Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 505
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,460
Ynt: Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

Gene de kulağı duymayan köpeklere dikkat. 7 metre ve ötesinde etkili. Açıkçası kaygı duyduğum yerlerde pek faydasını görmedim :smiley:
Oğuz

Etiketler

Uyarınız için teşekkür ederim Oğuz Bey. Esasında benim köpeklerle sorunum yok. Bizim kız piknik alanlarında kokuya gelen köpeklerden rahatsız oluyor. Kovsan bile uzaklaşmıyorlar. Yüzsüz olmuşlar. Psikolojik olarak rahatlasın diye aldım. Zaten o istemişti.

Kızımın istediklerini alma konusunda sınırlama getiriyorum. Ama kamp ile ilgili bir malzeme istediğinde, onu kampçılıktan soğutmama adına istediklerini anında alıyorum. :smiley: Geçen hafta da isteği üzerine kafa lambası almıştım.

Kamp alanında yanaşıp yemek, bir dilim ekmek isteyen (büyük, küçük farketmez) köpeklerle sorun yaşamak olası değil zaten , her ne kadar iki tarfta ürkerek yaklaşsa da sonunda anlaşılıyor bir şekilde, benim kastım doğada yürürken karşılaşılan çoban köpekleri, ya da yırtıcı olarak yetiştirilmiş bekçi köpekleri...
Oğuz

teos' Alıntı:
benim kastım doğada yürürken karşılaşılan çoban köpekleri, ya da yırtıcı olarak yetiştirilmiş bekçi köpekleri...
Oğuz

Bu köpeklere karşı denedinizmi? Sonuçta umursamıyorlarmı?

Tecrübelere dayanarak söyleyebilirim ki köyde dağda bekçilik yapan çoban köpekleri eğer sizi gerçek bir tehdit olarak algılıyorlarsa köpek kovucu falan hiç takmıyorlar.
Hatta biraz daha agresifleştiklerini söyleyebiliriz. Fakat çoban köpekleri o kadar akıllı hayvanlar ki, eğer gerçek bir tehdit olarak algılamıyorlarsa sadece uzaktan havlamayı tercih ederler. Eğer onlar için belirlenmiş sınırları terketmeyip üstüne bir de kızdırırsanız koruma içgüdüsüyle tepkileri biraz daha sertleşebiliyor :smiley:

Ben hayatımda deneme amaçlı kullanmak haricinde hiç köpek kovucu kullanmadım, ama kullanan ve köpekler tarafından tadına bakılan bi arkadaşım pek bi işe yaramadığını söylemişti. Ama piknik ya da kamp sırasındaki yanınıza yanaşacak köpeklerde işe yarayacağını düşünüyorum :smiley:

Arkadaşlar aşağıdaki masa Metro'da 39 liraya düşmüş bilginize.Güneşli Metroda var.

urun_11675_ek1.jpg

Çok uzun süre sırtında sırt çantasıyla yürürsen köpeklerle ister istemez temas olur ama eğer soğuk kanlılığınızı korursanuz hemen hemen hiçbir zaman birşey olmaz,çoban köpeklerine gelince sürü yada korumakla görevli olduğu alana girmezseniz hiçbirzaman size saldırmazlar,görev köpekleridir siz asıl türetme köpekler pitbul, doberman... gibi şehirde olan hayvanlardan tedirgin olun.Dazer bizde aldık bahçede mangal yapılırken tabağınızdan et çalan kediler için birçoğunda etkili oldu köpeklerin ve kedilerin yavrularında pek etkili olmadı ama büyük köpeklerde gerçekten çok etkiliydi ve oğuz hocamın dediği şey çok doğrudur sağır olanlar var oyun içinde olsa üstlerine gitmeyin.

mayıstosböce' Alıntı:
:smiley: Sayın Alfonse eğer uygun ortam olursa 16-17 ekiimde uygulamalı olrak karavan bölümü geizimizde göstereceğim,İbiş keyfi anlatılmaz yaşanır ama illa detay dersen küçük bir örnek vereyim sucuğu sofrada yersin ama alırsın bunu doğada hamağa oturup ekmek arası yaparsın hem sallanır hemde yersin bu bir ibiş keyfidir he biride sana yerinden kalkamadan çayını getirir götürürse işte bu ibiş feriştahı olur artık geliştirmek senin elinde.hatta dikkat edersen bu konuda araç arkasında oturak-hamak da oturan aile bunada güzel bir örnek.

İbiş keyfini yaşamayı içimizde en iyi Abdi Abi biliyor

bakınız örnek resim :smiley:

[attachment=1]

abdab2.jpg

Kampa gittiniz millet haldur huldur et kızartıyor kimse buyur birader tadına bak demiyor ee yanyana karavanlar çaktırmadan alsan yakalansan gitmen lazım bu gibi durmlarda tanınmamak için ve şişmemek için bu çok uygun.

[attachment=1]

Karavancılar mutlaka araçlarında motor bulundurmak ister tabi klasik olarak tuvalet herzaman sorun karavandaki hazneyide doldurmak istemiyorsunuz ben bi etrafa bakayım diye çıkıp iki tur atarsanız işlem tamam,hadi emperyalist devletler gibi düşündüğümüzü farz edelim bir taşla 8 kuş vurmaya çalışırsak ekmek almaya çıkarken farklı,etrafı gezmelerde farklı tarzda kullanalım ama ne olursa olsun gündüzleri çok dikkatli olun dururken kullanmayın ve arkaya kimseyide almayın.

[attachment=2]

zorla zorro.jpg

pembe.jpg

Köpeklerle aram iyidir. Ne yapacaklarını önceden kestirebiliyorum.
Tehdit olarak algıladıklarında geri çekileceğinizi köpeğe hissettirin.
Asla arkanızı dönmeyin. Hele hele kaçmaya kalkışmayın.
Asla gözlerinin içine bakmayın.
Yüksek sesle ama normal bir konuşma tonuyla ''tamam, tamam geri çekiliyorum.Senin istediğin olsun'' gibi şeyler söyleyerek kontrollü bir şekilde panik yapmadan geri çekilin.
Üzerinize doğru koşarak geliyorsa hareket etmeden durun ve sizi koklamasına izin verin.
Saldırı amacıyla direk üzerinize atlayacağını hissederseniz yere sırtüstü uzanıp bacaklarınızı ve kollarınızı tehdit oluşturmayacak ama başınızı ve boynunuzu koruyabilecek pozisyonda havaya kaldırın. Bu yöntem çoğu kez işe yarar. Ancak köpek saldırı eğitimi almışsa canınız biraz acıyacaktır. Saldırı eğitimi almış köpeğin amacı sizi hareketsiz bırakmaktır. Direk kolunuza saldırır. Kurtulmaya çalışırsanız daha da hırpalar. En iyisi hareketsiz olarak birilerinin gelmesini beklemektir. Dikkat edilmesi gereken önemli bir husus, çok vahşi, insandan uzak ortamda yetişmiş köpekler ve kurtlar yere sırtüstü yatarsanız öncelikle boynunuza saldırır. Bu durumda mümkün olduğunca ayakta kalmaya çalışın ve sizi altına almasına izin vermeyin. Ancak bu çok ekstrem bir durumdur. Bu tür ortamlarda yanınızda taşıyacağınız kalınca bir sopa çok etkili bir savunma aracıdır.
Bunları yapamayacağınıza inanıyorsanız ve saldırı kaçınılmazsa benim gibi çantanızda biber gazı taşıyın. :D Bir taşla 8 kuş.. O hayvanları seviyorum. Umarım bir gün kullanmak zorunda kalmam.

Station Wagon veya Kangoo tarzı aracıyla çadırı birlikte kullanmak isteyenler için ideal bir çadır.

http://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&kat_id=16&urun_id=15855&urun_ismi=Husky-Grande-%C7ad%FDr.3343#

aslanahmet' Alıntı:
Station Wagon veya Kangoo tarzı aracıyla çadırı birlikte kullanmak isteyenler için ideal bir çadır.

http://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&kat_id=16&urun_id=15855&urun_ismi=Husky-Grande-%C7ad%FDr.3343#

Link çalışmıyor...

Antalya' da Ahmet bey tavan çadırı üretmeye başladı....
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=38868.msg421613#msg421613

AHMET07' Alıntı:
YENİ ÜRÜN ARAÇ ÜZERİ ÇADIR..

Eğer bu araç üstü çadırların fiyatı uygunsa bir çok arkadaş bunlardan almak ister.

Arkadaşlar bugün bu ısıtıcıyı aldım. Boyutları oldukça ufak 24 x 21 x 12 cm. Hiç yer kaplamıyor ve elektrik alınabilecek yerler için oldukça kullanışlı. İki kademeli ısıtması ve ısıtmasız fanı var. Büyük bir odayı ısıtması beklenemez ama küçük hacimler için ideal. İkinci kademede oldukça iyi ısı veriyor. Araç kaloriferinin en sıcak konumda çalışması gibi. Fiyatı 40 TL.[attachment=1]

PIC_2310.jpg

Arkadaşlar atlas dergisi ekim sayısı milli parklar atlası ve 3parçadan oluşan dünya haritası veriyor.

Milli parklar kitapçığında çok güzel bilgiler var . tavsiye ederim.
ahmet eğrikavuk

milli park.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR