22.3 KB · Görüntüleme: 203
  • ducknest1.zip
    115.8 KB · Görüntüleme: 162

şanbriyeline yelken takıp atlantiği geçme hayali kuranlar.

Şuan indiriyor ama sloganı böyle olan bir yeri tebrik etmek için bekleyemedim.

[attachment=1]

Dün eksik kalan şu detay ı da ekleyeyim,toplandığında baya küçük bir yer kaplıyor.

Nested-for-travel.jpg

Bu iş böyle giderse herkes karavanına suda yüzen bir makina ekleyecek,Yusuf senin tekneyide keselim 4 parçaya.Zaten şişme bir bot hep düşüncemde vardı ama bu makinaları gördükçe zihni sinir olma eğilimleri iyice debreşti.

Portakalımın üstündeki kayaklar (bir çeşit deniz kanosu) nasıl ama :D

[attachment=1]

Katlanıp bir çantaya girebilenleri mevcut olsa da bunlar onlardan değil, yaklaşık 5 metre civarındaki aletler.
Bunlarla günde 50 km yol alıp tüm kamp ekipmanlarınızla kıyıya çıkıp kamp atıp ertesi gün devam edebiliyorsunuz :smiley:

[attachment=2]
Bozcaada yolunda Çanakkale Boğazı'ndan çıkmadan hemen önce, arkamda abide...

[attachment=3]
İzmir Dikili'ye bağlı Kalem Adası'nda kampımız

CIMG9734.jpg

CIMG9725.jpg

P6063089.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR