Yeni Kasa 5K Grand Vitara için Lastik Önerileriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BRAVEHEART Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 243
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 75,454
Ynt: Yeni Kasa 5K Grand Vitara için Lastik Önerileriniz

yokohamadan aldigim cevap "bu sizinki asfalt jipi bu ebatta AT lastik bulunmaz"

Etiketler

BRAVEHEART' Alıntı:
PIRELLI'ye de baktınız mı?
Orjinal ebatta 225/65R 17 A/T lastik bir tek PIRELLI Scorpion M+S (mud + snow = çamur + kar) 225/65R 17 102 S olarak bulabilmiştim.

Pirelli Scorpion ATR var fakat hangi pirelliyi arasam ellerinde yok (ankara) bi tanesi fabrikayi aradi ordada yok!?
Senin dedigin Scorpion Ice and Snow var genelde o da bildigimiz kislik lastik. Yazin binmeyin dendi...

Dolayisi ile soruyorum kendime yilda 3 ay kar lastigi tak cikar yapicaktiysam niye 4x4e biniyorum?

tunali' Alıntı:
...Dolayisi ile soruyorum kendime yilda 3 ay kar lastigi tak cikar yapicaktiysam niye 4x4e biniyorum?

Bence bu soru doğru bir soru değil. 4X4 de olsa mevsime ve zemine uygun lastik kullanmak çok önemli. Aracın özelliği, teknik verileri, performansı ne olursa olsun tüm bunları zemine aktaran ve hareketi, manevrayı, durmayı sağlayan şet lastik-zemin teması. Şartlara göre uygun lastik kullanmazsanız sonuç hiç de hoşunuza gitmeyecektir.

tunali' Alıntı:
PIRELLI Scorpion ATR var fakat hangi pirelliyi arasam ellerinde yok (ankara) bi tanesi fabrikayi aradi ordada yok!?
Senin dedigin Scorpion Ice and Snow var genelde o da bildigimiz kislik lastik. Yazin binmeyin dendi...
Dolayisi ile soruyorum kendime yilda 3 ay kar lastigi tak cikar yapicaktiysam niye 4x4e biniyorum?

PIRELLI Scorpion ATR M+S ithal edilen bir lastik, aldıklarımın üretimi Brezilya. Stokta kalmamış olabilir. Yine bu cümleden anlaşılacağı üzere önceki mesajımda kastettiğim ve aldıklarım "Scorpion Ice and Snow" DEĞİL, "PIRELLI Scorpion ATR M+S"

EĞER, yaşadığınız ve varsa sık sık gittiğiniz yörelerde, kış aylarında gündüz MAX hava sıcaklığı <+5C'nin altında seyrediyorsa, kar ve buzlanma çok ise 3 ay için bile olsa KIŞ lastikleri mantıklı bir seçim olur. 225/65R 17 orjinal ebatta, Michelin, Bridgestone ve Yokohoma dahil çok daha fazla seçenek var. Benim yaşadığım yörede kar hemen hiç yağmaz, yağsada tutmaz, buzlanma olmaz, kış aylarında gündüz sıcaklığı çok çok nadiren <+5C'nin altındır. Kış aylarında en fazla 4-5 hafta sonu karla kaplı-buzlu yollarda yapacağım geziler için de kış lastiği almak çok gereksiz olacaktı.

Ocak ayı'nın başından itibaren Insa Turbo markasının klasik MT desenli lastik modeli Dakar'da 235/65/17 ebatı stoklarda olacak.

orsa' Alıntı:
Ocak ayı'nın başından itibaren Insa Turbo markasının klasik MT desenli lastik modeli Dakar'da 235/65R 17 ebatı stoklarda olacak.
Araştırdığım kadarıyla 235/65R 17 ebadında birçok markanın A/T, M/T, kar-kış ve 4-mevsim uzun yol lastikleri ZATEN mevcut.

Ben Cooper dışında bu ebatta MT lastiğe rastlayamadım.

BRAVEHEART' Alıntı:
Araştırdığım kadarıyla 235/65R 17 ebadında birçok markanın A/T, M/T, kar-kış ve 4-mevsim uzun yol lastikleri ZATEN mevcut.

235'i gördüm AT olarak. Lassa'da bile var... 225 olması gerekirken 235 takmak nasıl olur bilgisi olan var mı? Takmış olan biri varsa yorumlarını merak ediyorum.

Ben 225/65/17 Bridgestone kışlık lastik taktım LM25. Fiyatıda tuzlu oldu. Yaz kış değiştireceğiz artık.

Ben aracımıaldığımda (GV 2006 2.0 AT) üzerinde 235/65R 17 lastik vardı.
Tekerlekler ile davlumbaz arasına elim girmiyordu. Yani çok dardı. Ama kullandığım 45 gün borunca hiç bir sorun yaşamadım. Hatta otobanda 150 kmh hızla uzun süre seyrettim ve hiç bir savrulma veya benzeri tehlike yaşamadım.

Şu anda 225/65R 17 Yokohama W-Drive lastikleri taktırdım. Tabii daha güven verici ve benim hoşuma gitti.
Ama dediğim gibi 235 yanaklı lastikler pek bir sorun yaşatmıyor. Hatta gözle görülür bir fark da algıladığımı söyleyemem.

Selam ve dostluklarla, iyi sürüşler dilerim.

Uzun araştırmalarım sırasında öğrendiğim kadarıyla 235/65 17 ebadındaki lastiklerin, orjinal 225/65 17 ebadına kıyasla araçta meydana getirdiği yükselme kabul edilebilir, tolere edilebilir düzeyde ve çok büyük ihtimalle arazi şartlarında tekerler davlumbaza sürtme-vurma yapmaz AMA sonuçta orjinal ebat değil ve karla kaplı, buzlu yollarda lastik taban kalınlığının artması sürüş güvenliği ve çekişe olumSUZ etki yapıyor. Aracın sol ön-arka kapısı arasındaki sütunun iç kısmında 225/65 17 ebadı belirtilmiş.

BRAVEHEART' Alıntı:
Uzun araştırmalarım sırasında öğrendiğim kadarıyla 235/65 17 ebadındaki lastiklerin, orjinal 225/65 17 ebadına kıyasla araçta meydana getirdiği yükselme kabul edilebilir, tolere edilebilir düzeyde ve çok büyük ihtimalle arazi şartlarında tekerler davlumbaza sürtme-vurma yapmaz AMA sonuçta orjinal ebat değil ve karla kaplı, buzlu yollarda lastik taban kalınlığının artması sürüş güvenliği ve çekişe olumSUZ etki yapıyor. Aracın sol ön-arka kapısı arasındaki sütunun iç kısmında 225/65 17 ebadı belirtilmiş.

yükseklik farkı 6,5 mm. Ben geçen kış 235 taban kullandım. Karda zaten daha yavaş ve dikkatli gitmek durumunda kalınıyor dolayısı ile taban genişliği farkından kaynaklanan olumsuz etkiler hissedilmiyor.

osiris12' Alıntı:
Ben aracımıaldığımda (GV 2006 2.0 AT) üzerinde 235/65R 17 lastik vardı.
Tekerlekler ile davlumbaz arasına elim girmiyordu. Yani çok dardı. Ama kullandığım 45 gün borunca hiç bir sorun yaşamadım. Hatta otobanda 150 kmh hızla uzun süre seyrettim ve hiç bir savrulma veya benzeri tehlike yaşamadım.

Şu anda 225/65R 17 Yokohama W-Drive lastikleri taktırdım. Tabii daha güven verici ve benim hoşuma gitti.
Ama dediğim gibi 235 yanaklı lastikler pek bir sorun yaşatmıyor. Hatta gözle görülür bir fark da algıladığımı söyleyemem.

Selam ve dostluklarla, iyi sürüşler dilerim.

davlumbaz içinde lastiğe esneme payı kalmazsa, araç yüklüyken sert esnemede lastiği patlatma veya yarma riski var... heleki süratliyken risk hayati olabilir... ona göre tercih yapın...

bilalr' Alıntı:
davlumbaz içinde lastiğe esneme payı kalmazsa, araç yüklüyken sert esnemede lastiği patlatma veya yarma riski var... heleki süratliyken risk hayati olabilir... ona göre tercih yapın...

Bahsedilen fark 6,5 mm. Araç bu farkı tolere edemiyecek kadar yüklü veya süratli ise zaten lastik patlamasından önce başka bir kaza gelir başına :smiley:

Ben de orijinal ebatlar olan 225/65R17 ve 225/70R16'ya sadık kalmakta fayda var.
Şu anda orijinal lastiğin araca uyumunun çok daha güzen verdiğini tekrar belirmek isterim.

Kazasız ve keyifli sürüşler...

Bende aracıma bulabilirsem Yokohama'nın GO12 (GEOLANDAR A/T-S) modelini almayı düşünüyorum. Arazide iyi olduğu belirtiliyor. Aracımı %90 asfaltta kullanıyorum. Ama denk geldiğinde 4x4 performansının hakkını da vermesini istiyorum. Bu model hakkıda bilginiz varmı? Asfalta çok sıkıntı yaşarmıyım.
Orjinal ebat olan 225/65/17 ebatını değiştirmeyide düşünmüyorum.
http://www.yokohama.com.tr/ProductDetails.aspx?ID=35

Alıp taktırdıktıktan sonra PIRELLI Scorpion ATR M+S (mud + snow = çamur + kar) 225/65R 17 102 S lastiklerimi,
ilk kez dün -5 derece ve yoğun buz kestiren rüzgar altında 1 gün önce yağıp sertleşmiş karlı buzlu yollarda deneme fırsatım oldu.
SUZUKI'nin 4H-Lock orta diferansiyel kilidiyle birlikte, bu hava-yol şartlarında Pirelli lastiklerin performansından oldukça memnun kaldım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Kayıtlı Üye Sayımız
166,618
Kaydolan Son Üyemiz
ashi02

Çevrimiçi üyeler

Geri