Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 505
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,988
Ynt: Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

çok güzel resimler paylaşım için teşekkürler
Cem'in dikkatini dağıtmak lazım bu konuya yönlendirelim ;D

Etiketler

Ne demek, başımızın üstünde ...

Geçtiğimiz hafta yapılan eğitimlere az kalsın İnsel Abiyi de kandırıyorduk ama programı uymadı :D
Bayramda bir arkadaşımızın yazlığına Erdek'e gidicez. Giderken iki kişilik bir kano da yanımıza alıcaz. O bölgede olan arkadaşlarla görüşebiliriz belki
Cem abi de o taraflarda :D

Geçen gün tv de seyrettim,içinde yönlendirme ,pedalla yapılıyordu, gördüğüm kadarıyla sizinkilerde ona benziyor deniz kanosuydu onlarda.

Katlanır yerlerde kullanacağım menteşelerin sızdırmazlığını nasıl sağlayabilirim ? fikri olan arkadaşlar var mı ?

rkasap' Alıntı:
Arkadaşlar konuyu araştırırken aşağıdakı çızımleri buldum.

Katlanır kayık cizimi A.jpg

bu parcalı modelı dusunuyorum.
sankı polyester levhadan sasık contalı bırlesım amaratlanması ıle yapılabılır gıbı duruyor.
karavandan sonra bunuda sıraya almayı dusunuyorum.

bırılerı sımdı "" allah ıslah etsın"" dıyorlarmıs gıbı gelıyor.

Hocam su t3 kano ve sen muhtesem 3lunun oldugu fotografa bayildim. Portakalinin rengu muhtesem. Keyfini hic birsey kacirmasin.
Yelken kursuna basladim. Deli gibi yelken basiyorum. Ruzgarla yarisiyorum. O sebeble katilamadim. Ama aklimda gelecegim.

Arkadaşlar, bahsi geçen katlanır tekneyi deniz için düşünüyorsanız unutun gitsin. Göl için uygun olabilir.
Deniz için en pratik çözüm katlanır tabanlı zodiac türü botlardır.

yaybek' Alıntı:
Volkan paylaşım için teşekkürler çok güzel duruyor Cem görmesin bir tur alabilirmiyim diyecek ;D
Vallahi de bugün acaba bayramda Erdeğe mi gitsek diye düşündüm. :D
Ankara'ya gitmeyeceğimiz kesinleşti gibi.. Haliyle gezmek isteyen yerlerimi kaşıntı bastı..:D Arayış içindeyim.
Karavanı olan arkadaşları korkutmak istemem ama tur için 50 km. kesmez beni :D

Bizim Erdek'e gitmekteki amacımız karavanla gezi türü birşey olmayacak gibi.
Arkadaşların yazlığı var ve tamamen onların programına bağlıyız, Erdek'e hiç gitmedim, hiç bilmiyorum.
Civar yerleri illaki gezeriz diye tahmin ediyorum ama bakalım...
Ama Erdek tarafına uzanacak arkadaşlarla görüşmek isterim.
Ben kanoyu dün akşam Portakalın üstüne yükledim :smiley: Cem Abi duyurulur :D
Ulaşmak isteyen olursa cep tel : 536 550 2880

orsaalabanda' Alıntı:
Arkadaşlar, bahsi geçen katlanır tekneyi deniz için düşünüyorsanız unutun gitsin. Göl için uygun olabilir.
Deniz için en pratik çözüm katlanır tabanlı zodiac türü botlardır.

Cem Bey katlanır teknenin denizde kullanım olumsuzlukları ve sakıncaları sizce nelerdir ? ( dalgalı bir denizi saymazsak ) Adamlar teknenin batmadığını ve kenarında ayakta durduğunda bile teknenin yan yatmadığını ekteki web sitesinde http://www.porta-bote.com/stability.html iddia ediyorlar.

rkasap' Alıntı:
Cem Bey katlanır teknenin denizde kullanım olumsuzlukları ve sakıncaları sizce nelerdir ? ( dalgalı bir denizi saymazsak ) Adamlar teknenin batmadığını ve kenarında ayakta durduğunda bile teknenin yan yatmadığını ekteki web sitesinde http://www.porta-bote.com/stability.html iddia ediyorlar.
Reşit bey,
Denize açıldığınız zaman dalgalı denizi saymazsak diye birşey yoktur. Her an her şeye hazırlıklı olmak gerekir. Sonuçta denize açılacaksınız. Özellikle de havasını, rüzgarını bilmediğiniz bir denizde iseniz daha da tehlikeli. Kıyıdan 50m. bile açılsanız ani bastıran bir rüzgar ya da akıntı sizi kolayca sürükleyiverir. Bizim ufacık dediğimiz marmarada bile insanlar günlerce mahsur kalabiliyor. Motor arızası olur, kürekleri denize düşürürsünüz, benzin biter vs. vs.. Tasarım olarak değerlendirmek gerekirse durgun iç sular için üretildiği açık. Kafadan dalga alırsa içine çok kolay su alır. Her ne kadar batmadığı iddia edilse de dalgalı bir denizde resimdeki gibi içi su dolu olarak kalmak istemezsiniz. Ayrıca kullanılan malzeme çok ince. Kıyıdan biraz açılınca karşıyakanın imbatına bile dayanamaz. Şöyle düşünün: Hava aniden patladı, siz de açığa sürüklendiniz.. Karşıdan 2m. lik dalgalar gelirken bir zodiac botun içinde olmak istersiniz, yoksa bunun mu?

Cem Bey merhaba,
Öncelikle Bayramınızı kutluyor uyarılarınız için de teşekkür ediyorum.Katlanır teknenin üzerine düşmemin sebebi az yer kaplaması ve montajında seri oluşuydu.Denizde anlattığınız sorunlar hiç aklıma gelmemişti.Şişme bot olarak ta (denizde 2 kişiyle gezinti ve balık tutma amacıyla) almayı düşündüğümüzde ortalama hangi kriterlerde,minimum boyu ve tabanının nasıl olması gerektiği hususlarında da tavsiyelerinizi almak isterim.

3m.lik katlanır ahşap, ya da aluminyum tabanlar işinizi görür gibi geliyor. Tabi ihtiyaçlarınızın tam olarak neler olduğunu ve ne büyüklükte olması gerektiğini en iyi siz bilirsiniz. Bu büyüklükteki botlar katlanıp çanta boyutuna gelebiliyor. Normal araba bagajına dahi sığabilir. Tek zahmeti şişirmek. Ayak pompasıyla şişirmeye üşenirseniz elektrikli 12v. pompalar çok pratik. Bu büyüklükteki botlar tek kişi ile 5 ve üzeri beygir gücünde motor ile plane'e kalkıp inanılmaz süratlere ulaşabiliyor. Bot düşünüyorsanız altı düz olanları değil, omurgalı olanları tercih edin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR